Halvat vaunut vs. kalliit vaunut

Keskustelun 'Vauvan kanssa' aloitti Salme, 13 heinä 2013.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Suski75 Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Samaa mieltä kuin Suvi, eli kannattaa perehtyä asiaan ennen ostoa. Minä olen työnnellyt hoitolapsia ainakin parillakymmenellä erilaisella vaunulla, ja siksi tiesin täsmälleen, mitä vaunuiltani haluan. Eikä mennyt mönkään, vaikka kalliit ostinkin.
 2. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Ostettiin käytettyinä Crescent Comfort yhdistelmät 120e. Oli vieläpä omaan silmään ihan kivannäköiset, vaaleanruskeat. Isohkot ja tukevat, vahvoilla ilmakennorenkailla ja olivat lenkkeilykäytössä ainakin ihan jyrät :) Omina kriteereinä olikin, että mahdollisimman perustyyliset, en olisi missään nimessä halunnut esim. kolmepyöräisiä tai pyörivillä eturenkailla varustettuja rattaita. Toimi vaunuajan erinomaisesti, rattaina ovat vähän liian isot ja kömpelöt. Olivat olleet käytössä jo useammalla lapsella ja yli viisi vuotta vanhat. Mutta ihan hyvät vaunut kuitenkin kyseessä, ainakin niin kauan kun vaunuissa nukutaan jne niin toimii! Matkarattaina oli ensin käytettyinä 20e ostetut Emmat, mutta oli aika huonot, kevyet ja näppärät kulkea pienissä tiloissa, mutta vähän liian rimpulan tuntuiset ja näin kun meidän poika on 1v3kk 13kg niin en voi hirveän pitkää käyttöikää niille ennustaa, kun tuntuu että nyt jo poika painaa rattaissa liikaa ja kangas repeää... Painoraja oli kylläkin 15kg. Saatiin sitten Brion Racerit käyttöön rattaiksi ja ovat hyvät! Sopivan kokoiset ja kevyet olematta rimpulat.

  Omien kokemusten perusteella suosittelen ehdottomasti halvempia rattaita. Käytettynä saa ihan hyvää laatua nykyään.
 3. Ruttu Varmaotteinen viestittelijä Helmikuunmammat 2016

  Meillä ekat yhdistelmät oli käytettynä ostetut Brion Happyt ja olin kyllä erittäin tyytyväinen niihin :) rattaat tulikin sitten ostettua uutena kun tiesi minkälaisia ominaisuuksia halusi :)
 4. Miuku Puuhakas puhuja Elomammat 2017

  Me saatiin esikoiselle anopilta jotkut vanhat yhdistelmät käyttöön ja niiden kaveriksi ostettiin jonkin ajan päästä rattaat joihin sai turvakaukalon kiinni, koska ainakin nuo yhdistelmät oli todella kömpelöt kaupungilla ja veivät kaiken tilan takakontista.

  Nyt kun on toinen tulossa ostimme uutena (alennuksesta) Emmaljunga super Vikingit, kun en käytettynä löytänyt sopivia. Haluttiin siis vaunut missä lapset on peräkkäin eikä vierekkäin. Kaupassa kun testailin niin esim britaxin yhdistelmät olivat todella rimpulat ja kävellessä jalat osuivat vaunukoppaan. Yhden lapsen vaunuihin en varmastikaan olisi laittanut noin paljon rahaa, mutta jos aikeissa on hankkia toinen lapsi pienellä ikäerolla kannattaa miettiä myös sellaisia vaunuja jotka saa muunnettua tupliksi.
 5. Poison Ivy Sanaisen arkkunsa ammentaja Kesäkuiset 2021 Kesämammat 2017

  Meillä on samat vaunut, tosin saatiin hyväkuntoiset käytetyt n. 300 eurolla. Adaptereineen kaikkineen olisi ollut lähes tonnin paketti uutena. Adapterit tosin ovat meille turhat, koska vaunut eivät ole yhteensopivat meidän turvakaukalomme kanssa, mutta ainakaan tähän mennessä ei ole tullut tilannetta, että olisin edes kaivannut mahdollisuutta yhdistää turvakaukalo vaunujen runkoon. Jos tällainen tarve myöhemmin ilmenee, täytyy harkita uuden kaukalon hankkimista, nykyisen saimme tutuilta ilmaiseksi. Nyt reilun kuukauden kokemuksen perusteella olen oikein tyytyväinen vaunuihin, mutta tietenkään en vielä tiedä miten vaunut kulkevat talvella tai minkälaiset ne ovat käyttää rattaissa istuvalla lapsella.
 6. imelda Jostain jotain jo tietävä

