Helmikuun hölötykset!

SuperTaateli

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Heinäkuunmammat 2015
Toukomammat 2017
Huhtikuiset 2023
Toukokuiset 2023
Töttöröö, alkaa hiipumaan koko ajan enemmän tämä yleinen puoli, onko tuo ihmekkään kun arki painaa päälle ja taaperot kasvaa ja uusia vauvojakin putkahtelee :P

Aivan paras ilma ollu tänään! Puol 8 aamulla jo taivaan rannassa näkyi aurinko. Pakkasta ~12 astetta eikä tuulen hönkäystäkään! Olipa mukava olla taaperon ja koiran kanssa pihalla ku ei paleltunu naama eikä mikään :P no okei, koiralla rupes tassuja palelemaan jos pysähty :angelic:
 
Itellä meinaa jäädä muutenki pelkään lukemiseen tämä foorumi. Kirjoittaa harvemmin ehdin tai jaksan. Hengessä kuitenki mukana enkä kokonaan osaa jättäytyä poiskaan. Varmaan muitakin samallaisia löytyy.

Meillä poika rakastaa ulkoilua. Aamullaki saattaa vielä vaippasillain ollessa mennä nykimään ulkohaalaria vinkiksi että ulos nyt! Muutenki näyttää kyllä mitä haluaa, vaikkei sanoja varsinaisesti vielä oo. Viime päivinä on alkanut tapailemaan sanoja ja kuulostaa ainaki äidin korvaan jo sanalta. Eniten ehkä tykkää äännellä eläimiä. Söpö ♡ äitiä ei oi vielä sanonu vaan alkaa vaan räkättäen nauramaan jos pyytää "sano äiti". Pusuja ja haleja satelee [emoji7] aktiivinen pieni poika. Koko ajan menossa. Pallot on parhaita. Niitä voi heitellä, potkia ja läpsiä mailalla.
 
Alicee kiva kuulla pojan kehityksestä :) meillä tyttö sano ekaa kertaa todella selvästi iskä (jopa se ässä siellä vähän suhisi tai sit mulla on liikaa vaikkua korvassa :D ) . Eilen nukuttiin ekaa kertaa (päikkärit) taaperosängyssä ja vielä omassa huoneessa! Heti onnistu. :) Tänään sitten jo takapakkia ku yritin antaa isälle ohjaa ja sillä ei hermo riittäny rauhalliseen ohjaamiseen :shifty: otin myös tänään syöttötuolista etukaaren pois ja harjoteltiin siihen kiipeämistä, johan se tyttö tuli sieltä jo miten sattuu alas mutta olin nappaamassa koppia ni ainoastaan pylly sai vähän osumaa jalkatuen reunasta..:rolleyes:
Mieshän ei tästä etukaaren pois ottamisesta tykänny ku "joutuu vahtimaan" , ei kai se laps koskaan opi jos ei opettele!:meh: ja ku tyttö näyttää oma-alotteisuutta ni nyt tehdään ja opetellaan!:joyful:

Piirtäminen on kans tytöstä tosi jees. Jemmailee kyniä pitkin kämppää ja tadaaa!! Millon mistäki löytyy piirroksia: keittiön kaapin ovista, lattiasta, seinistä, potan pohjasta.. hohhoijaa , onneks lähtee pois vaan saa noitaki hetken hinkata.:rolleyes: ja juu, piirtää hän paperiinki kun on piirtämishetki!:hilarious:
 
Meillä kans piirrellään koko ajan! Kaikki isosiskon vihkotki on suttua täynnä.. mattoon ja itseensä on piirtäny tussilla. Nykyisin tussit on jemmattu parempaan talteen ja tarjolla on vain puuvärejä. Ei saa tuohoa niin helposti aikaan!

Mää oon ajatellut pitää meidän muksun pinniksessä niin kauan ku viihtyy. Eipähän tarvi kävelyttää taaperoa montaa kertaa sänkyyn takas. Esikoinen tekee jonkin verran sitä. Tosin senhän täytyy käydä pissallaki kesken unien [emoji28] vielä on toiminu hyvin pinnis niin mikäs kiire tässä..
 
