Itse tein ja säästin

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti maissia, 2 maalis 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. maissia Jostain jotain jo tietävä

  Eli oletteko tehneet tai suunnitelleet tekevänne jotain pikkuselle/pikkusille? :) Säästöjen syntyminen ei pakollista :hilarious:

  Tässäkin suhteessa itselläni on pieni höpsähdys :oops::rolleyes: käynyt ja olen jo ostanut muutamia kankaita joista olisi kiva jotain vaatetusta ommella. En kyllä ole ommellut viimeaikoina muuta kuin yhdet verhot tuossa pari vuotta sitten joten saas nähdä miten onnistuu.. mutta jos en muuta saa aikaseksi niin onpas pikkuiselle kivoja makuu- tai vaipan vaihtoalustoja :laughing021

  Virkkaamista harjotteilin myös joulun alla ja onnistuneiden kestomeikinpoistolappusten innostamana päätin yrittää vauvan peiton virkkaamista. Lopullinen malli ei ole vielä sen suhteen muotoutunut mutta pieniä yhteen liitettäviä osasia olen jo saanut sen verran läjään että tämä projekti näyttäisi valmistuvankin joskus:smug:. Täytyy kyllä osalle alku vaiheessa tekemilleni osasille keksiä muuta käyttöä kun ne eivät kooltaan ihan vastaa myöhempiä tuotoksia :hilarious:.
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. maissia Jostain jotain jo tietävä

  Jos muuten jollain on ideoita mistä saisi kätevästi kivoja mutta helpohkoja vauvan vaatekaavoja niin voipi vinkata :)

  Mietin tuota PaaPiin kaavakirjaakin että voiskos se olla hyvä.. onko kokemuksia?
 3. roose Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Itse olen enemmän virkkaaja/neulojatyyppi, mutta kiinnostaisi hirveästi opetella myös ompelupuolta. Varsinkin jos vauva olisi tyttö niin voi hitsi että tekisin sille satamiljoonaa erilaista mekkoa. :hilarious:

  Virkkaus/neulontapuolella mulla on aikomuksena neuloa vauvalle kastemekko. Meillä on miehen kanssa molemmilla omat kastemekot tallella ja sen verran tuli vääntöä että kumman kastemekkoa käytettäisiin niin minäpä teen sitten vauvalle ihan oman, niin ei tarvitse vääntää. :grin Tietysti kaikki villasukat ja tumput ja pipot pitää tehdä myös, näillä leveysasteilla voi hyvällä tuurilla olla lokakuussa jo hyvinkin alkutalviset meiningit.
  • Tykkään Tykkään x 3
 4. Tiituntii Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019 Maaliskuiset 2022

  Minä olen ommellut esikoiselle ison osan sisävaatteista, joten todennäköisesti tulee ommeltua myös tulevalle. Toki noita vaatteita on jo aika paljon, mutta jotain lisää tietysti tulee tehtyä tarpeen mukaan. Kankaita on ehkä pienen kangaskaupan verran :smiley-angelic006

  Paapiin kaavakirja on hyvä, samoin Jujunan kaavat. Myös Ottobre-lehdistä löytyy hyviä kaavoja.
  • Tykkään Tykkään x 3
 5. T535 Puuhakas puhuja Lokakuun äidit 2019

  Suunnitelmissa tehdä leikkimatto kotiin ja kesämökille sitten vähän isompikin, niin ei tarvitse makoilla kylmällä lattialla.

  Lisäksi ehkä pinnasängyn ne laitapehmusteet.

  Vaatteita en ole kauheasti ommellut, tosin kummitytön nukelle niitä on tullut ommeltua, joten ehkä jotain yksinkertaisia osaisin vauvallekin tehdä.
  • Tykkään Tykkään x 3
 6. Dustis Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019

  Mun ompelukset taitaa rajoittua siihen jos saisin muutamat lisäimut kestovaippoihin vanhoista pyyhkeistä aikaan. :wacky: Saattaisin kyllä ehkä, siis vain ehkä, hallita sen ompeluhomman niin että aikaan saisi jotain asteen tai kaksi vaativampaakin, mutta jotenkin oon Roosen tavoin enemmän neuloja ja virkkaaja... Aina silloin ku aikaa liikenee.

  Ykköselle tein vaunupeiton ja pari jotain pienempää juttua. Suunnitelmia (ja lankoja :angelic:) kyllä olisi vaikka ja mihin, ja kesken on ainakin kolme projektia... Että saa taas nähdä mihin riittää aika ja into. Neuletakki jäi ainakin vaiheeseen kun muksu kasvoi siitä ohi, niin jospa sen saisi tulokkaalle valmiiksi niin ei oo työ mennyt ihan hukkaan.

