Auton turvaistuimet

iltatähti2015

Sanaisen arkkunsa ammentaja
Aattelin udella teiltä muilta että millaisiin istuimiin olette päätyneet kaukalon jälkeen?
Meillä on ihan just ajankohtaista käydä istuin ostamassa, koska kaukalon kilomäärät kohta paukkuu ja muutenkin tyttö sen verran iso jo :wink
Näyttää olevan istuimia joka lähtöön ja edellis kerroista on aikaa kun on tarvinnut katsella moisia :)
Istuimiahan löytyy selkä menosuuntaan ja jotkut on vain kasvon menosuuntaan...Mielestäni turvallisinta lasta on kuitenkin kuljettaa vielä selkä menosuuntaan? :oops: Eikö vain?
Miehen kanssa ollaan tästä asiasta yhtämieltä, merkistä vaan ei vielä tiedetä.
Huomattiin kuitenkin tuo britax merkkinen, jonka voi asettaa juuri nuin ja myöhemmin sitten toisinkin päin. Onko jollain tän merkkistä?
Lisäksi tarvitaan kaksi istuinta koska kahdella autolla tullaan liikkumaan. Ihanan kallista, mutta turvallisuus ennen kaikkea :)
 
Meillä on Maxi-Cosi 2way Pearl. Tähän päädyttiin ihan siksi, että tuo kävi samaan isofix-jalustaan kuin meidän turvakaukalo, joten säästettiin aika mukavasti kun ei tarvinnut ostaa uutta jalustaa. Toki turvallisuus huomioitiin myös luonnollisesti.

Meillä siirryttiin tähän istuimeen puolivuotiaana eli kuukauden on nyt ollut käytössä ja kovasti olen kyllä tykännyt. Ei ole kauhean iso, joten takapenkillä mahtuu tarvittaessa keskipenkillekin istumaan ainakin lyhyitä matkoja. Vyöt on kätevät ja istuimen kiinnitys superhelppo (jalustaan vain lasketaan paikalleen ja jalusta vielä antaa äänimerkin että kiinnitys on kunnossa). Istuimen saa myös kahteen eri asentoon (kallistetuksi ja istuvampaan asentoon) riippumatta siitä onko se asetettu selkä- vai kasvot menosuuntaan päin. Mutta ihan parasta istuimessa on kyllä ollut se kuinka paljon paremmin poika siinä viihtyy kuin kaukalossa. :)

Suomessa taitaa suositus olla, että lapsi matkustaisi selkä menosuuntaan vähintään kaksi- mutta mielellään kolmevuotiaaksi saakka. Minun on vaikea kuvitella, että ainakaan tuossa meidän istuimessa enää kolmevuotias mahtuisi selkä menosuuntaan matkustamaan. Sen verran vähän jää tilaa ennen kuin auton selkänoja tulee vastaan. Mutta meillä yritetään toki pitää niin pitkään kuin mahdollista näin päin.
 
Meillä on britax joku ja tyttö kohta 2v 3kk matkustaa siinä selkä menosuuntaan. Pitkään ei enää mahdu niin päin istumaan, tai ainakaan omaan silmään ei ihan hirveän mukavalta asennolta näytä ainakaan paksun haalarin kanssa. Pojalle olisi istuimen osto edessä, vielä ei olla vaihdettu kun ei ollutkaan kiire luopua kaukalosta, mutta mukavampi pojankin olisi matkustaa vähän tilavammin kuin ahtaassa kaukalossa. Hirveän vähän kyllä autolla kuljetaan, enemmän jos kuljettaisiin olisi jakkara varmasti jo vaihdettu.
 
Meillä ei ole vielä ajankohtaista, tyttö vasta 7,8 kg ja 68 cm. :D Kaukalo taitaa mennä vielä vuodenkin päästä jos kasvaa samaan tahtiin kuin äitinsä... Kiva kuitenkin lukea näitä jo etukäteen!
 
