Kävelemään oppiminen ja unet

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Heitsu1996, 22 heinä 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Heitsu1996 Addikti Kesäkuun äidit 2019

  Heippa! Miten teillä käveleminen yöuniin on vaikuttanut vai onko ollenkaan? Meillä yöunet ja päikkärit menevät niin poika yrittää nousta seisomaan pinnasängyssä tai istuu ja laitetaan takaisin alas jokunen kerta niin tekee ja samalla pientä itkua itkee kunnes alkaa makamaan ja nukahtaa. Yöunille 3-5aikoihin herää ja alkaa itsekkeseen nauramaan,seisomaan, jokeltelmaan, istumaan ja kävelemään pinnasängyssä. Hän siis vasta oppinut seisomaan ilman tukea, mutta ei ota vielä vapaasti askelia kävelykärryn kanssa askelia ottaa. Onko teilläkin ollut tuota yöllä ja milloin päättyi? Pojalla ikää 1v4kk ja korjattuikä 1v.
 2. Enni Naimisissa foorumin kanssa

  Kyllä vaikutti. Lapsi alkoi nukkua heti paremmin, kun oppi kävelemään. Oli muutenkin siitä lähtien paremmalla tuulella.
 3. Nurinkehrääjä Tuttu foorumilla Heinäkuun äidit 2019

  Meillä seisotaan ilman tukea ja kävellään kärryn kanssa. Ei ole vaikuttanut yöuniin: heräilee edelleen joka yö ainakin kerran kun tutti putoaa ja nukahtaa uudelleen kun saa sen takaisin.
 4. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Olisiko ollut hiukan levottomammat unet, kun oppi kävelemään.
 5. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Minulla esikoinen reagoi huonolla unella kaikkiin liikkumisen taitoihin. Kävely oli pahinta, kun piti ehtiä itse herätä ja kääntää vauva makuulle ennen kuin hän ehti kävellä. Jos en ehtinyt, vauva heräsi siihen, että käveli sängyssään ja hän oli huono nukahtamaan uudelleen. Jouduin pitämään kiinni niin, että pysyi makuulla. Ei sitä onneksi montaa kuukautta kestänyt.
  Kaksi nuorempaa ovat nukkuneet hyvin uusista taidoista huolimatta.
 6. Shooky90 Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  Kaikki uudet fyysiset jutut on vaikuttanut hyvin vahvasti yöuniin: istuminen, konttaminen, seisominen, käveleminen... Oli kyllä aivan hirveitä öitä yhdessä vaiheessa kun koko ajan sai käydä kääntelemässä toista.
  Nyt vauva on oppinut juoksemaan ja viimeksi viime yönä käveli sitten unissaan pinnasängyn päästä päähän. :confused:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 7. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Meillä on pojalla vaikuttanut myös liikkumisien oppimiset väliaikaisesti yöuniin aika paljonkin pienestä pitäen. Pienempänä heräili öisin joskus montakin kertaa, ja piti rauhoitella. Myös muiden taitojen oppiminen on hetkeksi tehnyt yöunia levottomammiksi. Poika täyttää ensi kuussa kolme, ja nyt kun poika on jo taapero, on edelleen hieman havaittavissa rauhattomuutta, kun on oppinut paljon uusia asioita, nykyhetkessä kuitenkin liittyy puheen (ja ehkä mielikuvituksenkin) kehitykseen ja kuivaksi oppimiseen, mutta erilaisiin kehitysaskeliin kuitenkin. Voi mennä viikkoja, että poika nukkuu yöt läpeensä täysin rauhallisesti, mutta sitten tulee edelleen niitä kausia, kun vähintään kerran yössä parkuu unissaan jotakin ja rauhoittuu vasta sitten kun menen hänen sänkynsä viereen.
 8. Heitsu1996 Addikti Kesäkuun äidit 2019

  Täällä seisotaan ilman tukea vielä ja sama touhuaminen jatkuu voin samaistua sinuun. Välillä vähän uupunut, kun ei pian1v5kk keskosuudesta johtuen kehitysikä 1v 2kk läpiöitä ole saanut nukuttua tai sitten unenläpi kuulee pientä tallustamista pinnasängyssä tai jokeltelua.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Meillä nousee öisin istumaan sata kertaa yössä. Toisinaan myös yrittää nousta seisomaan sängynpäätyä vasten, vielä onnistumatta. Kyllähän nää vastaopitut taidot selvästi aiheuttaa levottomuudet.

Jaa tämä sivu