Meil kans siirryttiin siihen junnusänkyyn täl viikolla. Yhdet yöunet ja yhdet päikyt on siinä nyt nukkunut. Nukahtaminen yöunille meni ihan ok, mut päiväunille en saanut siinä nukahtamaan... Piti sit ottaa viereen ja siihen nukahti, siitä siirsin sit omaan sänkyyn. Yöunissa en usko olevan kauheeta ongelmaa, kun on yleensä päiväkotipäivän jälkeen niin väsnyt et nukahtaa suht nopeasti ja ollaan nyt toistaiseksi vielä nukutettu niin et ollaan jompi kumpi siin vieressä. Katotaan sitä itekseen nukahtamista sit joskus myöhemmin.
 
Meillä ei kyllä nukahda itsekseen mitenkään päin enää junnusänkyyn - lokakuusta asti siinä nukkunut. Ensin oli korvatulehduskierre, ja kun putkituksen ja kitarisaleikkauksen jälkeen loppui se vaiva, niin nyt näyttää vahvasti siltä, että tekee viidettä poskihammasta...
Käytiin jo korvakontrollissakin, kun tuli huoli että onko siellä kuitenkin taas tulehdus, kun meni yöt niin rauhattomiksi, mutta thank god, korvat ja nielu on täysin parantuneet!
Sen sijaan ikenet on turvoksissa ja yläleukaan näyttäis pian puhkeavan jottain.. Luulin että tässä kohtaa ois voinu olla pidempikin tauko hampaiden suhteen, kun kuudestoista hammas puhkesi jo alkusyksystä.

Kai tää on yhtä "vaihetta" koko elämä :D Aina on joku vaihe päällä, tai jos ei, niin sitten sairastetaan.

Tutista tekisi mieli päästä eroon. Meillä se on. vielä öisin käytössä - ja päikkäreillä. Ajattelin että oon ovela, ja ostan hitusen erilaisen tutin (meillä ollu mameja, ja aventin näytti melkein samanlaisilta), että jos vaikka poika ei sitten viitsis sitä enää ottaa ja luopuis tutista kokonaan.
Pieni virhe tapahtui siinä, että jäi se vanha nukkututti sänkyyn. Poika katseli ja käänteli hetken uutta käsissään, lipasi sitä kielellään ja sitten ojensi sen takaisin mulle ja sanoi "tiittoo" (kiitos). Kömpi sänkyyn ja otti vanhan tutin suuhun... Noh, kattellaan nyt vielä..
 
Jebsu, suloinen poika! Meilläkin on vielä tutti, lähinnä unilla ja autossa ja neuvolassa kun tutkitaan tai pistetään. Mäkin ostin aventin tutteja,koska niitä on hyljitty, mutta nyt nekin jo kelpaa. :-D En ota paineita vieroituksesta ainakaan vielä, kun päiväkotikin alkoi vasta.

Niin, ja meillä nukahdetaan yksin junnusänkyyn joka saatiin joulukuussa. Vähän jännitti miten käy, kun hoidossa tyttö on laitettu matkasänkyyn nukkumaan, kun me siirryttiin junnusänkyyn siksi ettei pinnasänkyyn suostuttu millään nukkumaan. Mutta hyvin on kuulemma mennyt. :-)
 
Meilkin tutti käytössä nukkuessa. Ajattelin et jos ois ens kesälomaan odottanut ja sit yrittänyt luopumista. Vaik nyt se varmaan olis helpompaa kyllä, mutta ei jotenkin ite jaksais... No, katotaan nyt.
 
Meillä on ollu puhetta tutista luopumisesta ja tänään tyttö meni kotona pitkästä aikaa sänkyyn päiväunille eikä kaivannut tuttia ollenkaan niin vois olla ajankohtaista. Nukkukin ihan kunnolla 2,5tuntia unia :) tutti siis ollu päiväunilla lähinnä päiväkodissa (kotona kun nukkuu yleensä vaunuissa ja siellä ei tartte) ja yöunilla.
 
