Isosisarus ja vauva

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuu 2012' aloitti äityli84, 3 marras 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. äityli84 Aloittelija

  Mitenkäs teillä joilla on jo ennestään lapsi isompi on ottanut vauvan vastaan?
  Meillä on 2v9kk poika ennestään ja ainakin vielä vaikuttas, että ihan innolla oottaa pikkuveljeään mutta eihän sitä sitten oikeesti tiiä miten ottaa vauvan vastaan ennenkun se oikeasti on kotona.
 2. HP86 Peruskäyttäjä

  Meillä lapsille tuli ikäeroa aika tarkalleen 2v2kk. Isoveli otti pikkuveljen vastaan hyvin, innolla jo raskausaikana mahaa taputteli ja sanoi "pikkuveli" :).
  Parin päivän sisällä vauvan kotiutumisesta isoveli halus jo pitää vauvaa sylissä, pusutteli otsalle ja silitteli päätä. Kun pojan kans juttelee, hän selvästi ilmaisee, että perheeseemme kuuluu hänen,isin ja äidin lisäks pikkuveli.
  Välillä esikoisella on turhan rajut otteet, ja menee omin päin vauvan lähelle, joten tarkkaan saa vahtia ettei satu vahinkoja. Pari kertaa on yrittäny vauvaa ottaa syliinkin omin päin....
 3. pepi Peruskäyttäjä

  Meillä on myös sisaruksilla ikäero 2v2kk. Isosisko hoitaa kovasti, aluksi sano muutaman kerran että "laita veli takas nukkumaan", jos aloin imettämään tai muuten hoitamaan. Välillä olis pakko päästä samaan aikaan syliin. Ei ole oikeastaan vauvaan kohdistanut mitään "vihaa" tms, eikä mun mielestä voi sanoa että ois kovin mustasukkanen, mutta ekat pari viikkoa selvästi oli semmonen kestoharmi päällä. En usko että itse edes käsitti tunteitaan, itkeskeli paljon ihan kummalisista syistä, ja kiukkusi iskälle tosi paljon. Nyt reilun kuukauden jälkeen tuntuu jo tosi tasaselta tämä meno lasten kanssa. Ihan kun pikkuveli olis aina ollut meillä :)

Jaa tämä sivu