Kantoreppu, rinkka, ahkio....

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2016' aloitti Heidi85, 18 touko 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Heidi85 Oman äänensä löytänyt

  Tarve siis pitkäikäiselle välineelle jossa vauva ja myöhemmin taapero voisi olla mukana erilaisilla retkillä niin marjametsässä kuin pitemmillä päivävaelluksilla sekä hiihtoreissuilla. Käyttö ei siis jäisi yhteen tai kahteen kertaan vaan tulee olemaan lähes viikoittaista vuoden ajasta riippuen.

  Nyt meillä ollut käytössä baby björnin reppu, jossa meidän reilu 3viikkonen poika viihtyy todella hyvin sen pari tuntia kerralla. Epäilen kuitenkin, että jää meille nopeasti pieneksi,,mikäli kasvaa tätä vauhtia...
  Katselin noita kantorinkkoja.... ne taitaa järestään olla 6kk ylöspäin tai sen ikäiselle joka istuu ? Ja kuinka ne toimii talven hiihtoreissuilla vai onko ahkio sitten kuitenkin parempi?

  Ja kun baby björni jää pieneksi niin joutuuko muutamaksi kuukaudeksi hommaamaan jonkun välimallin retkeilyyn ennenkuin voi noita kantorinkkoja edes harkita? Onko edes sellaisia? Liinat tms eivät ole vaihtoehto.

  Mielipiteitä, kokemuksia, ideoita?
 2. Pähkinä80 Keskustelun kolmiottelija Huhtimammat 2016

  Jos kannat pientäsi noin paljon, niin suosittelen hankkimaan ergonomisen kantorepun. Tuo Bb on todettu huonoksi vauvan lonkkien kehitykselle, koska jalat roikkuvat siinä suorina eivätkä suositellussa sammakkoasennossa. Ergonomisia reppuja ovat mm. Ergo, Tula, Manduca ja Stokke. Sellaisella voisitte pärjätä aika pitkäänkin. Meillä on Stokke, jolla lasta voi kantaa parivuotiaaksi - ensin rintaa vasten ja sitten selässä.

  Pitkiä reissuja varten rinkka tai ahkio, riippuu varmasti lapsestasi miten viihtyy repussa.
 3. Pöllönen Kommentoinnin ninja Maaliskuiset 2021

  Meillä on Manduca ja olen tykännyt että se on pitkäikäinen käytössä kun siinä voi pitää vauvasta useamman vuoden ikäiseksi. Ite käytin paljon marjareissuilla ja retkillä sekä kauppareissulla. Kesälomareissuillakin käytin. Eli itse suosittelen Manducaa. :happy:
 4. Pulla16 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Mäkin suosittelen Manducaa! Tosin vielä ei ole kokemusta kuin pikkuvauvan kuljettamisesta siinä. Kaverilla kulkee 2,5-vuotias metsänlenkeillä Deuterin rinkassa, ovat tykänneet kovasti. Toi BB ei tosiaan ole ergonominen reppu, mäkin suosittelen vaihtamaan johonkin Pähkinän luettelemista :)
 5. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Meillä Manduca pienelle ja kun tarttee varmuuden vuoksi ottaa jiku kantoväline mukaan reissulle (esim lentokentällä, kun vähän isompi väsyy...).
  Lisäksi meillä on rinkka joka on mahtava muunlaiseen harrastukseen. 6kk->. Kätevä kun siinä tosiaan n se iso tasku jonne mahtuu tavaraa. Mukaan kuuluu sadesuoja, aurinkosuoja ja hyttyssuoja (joka on ehkä vähän kökkö). Pienenä kätevänä lisäyksenä - pikkupeili, jolla voi katsoa taakse mitä se lapsi touhuaa).

  Rinkoissa tulee huomioida, ettei kauhean monta tuntia putkeen kanna lasta.

  Ahkiota olemme vuokranneet hiihtoreissuilla - helpompi kääriä lapsi lämpimäksi, kun rinkoissa raajat tosiaan kylmettyvät helpommin. Lyhyempiä matkoja ollaan tietenkin hiihdetty rinkan kanssa.
 6. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Ai niin, kannattaa katsoa että rinkkaa voi säädellä lapsen kasvun mukaan - esim voiko kiristää/löysätä remmiä kuinka lähelle omaa selkää lapsi tulee, miten rinkka tukee lapsen päätä kun nukahtaa sinne, ovatko alueet lähellä lapsen kasvoja pehmennetty, onko helppo putsata kun tulee puklua yms.