Hankintoja

mannikka

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Helmikuunmammat 2015
Elomammat 2016
Syysmammat 2016
Elomammat 2018
Hmm, mistäs saisi 45-50cm vaatteita, mielellään verkosta? Toisekseen, onko joku nähnyt taaperolle (92cm) vaatteita, joissa on leppäkerttu-aihe? Taaperoni on leppäkerttufani, mutta en ole huomannut että niitä löytyisi vaatteista.

Lindexillä on myös 44cm vaatteita :)
 

Rosalina

Foorumin legenda
Kesäkuunmammat 2015

vanillacupcake

Supliikin supersankari
Syyskuunmammat 2015
Elomammat 2018
Mäkään en oo kuullu pandatyynystä. Esikoisella (2,5v) ei oo tyynyä vieläkää käytössä. Tyyny on, mutta jossain jalan alla tms jos ollenkaa.
 

mannikka

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Helmikuunmammat 2015
Elomammat 2016
Syysmammat 2016
Elomammat 2018
Vauvalla en oo pitänyt tyynyä, mutta nää onkin nukkunut vaihdellen selällään, kylellään ja mahallaan :) sit n 1v kun alkanut tunkea peittoa yms pään alle on laitettu tyynyt, alkuun vähän aikaa vauvatyynyt, mut nopeesti on huomattu et nää nukkuu mielummin isommalla tyynyllä. Ja molemmilla onkin nyt aikuisten tyynyt käytössä. Välillä pienempi vetää vielä toista tyynyä pään (ja yläselän) alle ja nukkuu melkein istuviltaan :D
 

Nepeta Cataria

Kunnioitettu kommentaattori
Heinämammat 2016
Elomammat 2018
Eloäidit 2020
Helmikuiset 2022
Eipä meillä vauva-aikana tyynyjä käytetä juuri. Nukutaan perhepedissä ja sinne ei mitään ylimääräistä kannata kasata. Vauvat nukahtavat usein vielä imetykseen, niin imettäessä tyynyä ei tarvi ja nukahtamisen jälkeen en mielellään ala säätämään mitään. Imetetty lapsi myös nukahtaa jommalle kummalle kyljelleen, enkä ole pitänyt sitä pahana kallon muovautumista ajatellen.
 

tiikeriLuukas

Keskustelun kolmiottelija
Elomammat 2018
Mäkään en oo kyl kummallakaan vauvana tyynyä käyttänyt ja perhepedissä kun molemmat nukkuneet niin pään alla on ollut vain liina suojaamassa lakanaa puklutahroilta. Lasten tyynyt on edelleen molemmilla käytössä, joskin isommalle 6veelle pitänee hankkia aikuisten tyyny, kun tarvitsee selkeästi koroketta
 

hannaka

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Tammimammat 2017
Elomammat 2018
Maalisäidit 2020
Meil on vauva tyyny ollu esikoisella jo jonkin aikaa (nyt 1v3kk). Ja otettiin Sillon käyttöön ku hän alko kasaamaan unileluja yms pään alle. Sillon ku nukkuu meidän välissä ni kyllä se sen päänsä mun tai miehen tyynylle ahtaa :)
 

Lillerolallero

Vauhtiin päässyt keskustelija
Onko teillä jo paljon hankittuna? Mitkä on kokemuksen tai mutu-tuntuman mukaan turhakkeita? Mä lisäsin tänään ostettavien listalle vaipparoskiksen ja mietin kyllä et mitähän silläkin sit oikein tekee mut se nyt tulee meille. Luin semmoisesta kätkythälyttimestä, meinaako joku hommata?
 

Mitimasa

Puuhakas puhuja
Meillä myös ollut vaipparoskis käytössä joka hyvä vaippahajujen vuoksi :) aiemmin oli hoitopöytä käytössä mutta nyt koettu tarpeettomaksi ja tilaa vieväksi kun hoitoalusta riittänyt. Itkuhälytin tuli joskus hankittua mutta jäi aikalailla käyttämättä tarpeettomana kun vauvat olleet näköyhteydessä koko ajan. Kätkythälyttimiä katselin kanssa kuopusta odottaessa kun esikoisen aikana tuli jokunen kerta sydänvikaisella vauvalla hengityskatkoksia joissa ripeänä apuna auttoi höyryhengitys vauvan virkoamiseen. Kokemusta kätkythälyttimestä ei ole mutta tuskin ostetaan kun selvitty aiemminkin ilman :)
 

Nepeta Cataria

Kunnioitettu kommentaattori
Heinämammat 2016
Elomammat 2018
Eloäidit 2020
Helmikuiset 2022
Todennäköinen turhake ostettu, eli 44cm body. Pirpana kasvaa alakäyrällä, ja sen mukaan syntymäpaino olisi sama täysaikaisena kuin siskollaan. Ja sisko syntyi 45cm mittaisena rvk 39. Mutta voihan olla että tällä kertaa pikkuinen ehtisi kasvamaan isommaksi, pidetään peukkuja.
 

hannaka

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Tammimammat 2017
Elomammat 2018
Maalisäidit 2020
Meil oli vaipparoskis hetken käytössä, mut luovuttiin siitä ku sielt tuli ne hajut niin helposti ulos.. Nykyään on pihalla roskapussi, johon käydään samantie viemässä vaipat... Eli meille se oli turhake..

Toinen turhake meillä oli sitteri. Vauva pääasiassa oli joko leikkimatolla tai unipesässä. Sitteri oli käytössä sen pienen ajan ku maisteltiin soseita, ennenku siirryttiin syöttötuoliin. Toki Tässä kohtaa pitää sanoa et lastahan ei sais syöttää sitterissä !
 

