Huhuu!! :)

Sally``

Silmät suurina ihmettelijä
Vieläkös täällä mammat käy??
Itse käyn välillä katsomassa onko tullut mitään uutta, mutta ei. Suurimmaksi osaksi, kun sitä puhelimella käy nopiaa niin ei ole tullut itsekkään kirjoiteltua. Nyt sitten päätin, kun käytiin vaunulenkillä ja poika nukkuu vielä ulkona. :)
Miten teillä nykyään menee?
Hui kohta nää "pienokaiset" täyttää jo 1v! Hurjan  nopeasti tämä aika vaan menee. Vastahan sitä kantoi synnäriltä sellaisen pienen hiljaisen tuhisijan kotiin ja nyt sitten menoa ihan hurjasti ja koko ajan äänessä :D Osataanko teillä jo sanoja? Meidän pojalla se ensimmäinen sana oli sitten hauva :D ja kyllä sieltä sitten löytyy äiti, isi ja mummon koiran nimi :D Itse seisotaan ilman tukea jonkun aikaa, mutta ihan ei vielä kävellä ilman työntövaunua, mutta sen kanssa työnnellen mennään sitten ja lujaa. Sekä sen päälle pitää kiivetä aina äitin kauhistukseks :D Omaa tahtoa kyllä löytyy ja paljon tältä herralta jotain jos kieltää niin varmasti tekee ja vauhti vaan kiihtyy. Testaa oikein kunnolla rajojaan ja sitten huudetaankin, kun ei saakkaan periksi.

Entäs sitten miten ne yöt nukutaan??
Meillä poitsu alko jo 3kuisena nukkua täysiä öitä siihen 6kk ikään asti.
Sen jälkeen onkin sitten ollut ongelmia nukkumisen kanssa. Nätisti nukahtaa itse sänkyyn, mutta sitten puolen yön maissa tai jopa ennen alotetaan se vähän väliä huutaminen. Parin tunnin välein yleensä alkaa sen huutamisen. Tietysti, kun päivät on koko ajan menossa niin se elää myös yöllä sitten unissaankin vaikka sitä koitetaan illat sitten aina rauhoittaa. Täytyy vaan toivoa, että tää uniongelma vaihe menee ohi jossain vaiheessa.

Mutta tuolta itkuhäläreistä alkaa kuulua möhinää ja poitsu taitaa heräillä niin täytyy lopettaa tältä erää :)

Ihanaa kevättä ja kesän odotusta (kyllä se sieltä vielä tulee vaikka ei aina tunnu siltä näillä pakkasilla) kaikille mammoille ja lapsosille! :)
 

Vellamo12

Kommentoinnin ninja
Joulukuun äidit 2019
Mäkin olen täällä aina aika ajoin käynnyt kurkkimassa olisko joku kirjoitellut mitään :)

Meilläkin tuo poitsu kasvaa hurjaa vauhtia. Ja 1v synttäreitä ollaan jo suunniteltu kovalla tohinalla.
Tuo poikanen oli liikkeissään nopea ja päätti jo 9,5kk lähteä kävelemään. Nyt sitten seuraavaksi harjoitellaan kovasti sanomaan sanoja. Kovasti yrittää sanoa lamppua mutta yhden tavun saa sanottua eli PU :D Viime sunnuntaina oppi sanomaan äiti.
Isiä yritetään kanssa sanoa mutta s-kirjainta ei osaa vielä sanoa joten isi=ihi.
No mutta kaikki aikanaan.

Yöt on vieläkin hieman katkonaisia. Ja yhden kerran haluaa vielä tissiäkin sillon.
Eli siis kokonaisia öitä meillä ei ole koskaan ollut. Tuttia kaipailaaan yöllä kovasti ja monta kertaa. Onneksi osaa päikkyjä nukkua niin tämä mamma saa myös levätä.
Imetyksen lopettamisesta kovasti haaveilen mutta poika näyttäisi olevan erimieltä.

Toivottavasti alkaa kohta lumet sulamaan ja päästään leikkimään kunnolla ulos :)
Kaikille hyvää alkanutta kevättä!!!!
 

Evelin

Oman äänensä löytänyt
En ole pitkään aikaan muistanut käydä täällä katsomassa olisiko joku kirjoittanut jotakin. Kiva olisi vielä kuulumisia vaihtaa, mutta aina ei jaksa netissä roikkua ja en oikein muista näillä erillisillä sivuilla käydä...

Meillä on nyt kuitenkin ruvettu nukkumaan taas kokonaisia öitä, kun ei ole hampaita tulossa ja korvatulehduskierrekin saatiin poikkaistua putkituksen avulla. Ihanaa kyllä nukkua kokonaisia öitä. Olen jo pikkuhiljaa ruvennut suunnittelemaan, että siirrettäisiin pikkuneiti nukkumaan samaan huoneeseen isosiskon kanssa. En vain oikein tiedä miten sinne huoneeseen saisi mahtumaan sängyn ja pinniksen. Olisi niin paljon helpompi laittaa kerrossänky, mutta eihän tämä pieni vielä normaalissa sämgyssä oikein voi vielä nukkua...

Sanoja meillä tapaillaan ja äitiä on sanottu useamman kuukauden ajan, samoin välillä tulee äidintyttö. Kiitos ja ole hyvä ovat myös ymmärrettävissä, jos näin haluaa. Aika paljon meillä vielä jutellaan sitä omaa kieltä eikä oikeita sanoja. Kävely on alkamassa muuttumaan juoksemiseksi, kun neiti rupesi kävelemään ilman tukea 8 kk 1viikon ikäisenä niin kävelyharjoituksia on takana jo reippaammin. Viime viikollaa suostui ensimmäisen kerran kävelemään ulkokengät jalassa. Aikaisemmin on aina laittanut vain otsan maahan ja ruvennut huutamaan. :D On tuo ihan hyvä, pääsee sitten paremmin liikkumaan puistossa ja kiipeämään liukumäkeenkin. Puistossa keinu, jousikeinu ja liukumäki ovat ihan parhautta, eikä siinä hiekkakakkujen tekemisessä ja hiekan maistelussakaan taida mitään vikaa olla. :)

Niin, meillä on tänään ensimmäinen syntymäpäivä ja varsinaiset juhlat vietetään sitten huomenna. Mitenkäs teidän juhlinnat on sujuneet?
 
Top