5kk

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2012' aloitti Thellu, 18 syys 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Thellu Jostain jotain jo tietävä

  Mites muilla 5kk ikäiset vaaputit?
  Meilloli neuvola tänää ja paino oli 9800g ja pituutta 70cm... Neuvolatäti kehotti aloittaa puuron syönti vellin sijaan ja kaksi ruokaa päivässä.. ja tänään sit maisteltiin lihasosetta ensimmäistä kertaa.. ja hyvin upposi :)
  Meillä poika kääntyy sekä selältä massulleen, että myös mahalta selälleen :) Ja kamala halu olisi lähteä liikkumaan, mutta ainoastaan peruuttamalla pääseen muutamia metrejä kulkemaan...
  Rokotukset saatiin ja tässä nyt sit odotellaan että nostaako rokotteet kuumeen...
  Olisi mukava kuulla miten teillä muillaki menee?:)
 2. miippa Silmät suurina ihmettelijä

  Heips! Meillä oli 5kk neuvola viikko sitten ja tytön mitat olivat 8780g ja 69cm , hyvin kasvetaan siis :) Soseita täällä syödään jo monta kertaa päivässä, hedelmää sekä kasviksia. Muutama päivä sitten aloitettiin riisipuuro neuvolan suosituksesta että saataisiin pidettyä nälkä kurissa yön yli ;) Hienosti on puuro uponnut, lukeutuu varmaan tämän hetken lempiruokiin. Täällä käännytään myös mahalta selälle ja toisinpäin, mutta eteenpäin ei vielä päästä, pyöritään vain ympyrää.

  Onpa hiljentynyt nämä keskustelut, toivottavasti muutkin kertoisivat kuulumisiaan! :)
 3. Carousel Jostain jotain jo tietävä

  Meillä on kohta jo 6 kk neukkula mut vastailen silti et meidän poitsu painii kans täs raskaammas sarjas ku painoa oli sillon 5kk neuvolas n. 9,6kg (en muista nyt tarkkaan) ja pituus oli 68cm. Nyt on jo varmaan 10kg ylitetty, ja sen kyl tuntee ku poikaa kantelee :D

  Meil nous rokotteesta kuumetta mut Panadol toi avun siihen! Isommin itkuinen ei ollut :) Nyt sitte meneekin onneksi pitempi hetki ennen seuraavia rokotteita.
 4. Vellamo12 Kommentoinnin ninja Joulukuun äidit 2019

  Pojan mitat: 8240g ja 70cm.
  Pojalle oli tullu  kuukaudessa 4cm lisää ja paino ei ollu pysynyt pyrähdyksen perässä (sama kävi 3kk kohdalla, sillon tuli 5cm kuukaudessa). Eli meillä aloitetaan kunnolla sitten kiinteet ja rintamaito jää enää janojuomaksi :)

  JA rokotteista ei tullut yhtikäs mitään :) Viimeksi meni pojan elämä pilalle rokotteista päiväksi.
 5. freesia Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meidän tyttö oli 5kk neuvolassa 6390 grammaa ja 60,3 cm. 
  Me aloiteltiin päivittäinen soseilu vasta reilu viiden kuukauden iässä pienin annoksin, ensin päärynää, sitten porkkanaa ja nyt tänään koklattiin porkkana-parsakaalia.

  Pelkällä tissimaidolla on kasvanu hyvin, mutta neiti vaikuttaa vastahakoiselta kaikkeen uuteen niin päätin että hyvä alkaa nyt totuttelu lusikkaan ja kiinteään, ettei käy vaikka niin että tuliskin jo kiirus saada lisäravintoa eikä muu kuin tissi kelpaa. 

  Rokotteista ei tullu oireita, kuten ei viimeksikään. Ihanaa!
 6. juuliane Silmät suurina ihmettelijä

  Meillä painoa kertynyt 9kg ja pituutta 68cm. Ennen painoa tullut 1kg/kk mutta nyt oli tullut vain puoli kiloa lisää. Heiluminen ja viuhtominen taitaa laihduttaa :D Kasviksia, hedelmiä ja puuroa syödään 2-4 kertaa päivässä. Suurinta herkkua eli puuroa menee iltaisin reilu annos ja sitten jaksetaankin nukkua yöt erittäin hyvin :)
 7. Emmy' Sanaisen arkkunsa ammentaja

  8125g (3750g), 66cm (52cm) ja pipo 45cm (38cm)
 8. Vellamo12 Kommentoinnin ninja Joulukuun äidit 2019

  juuliane niin täälläkin tuli vaivaiset 500g kuukaudessa. Hurjaa on tuo jalkojen ja käsien vatkaus että kuluttaa niin paljon :D