Elokuun ihanat illat

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2014' aloitti Pikkunöösä, 11 elo 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Pikkunöösä Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2014 Heinämammat 2018 Heinämammat 2016

  Mitäs kuuluu? Kuinkas pitkällä raskaana olevien raskaudet on? Mä oon käynyt lukemassa noita uusimpia (07/15 ja 08/15 ryhmien) synnytyskertomuksia, oon aivan koukussa niihin. Edelleen...
  Kesälomat on lusittu (onneksi viikko vielä jemmassa, mutta se menee muuttotouhuissa, kun löydettiin vihdoin meille sopiva rivarikolmio ja saatiin tämä kaksio myytyä) ja arki alkanut. Poitsu kasvaa kovaa vauhtia, 29.7.15 tuli 1,5v. täyteen ja mitat puolivuotiaana ovat 85cm ja 12,7kg. Juttelee jo kovasti jopa kolme-sanaisia lauseita. Yksittäisiä sanoja tulee jo reippaasti ja koko ajan lisää. Kovasti on omaa tahtoa, oonkin vitsaillut jotta meillä on 2v. uhma jo kyllä alaannu. Kiipeää rappusia liukumäkeen itsekseen ja nousee vessassa pallille, avaa hanan ja pesee kätensä. Meillä osataan myös vetää vessa, avata ulko-ovi (täytyy jo pitää takalukossa, ettei karkaa kylille :wink ja syödä itse. Äiti pitäisi olla avustamassa joka asiassa, isä tai muu tuttu aikuinen ei kelpaa. Tuttipullosta ja tutista päästiin eroon todella helposti, tutti jäi Juhannuksen mökkireissulla kotia ja sen jälkeen sitä ei ole sen koommin kyselty ja pullon lopetin pari viikkoa sen jälkeen, siinä pari yötä itkettiin sen perään ja muutamana iltana sen jälkeen on kyselty tuttipulloa, mutta poitsulle on mennyt läpi, ettei äitillä oo puhtaana yhtään tuttipulloa!!! :D Kirjotelkaa ny vähä kuulumisia muutkin! :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Heipparallaa!

  Hyvää kuuluu, raskaus on ohitse. :wink Pikkuveli syntyi toissasunnuntaina suunnitellusti kotona, ammeeseen kylpyhuonessa. :) Ihana helmikuinen isosiskonsa on suhtautunut uskomattoman hyvin! :eek:

  Vipinää riittää, mutta hyvin menee ja ihanaa on! :Heartred Esikoinen juttelee, paljon paljon sanoja, muutamia kahden sanan lauseita (yleensä tyyliä ''ei nuku'' ''ei syö'' ''koira pois'', käskymuotoa jne), ketterästi kiipeilee ja nauttii juoksemisesta ja uimisesta. Muita lapsia tykkää lähinnä katsella, kontaktia ei juurikaan ota, paitsi pikkuveljeen, joka on esikoisen mielestä aivan ihana. :Heartred Tyttö tykkää kamalan paljon musiikista ja eläimistä, erityisesti kissoista ja hevosista.
  • Tykkää Tykkää x 2
 3. mmaljo Peruskäyttäjä Helmikuunmammat 2014

  Hyvää kuuluu tännekin pienistä pahoinvoinneista huolimatta :) tänään poksui viikot eli rv 15+0 :Heartred

  Meidän helmikuinen minimies oli 1v5kk neuvolassa (kesälomat sekoitti, lääk. neuv. ensi kuussa vasta) kuukausi takaisin n. 83 cm ja 12,1 kg :) vipeltää menemään kovaa ja tutista luovuttiin kanssa kuukausi sitten. Tuttipullosta saa vielä illalla maidon, mut päikkäreille juo nokkiksesta :) pullokin lähtee pian pois. Puhuu monia sanoja ja selittää käsin. Ymmärtää tosi paljon. Tykkää laulaa ja musiikista muutenkin. Eläimetkin on kivoja :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. sadetar83 Ihastunut foorumiin Kesäkuunmammat 2015

  Meillä juhlittiin eilen häitä. Meidän häitä vietettiin Leppävaaran kirkossa, Espoossa. Nyt on perheessä kaikilla sama sukunimi :) Lumin lääkärineuvola on tulossa 26.8., terkkarilla käytiinkin jo heinäkuun puolella. Voisin jossain vaiheessa päivittää nekin tiedot. Lumin pikkusiskosta tuli kasteessa (11.7.) Usva ja pikkuinen täyttää viikon päästä jo 3kk.

