Kiinteitä...

Sally``

Silmät suurina ihmettelijä
Hei huhtimammat! Jokos teidän pienokaiset on kokeillut kiinteämpiä ruokia? Meillä jo parin viikon ajan maisteltu soseita. Ikää pojalla tuli eilen kolme kuukautta. Neuvolassakin jo suositeltiin kokeilemaan, kun poika pulauttelee aika paljon maitoa ulos. Meillä siis mennään pulloruokinnalla ja korvikkeella. Ennenhän soseita sai jo 2kk syöttää, mutta nykyään niissä on tuo 4kk muka suositus. Meillä ainakin uppoo jo hyvin eikä ole tullut mitään vaivoja.
 
Hei huhtimammat!

Sally``: Hieno homma, että soseet maistuu ja olette päässeet jo seuraavaan vaiheeseen ruokailussa. :) Mistä soseesta aloitit? Peruna vai joku muu? Mikä korvike teillä muuten käytössä?

Mä jostain syystä odotan ihan hirveästi tuota soseisiin tutustumista. Kyselinkin siitä 2kk neuvolassa, mutta meidän th vannotti minua, että "sitten vasta 4kk jälkeen alat kokeilemaan soseita, koska äidinmaito on tärkein vauvalle." Meillä on siis osittain äidinmaito ja osittain NAN1 - korvike käytössä.

Olen kuullut muiltakin, että 2kk jälkeen olisi soseita kokeiltu. Kai siinä sitten tosiaan on se riski, että äidinmaito jää pois "jo" 2kk iässä, kun se täysimetys suositus kuitenkin se 6kk asti. Siksi ei varmaan meille vielä tuo th "antanut lupaa" kokeilla soseita. No aika menee nopeasti ja kohta on meidänkin aika kokeilla niitä soseita. :) 
 
heippa vain... meillä ei ole vielä soseita aloitettu mutta vellipurkki ostettu että tänään alamma maistelemaan velliä sit illalla..meillä poika on ollut 1kk iästä täysin NAN1 korvikkeella ja nykyään sitä menee sen 1,5litraa päivässä ja meilläki paljon pulautellaan..elikkä alkaa meilläkin olemaan ajankohtaista tuo potun maistelu... 
 
NAN1 meilläkin on menty siitä kuukauden vanhasta saakka kokonaan. Välillä kokeiltu tuttelia, mutta eipä ollut mitään eroa ja nannia saa lähikaupastakin :) hedelmäsoseita meillä on enimmäkseen syöty. Muutaman kerran ollaan vasta perunaakin kokeiltu. Eikä tosiaan mistään ole tullut vaivoja..
 
Me aloitellaan vasta ensi kuussa kun pojalle tulee ikää 4 kk. Rintamaito meillä riittänyt kasvuun mainiosti. Aiemmin meinattiin et olisi voitu aloittaa jo nyt 3kk tullessa täyteen kun meillä tuosta koliikista kärsittiin, mutta koliikki on jo pitkälti väistynyt joten odotellaan ensi kuuhun, ite en pidä mitään kiirettä, ehtii vauva niitä vielä pitkään syödä! :) Toki ihana sitten aikanaan tarjota vauvalle uusia makuja ja katsella virnistyksiä :D
 
Takaisin
Top