Huhtikuu..

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuu 2012' aloitti Isabell, 1 huhti 2013.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Isabell Tuttu foorumilla

  Kappas vaan, kuukausi vaihtui jo, laitan saman kirjotuksen nyt tänne, minkä ehdin tuonne maaliskuun puolelle raapustaa :) Kohta meidän vauvat on jo 4 kk <3 äkkiä tää aika menee!!

  Meilläkin kovasti jo jutellaan ja hymyillään :) pieniä kikatuksia on tullut nyt kaksi kertaa <3 niin ihana! Leluihin tartutaan jo tarmolla ja helistin pysyy vähän aikaa omassa kädessä :) Meilläkin kuolataan paljon ja sormia pureskellaan, saa nähä tekeekö hampaita vai mitä! Ajattelin huomenna antaa sen Cooler lelun, jospa tykkäis sitä pureskella!


  Miten ajattelitte aloittaa soseiden maistelun ? Me kyllä alotellaan parin viikon päästä varmaan, vaikka neuvolassa sanottiin, että voisin myös vaan imettää tonne 6 kk saakka jos haluan, kun neidin paino nousee hyvin. Iltavellit voisi ainakin alkuun aloittaa.. Imetystä haluaisin jatkaa ainakin tonne 6 kk saakka, se on mun mielestä jo hyvä kesto imetykselle :)

  Meillä neidin iho on nyt kuiva, se siis on kuivunut nyt ihan muutamassa päivässä, käytiin ostamassa vähän parempaa voidetta apteekista, kun noi vauvarasvat ei auttanut mitään. Meillä siis alko toi kuivuus kasvoista ja nyt on myös koko kehossa.. Kokemuksia vauvan kuivan ihon hoidosta  ? Tai onko muilla samaa ongelmaa ? Soitin neuvolaan kyllä torstaina ku kysyin tosta rasvasta, niin sanoivat siellä, että kuiva ilma kuivattaa nyt helposti vauvan ihoa ja kortisonia voisi myös laittaa punoittavimpiin kohtiin. 
 2. Hilla83 Peruskäyttäjä

  Ajattelin alottaa perunan antamisen parin viikon päästä niin että soseutan perunan ja lisään rintamaitoa ja siitä sitten lusikalla suuhun. Ekat kerrat ihan vain puoli ruokalusikallista ja sitten enemmän jos pysyy suussa. Porkkanaa ja kurkkua tuo on jo makustellu kielen päällä.

  Täällä iho on vaan kuiva poskista ja sekin johtuu pääsiäisen ulkoiluista.
 3. Mymmeli-85 Peruskäyttäjä

  Heissulivei!

  Hirmuista kyytiä se aika vaan menee. Pienen pienestä vauvelista on tullu jo iso poika. Neuvola oli jo viime viikolla, mutta en oo selviytyny tänne kirjottelemaan.Rokotteista ei onneksi tullut käytännössä mitään reaktiota. Toki jalat oli kipeät, mutta mitään lämpöilyä tai kiukkuisuutta ei ilmennyt. Pistettäessä itki, mutta rauhoittui nopeasti. Painoa pojalla oli 7,5 kg ja pituutta karvan vajaa 66 cm (syntyessään 4,2 kg ja 53 cm). Kaikki heijasteet (siis ne pikkuvauvajutut) oli jo hävinneet. Kamalalla vänkäyksellä pyrkii vetämään itseään pystyyn aina, jos selällään köllöttää sylissä. :)

  Pientä rytmiä alkaa jo löytyä, tosin yöt on alusta asti menny nukkuen, syystä tai toisesta. :) Aamulla heräillään noin kasin-ysin aikoihin. Aamupesujen jälkeen yleensä maltaa hetken  ihmetellä, ennen kuin on saatava maitoa. Joskus kympin jälkeen nukahtaa ekoille päiväunille ja nukkuu sen aikaa, kun esikoisen kanssa ulkoillaan ja syödään lounas, eli noin kolme joskus jopa nelisenkin tuntia. Sitten syödään, seurustellaan ja jumpataan tunti tai pari ja taas otetaan pikkupäikyt. Loppupäivä menee seurustellessa, leikkiessä ja syödessä sekä torkkuessa. Poika syö päivisin noin parin tunnin välein, ellei unet pidennä väliä. Kasin aikaan saa sitten jo olla laittamassa pojua yöunille, tosin vaippa tulee yleensä vaidettua vielä noin kympin aikaan, ennen illan viimeistä syöttöä. Tuon syötön ja aamuseiskan välillä poika syö kerran, eli tosi hyvin mun mielestä. Neuvolassa terkka epäili, että kiinteitä pitää aloitella jo ennen sitä 6 kk:n ikää, mutta saa nähdä. Meillä tullaan menemään sormiruokaillen (en muista, että oonko tästä jo aiemmin maininnu), eli soseita ei tuolle pojalle syötetä, vaan saa alkaa heti alusta asti syömään itse. Esikoisenkin kohdalla toimittiin näin ja hyvin meni. :)

  Muutenkin kaikki sujuu hyvin. Tuntuu, että arki on alkanut rullaamaan ihan omalla painollaan ja pystytään tasapuolisesti hoitamaan sekä vauvelia että tuota esikoista. Seuraava neuvola onkin sitten lääkärineuvola vajaan kolmen viikon päästä. Mielenkiintoista taas nähdä, kuinka paljon poju on kasvanut. Melko iso mötkylähän tuo jo on... :)

  Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Jaa tämä sivu