Onpa muuten vähän ahdistavaa, kun alkaa ajatella sitä faktaa, että sikiöajan olosuhteet määrittelevät hyvin pitkälle koko myöhemmän elämän terveyttä. Oma pääni on välillä ihan pyörällä siitä mitä saa ja ei saa tehdä. Kaikki nyt varmaan tietävät alkoholin ja tupakoinnin vaarat, mutta entä sitten kaikki muu? Itse olen miettinyt lähinnä kemikaaleja ja ruuan lisäaineita... Näitä pohdiskelin jo ennen raskautta, mutta nyt raskauden aikana entistä enemmän. Tukan värjäämisen lopetin jo pari vuotta sitten ja pikkuhiljaa alkanut suosia luonnonkosmetiikkaa. Miten te muut? Käytättekö esim. hiustenmuotoilutuotteita, meikkejä ja rasvoja ihan entiseen tapaan?
Ja entäs ruoka sitten! Luomuvihannekset ovat kamalan kalliita ja täytyy myöntää, etten ole niitä niin tunnollisesti ostanut. Mutta pääsääntöisesti tomaatit, kurkut ja salaatit ovat olleet kotimaisia. Mutta sitten on vihanneksia, joita on melkein mahdoton saada kotimaisina versioina, esim. paprikat. Ennen raskautta söin paljon paprikaa, mutta nyt nuo espanjalaiset ovat alkaneet ahdistaa. Sama juttu parsakaalin ja kirsikkatomaattien ym. suhteen. Niin ikään ulkomaiset hedelmät ovat kysymysmerkki. Onneksi meillä on pakkanen täynnä itse kerättyjä marjoja, joita pystyy syömään ihan hyvällä omatunnolla. Kiiveistä ja banaaneista en ole kuitenkaan halunnut luopua ja avokadoja tulee syötyä melkein joka päivä.
Huh, huh, sitten on vielä koko ravintolisäsuo ja muut hienosäädät. Syödäkö synteettisiä mamma-vitamiineja vai ei? Mitä pyykinpesuainetta, tiskiaineitta, pesuaineita käyttää? Miten välttää saasteita, parabeeneja, alumiinia ym. Nykyaikana on aika vaikeaa elää täysin luomuna !
Ja entäs ruoka sitten! Luomuvihannekset ovat kamalan kalliita ja täytyy myöntää, etten ole niitä niin tunnollisesti ostanut. Mutta pääsääntöisesti tomaatit, kurkut ja salaatit ovat olleet kotimaisia. Mutta sitten on vihanneksia, joita on melkein mahdoton saada kotimaisina versioina, esim. paprikat. Ennen raskautta söin paljon paprikaa, mutta nyt nuo espanjalaiset ovat alkaneet ahdistaa. Sama juttu parsakaalin ja kirsikkatomaattien ym. suhteen. Niin ikään ulkomaiset hedelmät ovat kysymysmerkki. Onneksi meillä on pakkanen täynnä itse kerättyjä marjoja, joita pystyy syömään ihan hyvällä omatunnolla. Kiiveistä ja banaaneista en ole kuitenkaan halunnut luopua ja avokadoja tulee syötyä melkein joka päivä.
Huh, huh, sitten on vielä koko ravintolisäsuo ja muut hienosäädät. Syödäkö synteettisiä mamma-vitamiineja vai ei? Mitä pyykinpesuainetta, tiskiaineitta, pesuaineita käyttää? Miten välttää saasteita, parabeeneja, alumiinia ym. Nykyaikana on aika vaikeaa elää täysin luomuna !