Kertakäyttöistä vai kestoa?

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Vargynja, 17 helmi 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Kuinka paljon teillä käytetään kestoa kertakäyttöisten sijaan? Mikä on kestoa, mikä kertakäyttöistä?

  Meillä on kertisvaipat. Liivinsuojia on kestoja, kertakäyttöisiä käytän jos kaikki kestot on pyykissä. Kaupassa käydessä pyritään käyttämään kangaskasseja ja reppua, mutta kyllä niitä muovikassejakin aina pyörii mukana. Maskit on kangasmaskeja paitsi synnyttämässä oli kertakäyttöisiä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Maskit on kertakäyttöisiä. Kauppakassi on aina mukana, jos käydään kaupassa, mutta kauppakassipalvelussa ei ole kestokassimahdollisuutta. Vaipoissa käytettiin kotona kestoja ja reissussa kertiksiä.
  Liivinsuojat oli kestoja. Talouspaperin sijaan meillä on kestoliinoja, jotka pestään yhden käyttökerran jälkeen. Puhdistusvanun sijasta on myös kestoliinoja.

  Retkillä on muoviastiat, ei kertakäyttöisiä. Toistaiseksi olen pessyt muovipillit, pilliä tarvitaan lapsen suun motoriikan treenaamiseen. Olen harkinnut, jos hankkisin oikeita kestopillejä, mutta toistaiseksi pikaruokapaikan pirtelöpillit ovat riittäneet.
 3. Isabelle Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Meillä on kestovaipat vauvalla ja itselläni kestoliivinsuojat. Kuukuppi on ja kestositeitä on muutama, niitä pitäisi ostaakin lisää, sillä ovat mielestäni huomattavasti helpompia käyttää kun kertakäyttöiset. Kaupassa kestokassit ja maskit on kankaisia. Ruokailun jälkeen vauvan suupielet pyyhkäisen vanhan pyyhkeen palasella. Vauvan pesu- ja vanulaput on kankaisia. Niin ja tiskirätit on myös kankaisia. Ne on helppo heittää pesukoneeseen tarvittaessa. En nyt heti keksi muuta. Tykkään käyttää kestotuotteita ja ne on mielestäni vaivattomiakin :).
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Kaksosten kanssa kestovaippailtiin, oli ihan taloudellinen juttu. Kolmannen kanssa oli kertikset ihan vain oman jaksamisen vuoksi. Kestoliivinsuojia oli pakko käyttää, kun rinnat eivät ilmeisesti sietäneet kertisten jotain hajustetta tmv. Alkoivat kutista ihan hirveästi.. Kaupassa käytän kylmälaukkuja tai kestokasseja. Ovat tukevampia kantaa. Tiskirätti on myös kesto. Kuukuppia olen käyttänyt koko aikuisikäni, kun sille vain on ollut tarvetta. Kestosuojat kiinnostaisivat myös paljon, kun välillä tarvitsee kupin kanssa lisävarmistelua.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Kuukuppi, kestopesulappuja, ladattavia paristoja, kestoliivinsuojat, pestävät patjansuojat, ei kertakäyttöastioita. Olikohan muuta :think005
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Olenkohan niin tottunut pestävään rättiin etten edes osannut ajatella että tiskirätti voisi olla kertis. Niin tiskirätti kuin muutkin siivousliinat on siis meillä kestoa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2

Jaa tämä sivu