Epäsäännöllinen kierto ja ovulaatio(t?)

Keskustelun 'Vauvakuumetta' aloitti Kyfi9449240, 13 touko 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Kyfi9449240 Aloittelija

  Kiertoni on ollut yleensä 30 päivää ja kuukautiset olleet säännölliset, nyt kuitenkin puolesta tammi/helmi kk olivat kierrot epäsäännöllisiä ja myös menkat jäi välistä 1 kerran.
  Nyt kierto taas selkiintynyt ja menkkojen pitäisi alkaa 16 päivä. Ovulaatio ihmetyttää, tässä kuussa 1-5 pvää tuli kirkasta limaa alkukuusta, oletetun ovulaation loputtua meni pari päivää ja limaa tuli taas, sitten sitä kesti taas noin 2 päivää jonka jälkeen taukoa. Ja siis kyse ei ollut normaalista valkovuodosta. Onko mahdollista että ovulaatio tulee noin tiheään, ja kaksi kertaa, vai elättelenkö turhaa toivetta esim raskauteen liittyvästä?
 2. Motto78 Tuttu foorumilla Tammiäidit 2020

  Moikka, on täysin mahdollista ovuloida kaksi kertaa samassa kierrossa. Lisätietoa esim. täällä: https://www.bionews.org.uk/page_88985

  Koska pääset testaamaan 1. mahdollisen ovulaation ajankohdan mukaan?
 3. Kyfi9449240 Aloittelija

  Kuukautisten pitäisi alkaa 16.pvä. Tarkalleen 15. Pvä olisi kaksiviikkoa ensimmäisestä ovulaation ajankohdasta. Nyt ei kuitenkaan vielä ole ollut mitään vahvoja oireita että liittyisi raskauteen.
 4. Kyfi9449240 Aloittelija

  Niin, ja tälläkin hetkellä viimeksi tänään ”ovislimat” joita kummastelen...
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Ovis voi tulla kahdesti, kuten Motto78 kertoi. Joskus voi myös käydä niin että ovulaatio meinaa tulla, ei sitten tulekaan ja tuleekin sitten myöhemmin. Pitäisin myös raskautta mahdollisena. :)
 6. Kyfi9449240 Aloittelija

  Jänskättää odottaa alkaako menkat tällä viikolla, toki joa ei alkaisi niin tiedä onko kiertonnyt sata varmasti kohdilaan kun aikaisemmin alkuvuodesta heitellyt ja vasta tasaantunut... jos ei nyt ole tärpännyt niin uutta yritystä, hankalahan se on aina vain sitten ovulaatiota ennustella jos tulevaisuudesskin tämmöiset ovulaatiot... En muista että aikaisemmin ainakaan raskaudessani olisi ollut tämmöistä, enemmänki normaalia valkovuotoa runsaampana saattanut olla...
 7. Kyfi9449240 Aloittelija

  Tänään tuli alavatsa kipeäksi menkkamaisesti mutta eivät vielä alkanut, olin jo aika varma että oisi alkanutvaan kivut meni ohi yleensä menkkakivut tosi kovat mutta nuo nyt ei vielä ollu. Tänään ollut kyllä outoja tuntemuksia (repäisykipuja, ja kipuja lantion alueella menkkamaisten kipujen lisäksi)mielitekona makkara jota en yleensä syö, raakasipuli...)
  Last edited: 14 touko 2019
 8. Kyfi9449240 Aloittelija

  Ei ole vielä menkat alkaneet, tänään pitäisi alkaa. Yleensä kauhet maha ja selkä kivut, joihin täytyy ottaa lääkettä. Nyt on vaan edelleen ollut joka päivä semmosta polttelevaa, aaltoilevaa vatsakipua ja pistäviä tuntemuksia emättimessä... en vielä ole käynyt ostamassa testiö vaan kai se tänään täytyy jos ei kuulu menkkoja Mielitekoina edelleen makkara, raakasipuli, herkut... ja olen erityisen pirteä ja jotrnkin tosi hyvällä tuulella koko ajan!
 9. Kyfi9449240 Aloittelija

  Tein herkän testin, negatiivinen. Menkat eivät alkanut.. uuden testin tein tänään 18. Pvä aamulla ja edelleen negatiivinen eikä menkkoja kuulu. Limaa tulee vain...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
  Last edited: 18 touko 2019
 10. Kyfi9449240 Aloittelija

  Edelleen vain limaa tulee mutta muita ”oireita” ei ole, eikö menkkoja... raastavaa tämä! Ehkö vain epäsäännöllinen kierto??
 11. Catlady Aloittelija