Mäkin käyn lukemassa, mutten muka kerkeä ikinä kirjottaa. No nyt on viritettynä tietokone, niin jopa jaksaa, tuo kosketusnäytöllinen on niin ärsyttävä.

Meillä tosiaan melkoinen jumppakerho kotona: esikoinen on nyt 2v 9kk ja pienempi 1v 7kk. Tarkoittaa siis, että tämä heinäkuinen on oppinut huomattavasti nopeammin kaikkea. Temppuilevat, kiipeilevät, isompi auttaa avaamaan muovailuvahat (joita tää pienempi joskus vielä maistelee...), toinen piirtää pöytään, kun toinen tippuu alas sohvalta pää edellä...Toinen itkee, niin toinen lopettaa, harvoin leikkivät kiltisti (esim. nyt kattelin, niin jotkut tarrat repivät ja silppusivat lattialle...)

No kuvioon astuu elokuussa kolmas lapsonen, ei tuu tylsää :D Autohan se vaihtoon menee, että saa kolme turvaistuinta takapenkille, ideoita? :)
 
Meillä on tällä viikolla jätetty tutti pois ja alkuunhan se tietty aiheutti ongelmia nukahtimiseen mutta nyt alkaa nekin sujua ilman itkuja. Yöt on nukkunut hyvi. Leikkelin tutit vaan rikki ja annoin ihmetellä niitä sekä itse laittaa ne roskikseen. Ke alotettiin tutittomuus, enää ei kysele tuttia
 
MammaMaria hurjalta kuulostaa meno siellä! :grin

Kiva lukea useamman heinäkuisen siirtymäprosesseja (oli sitten tutittomuus, oma sänky, oma huone, mitä vaan) ! :)
 
Itse asiassa nyt meni nukkumaan ilman tuttia, ei kaivannutkaan sitä kun yövalon annoin hetkeksi käteen. Ja onpa neitillä nyt kuumekin ja nenä tukkoinen niin ei ehkä olis nukkuminen niin onnistunutkaan tutin kanssa.
 
Eilen illalla mies pisti tytön nukkumaan, niin tyttö totesi " yy- yy puuttuu ". Vein tutin työlle niin tyytyväisenä sanoi " nyt on yy- yy" ja kävi nukkumaan. :-D on se vaan meillä tärkeä vielä.
 
Meillä rupes meno olee sitä että päivällä sai hirveet raivarit jos ei saanu tuttii ni aattelin et nyt riittää sen syönti. Vähä kyl säälitti toinen ku pe tuli vauvalehti ja hää osottaa kantta ja huutaa duddi, duddi ku siin jollai oli tutti :D ..
 
Meillä ei juuri tuttia kaipailla. Annettiin se kyllä yöllä sitten kun heräili kuumeessaan vähän väliä että sai lohtua eikä tarvinnut äitin tai isin ihan joka kerta nousta vierelle.
 
oli muuten tosi kaunis vauvalehden kansikuva! Ihastelin sitä todella pitkään :happy:
 
Hyvää ystipäivää! Meillä ei oo mitään erikoista luvassa, mies on aamuvuorossa ja me tytön kanssa käytiin aamusella ulkona ja tehtiin sitte lihapullia itte ja perunaa - nam!:smug:
 
Hyvää ystispäivää täältäkin. Mä ajattelin leipasta muffinseja kunhan kotiin pääsen, siinä meidän "juhlinta" :)
 
Sain mieheltä kuitenki kukkia suklaapatukan ja yst.pv.arvan :Heartred:happy: toki tämä vaati pienen valistuksen etukäteen , että meidän tytöille täytyy näyttää mallia kuinka mies huomioi elämänsä naisia :hilarious: sit ku nää lapset alkaa ymmärtää paremmin ni ukko on velvoitettu ostamaan jokaiselle tytöllensä kukan :wink
 
Takaisin
Top