Vastaa ketjuun

Minulla on ollut käytössä suuret määrät etenkin erilaisia antioksidantteja, joiden taustalla on jonkin verran tutkimustietoa niiden vaikutuksista hedelmällisyyteen, joko munasolujen määrään tai laatuun. Ja lisäksi muutama muukin valmiste, joilla on tutkimusten mukaan vaikutusta esim. kohdun limakalvon paksuuteen.


  • Myo-inositol on mainio apu, ja sen taustalla on paljon tutkimustietoa. Itselleni ei sopinut, sillä vatsani ei kestä sokerialkoholeja, joita myo-inositolikin on.
  • Ubiquinol Q10, tämä vaikuttaa munasolujen laatuun.
  • Melatoniini, tätä käytetään usein myös siinä nesteessä, jossa munasolut ovat klinikalla hedelmöityksen aikana.
  • L-karnitiini, tämä vaikuttaa ilmeisesti kohdun limakalvon paksuuteen (toimi kuin unelma ainakin itselläni).
  • E-vitamiini.
  • Antioksidantit SOD and NAC.
  • Omega-3.
  • B-vitamiinit.

Söin parin kuukauden ajan päivittäin melkein kahvikupillisen erilaisia lisäravinteita, mutta sen tuloksena kohdun limakalvosta tuli paksumpi (5 mm --> 7 mm), munasoluja kypsyi tuplasti yhtä monta kuin ennen lisäravinteita (joku 10 kpl per puoli, kävin siis gynellä tarkistuttamassa asian) ja tietty tulin raskaaksi. Alkioita oli aluksi kaksi, joten epäilen että munasoluja kypsyi ja irtosi kaksin kappalein. Raskauduin toki ennen lisäravinteitakin ensimmäisellä yrittämällä, mutta nykyistä edeltävät kaksi raskautta menivät kesken ja olin aika päättäväinen sen suhteen, että yhtään menetystä en enää aio käydä läpi.


Se mikä lisäravinteista on tärkeää tietää, on että kun niiden vaikutuksia on tutkittu tieteellisesti, on annokset yleensä valtavan paljon isompia kuin mitä yksi tai kaksi tablettia sisältävät. Esim. Ubiquinol Q10:n suhteen tutkimuksissa on käytetty 600mg:n päiväannosta, joka maksaa ihan tajuttomasti. Halpaa peliä se ei todellakaan ole. Normaali päiväannos on ehkä 50mg tai 100mg. Jos lähdet lisäravinteiden tielle, kannattaa siis todellakin perehtyä asiaan ja millaisilla annoksilla vaikutuksia on saatu aikaan tutkimuksissa, koska pienemmillä annoksilla voit heittää rahasi hukkaan.


Tässä on hyvä tiivistelmä joidenkin antioksidanttien tehoon liittyvistä tutkimuksista: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6483341/


Lataa…
Takaisin
Top