Aiemmin hyvin syönyt 1v kieltäytyy syömästä ja raivoaa?

Chard

Asioista perillä oleva
Syyskuiset 2022
Vauva täytti hiljattain 1v ja on tähän asti syönyt todella hyvin syötettynä ja välillä käsin jotain maissinaksuja, leivän paloja ym. Nyt yhtäkkiä hän aloitti vajaa viikko sitten raivoamaan ihan hulluna, kun hänet nostettiin syöttötuoliin. Välillä ruoka meni alas parilla itkukohtauksella, joiden aikana koitettiin kiinnittää huomio johonkin muuhun asiaan ja syöminen jatkui. Viime päivät on suostunut syömään ainoastaan sylissä istuen ja siinäkin tulee itku muutaman kerran. Mutta hetken "jäähdyttelyn" jälkeen on päästy jatkamaan.

Nyt sai jo sellaisia raivareita, etten ole ennen näin pienellä nähnyt 😳 Ja vaikka kyseessä oli lempiherkkunsa (jugurttia soseella), niin aivan järkyttävä raivohuutokohtaus tuli, itki ja meni pois päin keittiöstä.

Imetän muutaman kerran päivässä edelleen, maitoa ei ole vielä aloitettu lisäämään ruokiin. Vatsa toimii normaalisti, ei ole ollut kipeä ja yöt nukkuu yleensä ihan ok.

Liittyyköhän poskihampaiden puhkeamiseen 🤔 Antakaa nyt jotain vertaistukea 😄 Tämä on mun kolmas lapsi, mutta eka, joka tekee tämmösen täyskäännöksen syömisessä yhtäkkiä.
 
Meillä n. 13kk iässä kävi näin: Aina söi reippaana ja monipuolisesti sormiruokaa ja soseitakin. Sitten tuli pieni flunssa ja sen jälkeen ei ole enää säännöllisesti mennyt mikään lusikoitava ja sormiruuatkin lakkasivat kelpaamasta paria ruokaa lukuunottamatta. Astui kuvaan raivo ja ei syönyt MITÄÄN ellei ollut lemppareita tarjolla. Yrityksen puutetta asiassa ei ollut, yritin kaikkeni. En tiedä mitä tapahtui. Nyt ikää 3,5v ja ruokavalio on suppea. Toki autismia ja muutakin epäillään nyt, aistiherkkyyksiä on makujen ja koostumusten suhteen.
Voihan se teillä olla joku vaihe, esim. just tää pieni hetki kun on kehityksessä jotain ja kiukututtaa siksi. Yleisempää se on, kuin että olis niinkuin meillä ☺️
 
Meillä tuli kans näitä vaihteita 1-2v iässä. Poskihampaat ainakin kiusasi kovin. Kannattaa tässä kohtaa mennä sieltä mistä aita matalin: tarjoa lemppareita, kuhan jotain syö se on tärkeää. Vaikka söisi pelkkiä hedelmäsoseita niin se on hyvä vaan että jotain syö. Meillä neiti on 2v jälkeen syönyt kaikkea monipuolisesti, vaikka pitkään ei ne suolaiset ja lämpimät ruuat iskeneet.
 
Koitin antaa buranaa iltapäivällä, kun ajattelin että ne hampaat ehkä kiusaavat. Jugurtti saatiin syötyä kolmessa osassa ja viimeisellä kerralla veteli tyytyväisenä maissinaksuja vaikka kuinka paljon. Päivällinen ja iltapuuro olivat taas erittäin haastavia.

Töytyypä testata jos söis paremmin kun saa itse syödä, eikä syötetä 🤔
 
Meillä oli kans tuota syöttötuoliraivoa, taisin siitä kirjoitellakin jonnekin joskus. Se meni onneksi ohitse ajan kanssa, mutta pahimmillaan se oli sitä että hakattiin päätä syöttötuolin selkänojaan kun joutui istumaan. Silloin taisin harkita et ruokin tuon vuosikkaan lattialle koirankuppi alustan päällä-tyyliin, kun me ollaan aina oltu sormiruokailijoita. 🤨
 
Takaisin
Top