Me siirrytiin reilu viikko sitten maxi cosin 2way pearliin samasta syystä kuin aida. Ja hyvältä vaikuttaa! Ainoo tietenkin, että jos matkaan jollain muulla autolla (isovanhempien esim), niin tarvii irrottaa jalustakin.. Kaukalon kuitenkin sai myös turvavöillä! Mut ehkä mä opin sen isofixkiinnityksen, eka kerta meni taisteluksi
 
Me nyt ostettiin Britaxin multi-tech istuin autoon. Tänään mies asentelee sen paikoilleen. Huomaa kyllä ettei tyttö viihdy enää tuossa pikku kopassaan!
 
Me ostettiin cybexin sirona. Oli nyt alessa ozbabyssa niin vaihdettiin kaukalosta jo pois. Menee siis selkä menosuuntaan ja sitten käännetään kun jäbä ei mahdu enää olemaan niin päin ja istuimesta tulee palkki. Aivan mahtavalta on tuntunut ja ah mitä helppoutta kun penkin saa käännettyä itseen päin ja lapsen laitettua mukavampaan nukkumisasentoon pitkällä matkalla! Suosittelen!
 
Mäkin himoitsen tuota cybexin sironaa, juuri tuon käännettävyyden takia! Minkälainen tila siihen jää jaloille selkä menosuuntaan?
 
Meillä on kans tuo Cybexin sirona ja käännettävyys on iso etu. Yks miinus on se, että vie todella paljon tilaa autossa. Itse asiassa jouduttiin aiemmin auton vaihtoon, koska tuo istuin ei mahtunut silloiseen autoon. Ihan hyvin tuntuu olevan jalkatilaa, meillä siis istuinta käyttää parivuotias esikoinen. Tää vauva menee vielä kaukalossa, mutta nyt alkaa olla pikkuhiljaa ajankohtaista hänenkin siirtyä istuimeen. En vaan tiedä millaiseen autoon mahtuu kaksi turvaistuinta, jotka on selkä menosuuntaan...? Mikä se suositus olikaan, kuinka pitkään lapsen olisi suotavaa matkustaa tuossa asennossa?
 
Suomalainen ohje taisi olla että vähintään kaksi, mielellään kolme vuotta selkä menosuuntaan.
 
Minäkin mietin tuota Cybex Sironaa mutta kuvissa näyttää lapsella olevan isompana hankala istua sen palkin kanssa. Onko totta? Ja onko pakko olla se palkki vai voiko olla vaihtoehtoisesti vöissä?

Ps.. onko tyhmä kysymys?
 
Palkki lienee turvallisempi vaihtoehto nenä menosuuntaan istuessa, mut myös vöissä voi istua. Pointti niissä on siis, että jos tulee nokkakolari, retkahtaa lapsi eteenpäin koko ylävartalolla, mikä tuo vähemmän painetta niskaan kuin jos hartiat pysyvät vöissä paikallaan ja vain pää retkahtaa. Se palkki näyttää mun mielestä aina vähän ahdistavalta, mutta kaippa ne mukelot tottuu :)
 
Se palkin outous sai meidäntkin olemaan ostamatta sellaista, mutta lienee kai ihan käsitettävissä oleva hommeli siinä :D Tuli itelle sellanen olo et jospa itellä ois sellanen tossa eessä, et ahistaisko :D Muutenkin meillä tyttö ei nykyään tykkää olla "sidottuna ja liikkumatta" :P
 
Siinä sironan palkissa on oma kiinnitys. Eli toisin kuin muissa malleissa niin ei käytetä auton vöitä laisinkaan. Ihan hyvin meillä tuntuu olevan tilaa, tietty lapset ovat yksilöitä ja meidän poika on vähän nollan alapuolella pituudessa. Kummitytöllä on myös tuo istuin, ikää 1,5v ja pituus yläkäyrällä ja tytön äiti totesi että tällä kasvuvauhdilla menee n.2v asti selkä menosuuntaan.
 
Takaisin
Top