3-vuotiaiden elämää! :)

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2014' aloitti ccix-, 19 loka 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. ccix- Aloittelija

  Laitoin taas uuden ketjun, nyt jo 3-vuotiaiden lokakuisten jutuille.

  Tosi jännä, kuinka täällä jaksetaan vieläkin höpistä :) vaikka onhan tää paljon hiljentynyt sitten sitten 2014 :D mutta pakko se on myöntää, ettei aika tahdo millään riittää kaikkeen. Kuitenkin itse yritän aina silloin tällöin päivitellä kuulumisia ja toivottavasti te muutkin jaksatte.

  Jatketaan tänne nyt touhukkaiden LEIKKI-IKÄISTEN kuulumisia ja kummastuksia :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. Libra Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2014 Maalismammat 2017

  On kylla kadet taynna tosi usein ja vaikka tulee mieleen, etta kaynpa paivittelemassa, ei ehdi. :)

  Mut ihana lukea muiden kuulumisia, etta paivitelkaa. :wink
 3. heinukka Rakastunut foorumiin

  Mäkin tajusin tulla lukemaan tänne kuulumisia välillä :grin Ihanaa tosiaan, että täälläkin vielä kuulumisia vaihdellaan silloin tällöin :)

  Meillä tulee ensi torstaina 3v täyteen. Touhukas, puhelias ja sosiaalinen poika. Uhmaakin löytyy... :smiley-ashamed004 Hän käy veljensä kanssa kerhossa 2x viikossa kun ollaan kotona vauvan kanssa. Neitikin kahden viikon kuluttua jo 6kk :wideyed:
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. Libra Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2014 Maalismammat 2017

  Aah, yksin kotona, joten nyt on aikaa vahan kirjoitella. :D

  Heinukka, meillahan on tosiaan hyvin samanikaiset tiitiset. :) Miten teilla on mennyt taaperon/leikki-ikaisen ja vauvan kanssa?

  Meilla on nyt 3 v 1 kk ja toinen on melkein 7 kk. Ja 3 veen suhtautuminen pikkusiskoon vaihtelee ihan laidasta laitaan, valilla ollaan kuin parhaat ystavykset ja leikittaa siskoaan (joka nauraa ilahduksissaan), valilla taas taapero ottaa huoltajan roolia, joskus ei kiinnosta koko sisko yhtaan ja sit taas valilla on todella mustasukkainen ja moksauttelee pikkusiskoaan. Ja nama kaikki vaihtelevat ihan sekunninsadasosassa. Eli yhtaan ei voi luottaa, etta jos kaikki on hyvin, se jatkuu esim. vessareissun ajan. :D Olisi kylla hyva, jos voisi kloonata itsensa tarvittaessa. :wink

  Nyt kolmeveen luonne tuntuu nayttaytyvan tosi selkeasti. Han on todella hauska, tykkaa paistatella tuttujen ihmisten huomion keskipisteessa ja esittelee kaikki uudet taitonsa, lelunsa, leikkinsa ja selittaa ummet ja lammet sataan kertaan. Omaa huumoriakin loytyy jo ja tytosta on tosi hauskaa keksia hassuja tarinoita. Tytto kyselee ja jarkeilee kokoajan, hanta selvasti kiinnostaa logiikka ja syy- ja seuraussuhteet talla hetkella. Han on todella tarkkaavainen ja huomaa aivan kaiken. Perusenergialtaan tytto on todella intensiivinen, han puhuu tauotta koko paivan, rakastaa juoksemista, tanssimista ja laulamista - eika mikaan tapahdu puolittain vaan sata lasissa. Niin kuin olen jo vauvasta aavistellutkin, han tuntee todella voimakkaasti ja on selvasti tahtoihminen, joka ei kylla luovuta ilman hyvaa syyta. Han on myos aarimmaisen herkka seka aistimaan toisten tunteita etta ulkoisille aistiarsykkeille. Aitini sydantani lammittaa erityisesti, etta tytto on empaattinen, pidetty muiden lasten keskuudessa ja jakaa muille omastaan, mutta pitaa myos puoliaan tarvittaessa. Ja selvasti puhe, ajantaju ja mielikuvitus ovat kehittyneet viime aikoina. Tytto on oppinut ilmaisemaan tunteitaan, han esimerkiksi sanoo rakastavansa pikkusiskoaan. :Heartred