  Olisi muuten hauska nähdä kuvia muiden aikaansaannoksista, eli varmaan mikäli haluaa jakaa onnistumisen iloja niin tähän ketjuun voisi liittää kuvatodisteitakin? :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Enni Päivystävä dosentti

  Ei tosiaankaan synny mitään, olen täysin kädetön kaikissa käsitöissä :confused: Haluaisin kyllä kovasti osata ainakin ommella, ennen esikoista etsin kurssejakin, mutta ei löytynyt täältä päin. Vaatteiden ompelutaito olisi tosi hyödyllinen, kun kaupasta ei löydy mieleisiä eikä sopivia minulle eikä lapselle :banghead:
 8. emsu86 Asioista perillä oleva Lokakuun äidit 2019 Toukokuiset 2022

  Kyllä mä sit taas joitain sukkia ja tumppuja joudun tekemään kun vähän pidemmälle tässä päiviä eletään. Ompelukone ei ole kaverini, vaikka olisihan se kiva opetella ompelemaan vaatteita myös. Anoppini on kova ompelemaan ja minä sekä äitini neulomaan/virkkaamaan.
 9. Ninahenrika Oman äänensä löytänyt

  A268033D-9AE6-49E3-9674-E3A47FAAC0A7.jpeg Mä en ole vielä tehnyt omalle vauvalle kun haluan odottaa, että on vähän varmempi, että kaikki on hyvin. Mut tällaisen tein kaverille ja varmaan omalle sitten myös. :joyful:
  • Tykkään Tykkään x 10
  • Luova Luova x 1
 10. maissia Jostain jotain jo tietävä

  Onpa hieno :joyful: Onko hahmojen sisällä mitään kovikkeita vai onko vain vanua? ja onko nuo pallot puuta?
 11. Ninahenrika Oman äänensä löytänyt

  Kiitos! :joyful: Askarteluvanua vaan. Saa aika napakaksi kun laittaa tarpeeksi paljon. Joo, väleissä on myös Sinellistä ostettuja puuhelmiä.
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Arri Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Paluussa Ok pari ihan vauvalle mut ottobresta lehdissä, joita saa kirjastosta lainaan, on paljon erilaisia.
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Arri Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Näköjään vähän hassu viesti tuli. Meinasin siis Paapiin on pari vauvalle...

  Mutta tiituntii sanoikin jo noi ja lisäksi tosiaan jujunalla on paljon kivoja kaavoja.
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Arri Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Mä oon ommellu jonkun verran esikoiselle ja samoin neulonut, vaikka sitä kyllä vähemmän. Nyt on työn alla imetykseen sopiva collegetunika ja esikoiselle collegehaalari ja sit on tarkoitus alkaa tekeen itelle raskausaikaan kans jotain paitoja, kesäksi ainakin toppeja. Ajattelin käyttää just jujunan kaavoja näihin.

  Paljon on ideoita ja materiaalia, mutta aikaa ei ainakaan ideoihin nähden tarpeeksi :D

  Tänään on ompelukurssi opistolla, jee :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 15. vilmu Jostain jotain jo tietävä

  Esikoiselle neuloin vaikka mitä mut sit jättivauva kasvo kaikesta pihalle tosi nopeasti! Toivottavasti ehtisin jotain omaa tälle toisellekkin tehdä...
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Untamoinen Puuhakas puhuja Lokakuun äidit 2019

  Varmasti tulee ommeltua vauvalle! Kakkosellekin ompelin vaikka mitä. Toivon tosin, että tämä olisi poika niin saisin tehdä kaiken itse :p Toki nyt jo voisi aloittaa neutraaleista vaatteista. Oon tykännyt tosi paljon Paapiin kaavakirjasta! Bodyjen kaavat on tosi hyviä, samoin muutkin vaatteet! Meidän lapset on aina olleet hoikanmallisia, joten Ottobren kaavat on olleet monesti tosi isoja leveyssuunnassa. Paapiin kaavat taas sopivia!

  Rakastan KlompeLompe-neulekirjoja, joissa on aivan ihania ohjeita myös vauvoille. Suosittelen :Heartpink Minulla on ollut tapana virkata tai kutoa jokaiselle lapselle olla vauvapeitto, joten sekin pitää laittaa työn alle kun raskaus vähän etenee. Olis myös ihana neulasta joku neulehaalari pienelle.
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. jemuli Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Minulla on työn alla vauvalle virkattu pajuneliö peitto. :grin
  Pitää netistä selailla jos innostuisi muutakin tekemään.
  • Tykkään Tykkään x 3
 18. Kiurunen Oman äänensä löytänyt

  Mä tykkään ommella, mutta vauvan vaatteet on tosi vaikeita, kun ovat niin pieniä! Enkä taida ehtiä/jaksaa opetella bodyjen kanttausta. Joten pikkuvauvan vaatteet päätin hankkia kirpparilta, ompelen sitten ehkä 68 cm eteenpäin housuja, 74 cm paitoja (ja mekkoja, jos on tyttö).
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. Arri Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Mä taidankin päästä suurempiin ompelu hommiin kuin kuvittelin, kun eilen ultrassa näkyi kaksi sykkivää sydäntä. En ookaan vielä ommellu yhtään bodya. Puolipotkareita oon kavereiden vauvoille ommellu useita, niitäkin meille lisää :)
  • Tykkään Tykkään x 7
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 20. roose Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Voi että, tuplatko on tulossa? Onnea! Sitä saakin sitten tosissaan hurruutella, pitäähän kaksosilla olla mätsäävät kuteet :grin
  • Hauska Hauska x 1