  Meillä on yhdistelmät, Oran Jovi Air vuodelta 2012. Esikoisen vanhat, pelaa hienosti edelleen, mitään ei ole mennyt rikki, aurinko vähän väriä haalistanut kun säilytetty kuistilla. Menee kevyesti hiekkatiellä kuin lumisohjossa, asun siis maalla. Ilmakumirenkaat saa pikalukon ansiosta helposti irti, ja vaunut näppärästi kasaan, joten ainakin meidän jokaseen autoonkin mahtunut kivasti kyytiin. Säädettävä aisa, ei kuitenkaan heitto, mutta "istuinosa" käännettävä joten sama asia. Hinta oli 499 eli keskihintaiset.
 7. Me ollaan ostettu käytettynä halvalla Emmaljungan rattaita. Huoltoa on toki pikkasen pitänyt tehdä ja lopulta useammat ostaa. Kuitenkin ihan hyvät menopelit ja kokonaishinta huomettavasti halvempi kuin uutena. Ekat ostettiin 20 eurolla siskolta. Olivat ainakin kolmella lapsella olleet. Yhdistelmävaunut isoilla kiinteillä ilmakumirenkailla ja heittoaisalla, kuomussa taskuja ja integroitu hyttysverkko. Sadesuoja ostettiin näihin uutena, maksoi 20 e. 1,5 vuotta meni hyvin käytössä, jonka jälkeen runko hajosi.

  Ostettiin sitten 40 euron duo edge vaunut/rattaat. Vanhoista rattaista siirrettiin istuin ja koppa uusiin, koska uusissa oli kuluneemmat sekä uusittiin ulkokumit ja sisäkumit noin 60 euroa.

  Yhteensä siis ollaan käytetty 140 euroa. Käytössä nyt ollut 2,5 vuotta.
 8. Lya M. Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Meillä on ikivanhat (10v) Brion yhdistelmät kunnon metallikorilla, jotka saimme sukulaisilta. Tähän mennessä niitä on käyttänyt 5 lasta. Kankaat on tosin pesty moneen otteeseen ja renkaatkin vaihdettu :)
 9. Pingviiniemo Seurustelun sensei Heinäkuiset 2021

  Suosittelen lämpimästi katsomaan Tori.fi:stä vaunuja, sillä monesti ihan omalta paikkakunnaltakin voi löytyä todella hyviä ja kestäviä vaunuja. Me ostettiin torista Brion vanhemman malliset käytetyt yhdistelmävaunut. Oli todella siistissä kunnossa ja aivan uskomatomman hyvät vaunut talvikeleilläkin.

  Sieltä löytyy monesti suht uusiakin vaunuja ja todella hyviä merkkejä ja hyvä kuntoisena.

  Me ostettiin myös Britax Holiday II matkarattaat uutena kesä-kaupunkivaunuiksi. Edulliset vaunut ja ainakin meillä hyvin kulkee mukulakivelläkin. :happy:
 10. cherryblossom Puuhakas puhuja Maalisäidit 2020 Toukokuiset 2022

  En tiedä, mitkä on ns. merkkivaunuja ja mitkä ei. Itse valitsin ihan turhamaisuuttani kotimaiset Oran yhdistelmävaunut. Sai vähän värikkäämmät kuin mustat tai harmaat. Vaunuista ja Cybex-kaukalosta + adaptereista, hyttys- ja sadesuojista yms. maksettiin kyllä se 1200 euroa. Kyttäsin käytettyjä, mutta ei siihen saumaan sitten sattunut juuri niitä.

  Kun oltiin ostamassa vaunuja, poikettiin myös Kidzonessa, Ideaparkissa. Siellä mies nimenomaan kyseenalaisti turhamaisuuttani, että todellako värin takia haluan ne Orat, kun Kidzonessa myytiin 3-1 -pakettia Milli-merkkisiä vaunuja + kaukaloa varmaan kolmasosa Ora-vaunujen hinnasta. Loppujen lopuksi sen kaupan myyjä sanoi meille suoraan, että Millin oma kaukalo muun muassa ei ole käynyt läpi yhtä kattavia turvallisuustestejä kuin esim. Cybex, Maxi Cosi jne. Se käänsi miehenkin pään. Vaikka ehkä Millit vaunuina olisi olleet ihan passelit.

  Mutta eipä tuota hintaa ole enää murehtinut. Me ollaan käytetty meidän vaunuja niin paljon ja ne on olleet hyvät kaupoissa sekä maastossa. Loppujen lopuksi autoillaan vähän, niin vauva on melkein aina vaunuissa kun liikutaan kävellen kauppaan yms. Nukkuu niissä päiväunet paremmin kuin missään muualla jne. Orat ei varmasti ole virtaviivaisimmat tai kompakteimmat, mutta mahtuivat meidän pikkuautoonkin ihan hyvin.