Mitimasa

Puuhakas puhuja
Meillä lapset tykkäsi vauva-aikaan sitteristä kovasti, istuinosa oli siinä hieman riippumattomainen eikä kova kuten joissakin testatuissa malleissa. Baby björnin kantoreppu ei toiminut meillä mutta kokeilen vielä varmaan jotain toista merkkiä. Uniriepulelut ei kiinnostanut aiemmin vauvojamme lainkaan joten olivat aika turhia. Vauva-vaatteita olen ostanut alkaen koosta 56cm kun lapset syntyneet aiemmin puoli kuukautta sekä viikon ennen laskettuja aikojaan ollen kumpikin 50cm syntyessä, jos masuasukki on pienempi syntyessä niin synnärin kahvilassa nähnyt myytävän keskosvaatteita ensihätään :)
 

tiikeriLuukas

Keskustelun kolmiottelija
Elomammat 2018
Meilläki lapset on viihtyneet sitterissä, jopa paremmin kuin leikkimatolla. Lapset ovat tykänneet olla jo melko pienestä lähtien vähän pystyssä ja sitteri on ollut hyvä siihen. Mitä vaatteisiin tulee niin panostetaan kokoon 62, koska meidän jättiläisvauvat ei käyttäneet 50 ikinä ja 56 vain pari hassua viikkoa. Jos nyt meneekin toisella tavalla, hankin kaupasta lisää. Vaipparoskis meillä on, koska lemmikit tunkee muuten nenänsä vaippoihin tai jopa syö niitä, niin vaikka haiseekin välillä, niin parempi et on kannellinen roskis. Unileluista lapset on kiinnostuneet vasta n. vuoden iässä eikä nuorempaa vieläkään juuri kiinnosta pehmeät unilelut, vaan nukkuu mieluummin pikkuautojen kans :woot: Esikoinen 6vee nukkuu vieläkin saman unilelun kanssa, joka on hälle myös turvalelu.
 

Tiiimpuu

Piirimestaruustason postaaja
Marrasmammat 2016
Tuo vaateasia on niin hauska kun meidän pikku rimppakinttu esikoinen käytti ekat 3-4 kk kokoja 50-56 :-D
Kasvoi kyllä koko ajan ja syntyikin 49,5cm pitkänä mutta oli vaan niin pieni ja on sitä edelleen. Nyt hää on 1,5v ja vaatekoossa menee 80cm pituuden puolesta. Mutta kaivoin myös yhden 68 shortsit jalkaan kun kaikki muut tippuu päältä :p:p

Nyt oli neuvolassa 81cm ja 9,2kg..
 

Nepeta Cataria

Kunnioitettu kommentaattori
Heinämammat 2016
Elomammat 2018
Eloäidit 2020
Helmikuiset 2022
Ei minullakaan ole turhia kuvitelmia että vaatekoko kauaa menisi. Toka syntyi pienenä, 45cm/2,7kg, mutta lähti kirimään kokoa jo synnäriltä kiinni, kunnes pääsi sekä pituuden että painon mukaan keskikäyrälle. Kuten esikoinenkin, paitsi että hän kiri pituutensa +1 käyrälle, ja syntyi isompana mutta hänkin sirona, 50cm/3kg. Lähinnä on herännyt ajatus että vauvan kokoa säätelee ennen syntymää niin vahvasti äidin keho, että vasta kun niistä rajoituksista on päästy eroon niin todellinen kasvu pääsee toteutumaan.
 

liljatar

Tietävä tietäjä
Elomammat 2018
Kierrän Pärnussa lastentarvikeliikkeitä ja taistelen ostohysteriaa vastaan :D

Luultavasti mukaan kuitenkin lähtee imetystyyny ja sit sellanen purulelu/unirätti yhdistelmä. En oo sellasta ennen nähnyt ja hyvin oli markkinointi hoidettu, ku jäi mieleen pyörimään, niin haettava se kai on :D
 

Tuisku12

Asioista perillä oleva
Elomammat 2018
Joo, ei lapsista tiedä miten kasvavat. Meidän poika oli 54cm syntyessään ja tyttö 51cm. Molemmat joivat äidinmaitoa, mitä neuvolassa kehuivat kermaksi. Eli molemmat kasvoi tosi paljon niin kauan kun imetin (vaikka maitoallergiat ym kiusasivat). Poika on jatkanut kasvua koko ajan 3 kurvia yli, mutta tyttö yhden ali. Pojalle saa koko ajan ostaa uusia vaatteita, nyt 7v ja 138cm pitkä. Ja tytölle piti joskus ostaa uusia vaatteita samassa koossa, kun ehti kuluttaa ne. :eek:
 

Mitimasa

Puuhakas puhuja
Meillä sekä neuvolassa että synnärillä henkilökunta ollut innostuneita pohtimaan lapsien aikuisiän pituuksia kun kumppanini kanssa pituuseroa 36cm, ainakin vielä lapset kasvaneet keskikäyrillä :) hankinnoista harsoja ostan varmaan vielä jokusen lisää kun olleet käteviä. Kestovaippoja kokeilin esikoisen ja kuopuksen aikaan mutta nyt varmaan pitkälti perusvaipoilla mennään joissa vähempi hommaa
 

Tyyppä

Päivystävä dosentti
Elomammat 2018
... kumppanini kanssa pituuseroa 36cm, ainakin vielä lapset kasvaneet keskikäyrillä :) ...

Meillä pituuseroa on "vain" 32cm :D
Esikoinen oli syntymämitoiltaan 46,5cn ja 2300g, mutta kiri nopeasti +1:lle käyrällä. Kuopus oli 47cm ja 2705g, ja on kokonsa puolesta mennyt tasaisesti käyrällä -1. Että ihan tasaisesti eivät ole eri suvuista periytyneet pituusgeenit jakautuneet...
 
Top