  Kuulostaa siltä, että munasolu on alkanut kypsyä (lisääntynyt limailu, kun estrogeeni kohoaa), mutta ei irtoa jostain syystä. Tähän voisi viitata myös tuo viimeisimpien kiertojen epäsäännöllisyys. Mikä on nyt tilanteesi?
 12. Edelleen menkat jäänyt tulematta, nyt tässä kolme päivää ennennkö ”voisi alkaa”, mutta tosiaan huhtikuussa ollut viimeksi. Edelleen on raskaustesti neg viimeksi viime lauantaina testasin. Limaa vain tulee lähes päivittäin... vaihtelevia oireita on, joista mm. Turvotustapaljon vatsassa (näyttää raskausvatsalle) ja vaihtelee ripulin/ummetuksen välillä. Viime viikolla oli yhtenä pvänä aamulämpö koholla, nippailua oli myös niitten pöivien aikaan...
 13. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Onpa venynyt pitkäksi kierto. :/ Niidenhän olisi pitänyt tulla jo melkein kuukausi sitten, jos katsoin oikein? Ehkä sinun kannattaisi koittaa jos saisit lähetteen verikokeeseen mistä näkee varmasti onko raskaana ja sitten saatettaisi tutkia missä vika tai antaa jotain mikä aloittaa uuden kierron. En ole näiden asioiden asiantuntija, mutta siihenkin saa apua jos kierto vain venyy ja venyy.

  ps. Jos et pääse kirjautumaan sisään, laita mulle sähköpostia (paivi.jarvinen@sandviks.com) niin katsotaan missä vika.
 14. Kyfi9449240 Aloittelija

  Pääsin kirjautumaan... Niin on venynyt, nyt tosiaan on tänäänkin viimeksi ollut hetkittäin menkkakipuja, turvotus tosipaha ja mahaan tullut näkyviin kaksi verisuontakin... jotenkin tuli hetken jo olo että olisin raskaana varmasti vaikka testit negatiivisia, mutta toisaalta menkat voi nyt olla alkamassa 15-16. Päivä... ”Kuplii” mahassa niin en tiedä liittyneekö suoliston ongelmiin mutta ei selity kaikki oireet sillä, lisäksi päänsärky viimeksi tänään joka onneksi ei yltynyt migreeniksi. Huomenna ajattelin mennä tk ja pyytää verikokeita, kun eihän tässä voi siirtyä työelämään jos kipuileekin koko ajan...
 15. Kyfi9449240 Aloittelija

  Verikokeet määrättiin mutta vasta 2 vkon päähän sain ajan. Siinä katsotaan rauta arvot ainakin ja olikohan ollut kalium...

  En päässyt muutakuin hoitajan kauttta lääkärin konsultointiin, kuulemma hoitajan mukaan minulla olisi raskaustuntemuksia rinnoissa ja varmasti testit pitäisi jo näyttää mahdollinen raskaus... tiedäpä siitä sitten, ei taida olla terveydenhuollosta apua tähän ellei yksityiselle löhtisi. Suosittelivat pitämään päänsäryistä pöivökirjas(niihin sain särkylääke reseptit ja pahoinvointi reseptin) ja elokuulle varaamaan lääkäri aikaa.
 16. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Menipäs aika pitkälle. No sentään sait ajan. Toivottavasti asia selviää jotenkin päin. Käsittääkseni joillain ei erity virtsaan hormonia tavalliseen tapaan jolloin raskaus ei näy kotitesteissä (tai jos näkyy niin epätavallisen myöhään), mutta verikokeessa näkyy. Tämä toki harvinaisempaa, mutta ei mahdotonta sekään.
 17. Kyfi9449240 Aloittelija

  Niin, tälle sairaanhoitajalle se oli vieras käsite. Alkoi googlettelemaan testejö ja sanoi että kyllä niissä pitäisi näkyä raskaus ja rinnoissa ja mahassa. Sanoin kyllä että vatsassa on turvotusta mitta en osaa itse tietenkään syytä sille sanoa.
 18. Kyfi9449240 Aloittelija

  Tuollainen verisuoni tullut näkyviin, varmaan turvotuksen vuoksi? Ajattelin johtuvan suolistosta niin olen kokeillut parina päivänä microlaxia ja liikuntaa, mutta ei ole tehnyt taikoja. Makuuasennossa tuo mahan pyöristyminen ei ole samanlainen... View attachment 79005
 19. Sofia2016m Aloittelija


  Mulla oli ihan samanlaisia oireita.. Oli gynelle sopivasti aika ja syyksi selvisi isoksi kasvanut munasolu mikä ei ollut vain irronnut. Samana iltana alkoi menkat..

Jaa tämä sivu