  Ja kun hyvin pitää, niin jälleenmyyntiarvoa noissa säilyy jonkin verran, jos sitten haluaa osan satsaamistaan rahoista takaisin.
 11. Peuraida Hyväntuulinen höpöttäjä

  Me ostettiin myös vähän vanhemmat Oran Jovi Airit käytettynä, hintaa oli 30€. Aivan loistavat olleet käyttörattaina ja mm. lenkeillä, ilmakumirenkaiden ansiosta kulkee kaikenlaisessa maastossa ja on tosi jämäkät. Näiden lisäksi hankittiin alkuun Britaxin B-Smartit (nämäkin käytettynä) koska niihin sai Britaxin turvakaukalon kiinnitettyä näppärästi. Nämä oli aika rimpulat pidemmillä matkoilla, mutta kauppareissuilla varsin jees kääntyvien eturenkaiden takia. Lopulta kun turvakaukalo kävi pieneksi, hankittiin (jälleen käytettynä) Milla & Måns SoMa -matkarattaat, jotka menevät tosi pieneen tilaan takakonttiin ja toimivat tosi hyvin just kauppareissulla ja lyhyillä matkoilla. Nyt siis Oran rattaat ja SoMat rinnakkain, toiset varastossa ja toiset auton takakontissa ja olen erittäin tyytyväinen. Näihin kolmiin rattaisiin on mennyt alle 200€ yhteensä ja tuntuu ihan käsittämättömältä että jotkut maksaa lähemmäs tonnin yksistä rattaista. :dead:
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Tälle toiselle lapselle halusin ostaa kalliimmat vaunut. Syynä se, että näin upeat vaunut, enkä millään löytänyt edes mitään lähes yhtä hienoja. Turhamaisuuteen taisin siis sortua :rolleyes: Värikkäät Oran yhdistelmät olivat aivan ihanat ja aivan omaa luokkaansa. Miksei muilla vaunuvalmistajilla ole kirkkaita värejä?! Taisin yhden toisen merkin vaunut löytää kivoissa väreissä, mutta ne olivat malliltaan taas epämiellyttävät. Käytettyinä löytyi melko huonosti kivoja värikkäitä vaunuja. Käytössä nämä pelaa kuten esikoisella olleet käytetytkin, toki on hieman näppärämmät. Kieltämättä nämä on myös paljon nätimmät katsella. On sitten kelvolliset, jos tulee vielä vauva joskus tai sitten säilyttävät ihan kivasti arvoaan, jos myyn. Käytettyinä kun muutamia katsoin, niin isoja summia niistäkin vielä pyydettiin.
 13. Tynkky Asioista perillä oleva Joulukuiset 2021 Kesä-äidit 2020

  Jokuhan uutena on ostanut ne rattaat, mitä käytettynä myydään :rolleyes:

  Meillä on 850e yhdistelmävaunut. Haluttiin uudet, kun kyseessä on eka lapsi meille, jos tulee sisaruksia niin ovat vielä terässä ja jos jotain tulee niin on takuu. Kaupassa työnneltiin eri hintaisia ja tää tuntui toisiksi parhaimmalta työntää. Oran vaunut oli parhaan tuntuiset ja värit ihania, mutta eivät mahdu meille säilytkseen ja autoon, tai mahtuu mutta sitten ei mahdu muuta, esim. laukut kun yökykäillään mummolassa jne. Lisäksi näissä ratkasi kätevyys laittaa kasaan ja se, että turvakaukalon saa adapterin avulla kiinni.

  Enkä ole tuota rahaa ole murehtinut kertaakaan ostamisen jälkeen. Oltiin päätetty, että turvakaukalo ja vaunut on ne mihin panostetaan, kaukalo turvallisuuden takia ja vaunut sen mukaan, että täyttää meidän tarpeet. Erilaisilla tarpeilla olisi hintakin varmasti eri.
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Lemonade Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä on halpikset, Baby Merc Leo kombit v. 16 ja palvelevat edelleen. Ostoskori on vähän huono, muuten olen tykännyt ja kulkevat missä vaan. Halusin silloin aikanaan uudet, väriltä mustat, juuri tällaiset. Nyt varmaan ottaisin jo jotkut muut, eikä näitä taida olla enää myynnissäkään (tätä mallia) mutta en osta uusia, kun nämä pelittävät edelleen, kuten kuuluukin. Koppa on tosi hyvä. On kokemusta Mutsyn surkeasta. Kävi tuuri, että Leot olikin näin kivat. Työntökahvaa saa useaan korkeuteen, juomapullotelinekin on :D ja on vaan hyvät. Tottakai näissäkin oli pitkä takuu. Saman merkin kaukaloa en kuitenkaan suosittele. Ite en vaan laittaisi 400 e enempää uusiin vaunuihin mutta meistä jokainen tekee onneksi, kuten tekee :)
  Last edited: 17 loka 2020