  Attached Files:

  • Tykkää Tykkää x 3
 5. Pikkunöösä Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2014 Heinämammat 2018 Heinämammat 2016

  Onnea ReginaVeritas pienestä pojasta! Hui, kotisynnytys! Kerro ihmeessä lisää, minua kiinnostaa hirveästi nuo erilaiset synnytyskertomukset! Menikö kaikki kuten suunnittelitkin? Olikos sinulla ensimmäinen synnytys sairaalassa? Kuinka pärjäsit kipujen kanssa?
  Ihana kuva Sadetar, ei tietoakaan enää mistään raskauskiloista sinulla ainakaan. Onnea hääparille!
  Mmaljolle onnea odotukseen! :) Komeat mitat teidänkin sällillä jo!
 6. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014


  En tiedä voiko kaikki mennä suunnitelmien mukaan, kun ei synnytystä oikein voi suunnitella. :grin Mutta sanotaan näin, että kaikki meni ihan tosi mahtavasti ja oli upea kokemus! :love2 Esikoinen syntyi sairaalassa, oli käynnistetty synnytys ja tuli epiduraalikin lopussa (ja imukuppiulosautto), hieman kyllä jännitti miten kestän kivut! Mutta kuten toivoin ja epäilin, oli ''luomukivut'' paljon helpommat kestää kuin synteettiset! En todellakaan väitä, että oli kivuton ja mikään uskomattoman helppo kokemus, enkä todellakaan usko että minusta olisi synnyttämän luomuna sairaalaympäristössä. Kyllä tarvitsin kaiken koti-ilmapiirin tuoman rauhan ja turvan ja tutun kätilön, doulan ja miehen. Oli todella ihanaa ja helpottavaa saada olla ihan omassa rauhassa ja saada olla sen oman tutun kätilön huomassa koko ajan!

  Varsinaisen synnytyskertomuksen laitan (toivottavasti) tämän viikon aikana tuonne blogiin (linkki allekirjoituksessa), sieltä löytyy myös muutenkin kirjoituksia kotisynnytykseen liittyen. Nyt on ollut päivittämisessä taukoa, kun ensin meni hermot loppuraskaudessa ja sitten olen ollut aika yksikätinen. :D Imetys onnistuu kyllä yhdellä kädellä, mutta kirjoittaminen on niin pirun hidasta... :wink

  Onnea Sadettarelle avioon astumisesta! :Heartred

  Ja mmaljolle toivon hyvävointista raskautta! :cat:
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Mitla Peruskäyttäjä

  Onnea mmaljo, reginaveritas ja sadetar :) :)

  Meillä odotusta jäljellä vielä aikalailla 2kk (nyt 31+1) ja kyllä alkaa hymy hyytymään jo. Liikkuminen on vaikeeta ja vauhtihirmu painaa satasta kokoajan. Mihinkään en jaksa kävellä ja jos jaksan niin sitten on paikat kyllä kipeenä.. Käytännössä ollaan jumissa kotona tän takia. Kaikki nostelut on myös epämukavaa.

  Lisäks varmaan jotain uhmaa on alkanut ilmenemään kun ei millään toteltais ja kun vähänkin turhautuu/tylsistyy niin alkaa pureminen, raapiminen, lyöminen yms. Varmaan myös tää tekemisen puute sitä aiheuttaa. Ite en myöskään saa lepoa ihan niin paljon kun tarve olis koska jos käyn istumaan tai makaamaan niin edellämainitut toimenpiteet aloitetaan.

  Että menispä aika nopeesti ja silleen :D
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3

Jaa tämä sivu