  Olen myos ihan allistynyt siita, kuinka hyvin tytto paattelee ja osaa keskittya esimerkiksi pulmien ratkaisuun - usein han loytaa niihin loogisen ratkaisun. Esimerkiksi eilen naimme ikkunasta naisen lenkittamassa koiraa. Tytto oli heti, etta aiti, katso, tuolla on koira! Musta koira. Tadin kanssa. Sitten mietti hetken ja kysyi minulta, etta minne ne menevat. Sanoin, etten tieda. Tytto oli hetken hiljaa. "Ehka he menevat kauppaan? Tai rannalle? Tai syomaan? Me ei tiedeta, minne he menevat. Meidan pitaisi kysya tadilta, minne te menette." Kylla, sitten me tiedettaisiin. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. heinukka Rakastunut foorumiin

  Libra, hyvin menee :) Alkuun oli tietty vähän että mitäs mitäs kun olikin kolme alle kouluikäistä :D Kyllä tosta typystä tulee vahva nainen kun kasvaa kahden isoveljen kanssa :'D Hän ei vähästä säikähdä. Pojat tykkää tosi paljon mut 3v ei oikein täysin vielä hallitse voimiaan niin välillä halaa tms. vähän liian rajusti. Mutta hyvin hän on siinäkin jo kehittynyt :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 6. vastavirrassa Rakastunut foorumiin

  Meillä poika jo kuukauden päälle 3v, metri on jo mittaakin miehellä ja paljon osaa kaikenlaista. Motoriikka on hänellä selkeästi hyvin kehittynyt ja puhe on sitten se, mikä on jäänyt sen ja vilkkauden jalkoihin. Itse en ole ollut asiasta kovin huolissani, kun puhe on kuitenkin kehittynyt koko ajan. Neuvolasta saatiin kuitenkin varmuuden vuoksi lähete puheterapeutille, sillä sinne on kuulemma usean kk jonot. Ei viitsitty ottaa kontrollia 6 kk päähän, koska sitten olisi vielä tarpeen tullen joutunut jonottamaan.. Jo nyt neuvolan jälkeenkin on tullut kehitystä.

  Pissalla osataan käydä varsin hienosti ja oma-aloitteisesti, mutta kakkaaminen on vieläkin se meidän haaste. On koitettu jo tarroja ja lahjontaa ja kehumista ja vaikka mitä..mutta kyllä sekin kai joku pv. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. ccix- Aloittelija

  Vastavirrassa, meillä kakka tuli pottaan kun luvattiin jäätelö :D sen jälkeen kakka on tullut pottaan/pönttöön (elokuussa). Nyt sitten opetellaan seisoaltaan pissaamista (puskapissat onnistuu), mutta ei pidetä sen suhteen kiirettä.

  Meilläkin puhe on nyt kehittynyt hirmu vauhtia. Puheterapeuttikin oli todella tyytyväinen. Varmaan käydään taas talvella katsomassa tuota motoriikka asiaa. Mutta hyvällä mallilla on puhe :) ja se voi olla lapsesta tosi jännää ja kivaa, kuten meillä :)
 8. Pikkuvarpaat Tuttu foorumilla

  Hei aattelin kirjoitella tänne..meillä tyttö tulee enskuussa kolme ja on kuiva...puhuu paljon..käy kerhossa ja on iloinen ja auttavainen..sisarrukset ottaa hyvin vastaan tosin omaa tahtoakin löytyy...hän on todella allerginen tapaus mutta kaikkeen tottuu
 9. heinukka Rakastunut foorumiin

  Meillä oli maanantaina 3v-neuvola :) Poika osasi hommat hienosti, mitä nyt piirsi siskolle viikset kuvaan kun täti pyysi häntä piirtämään siskon kuvan :grin Värejä ja eläimiä kyseltiin myös. 98.5cm ja 16kg. Hieman lyhyempi kuin veljensä oli tuossa iässä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. vastavirrassa Rakastunut foorumiin

  Ccix myönnän että otin tuon jäätelönkin vielä kokeiluun! :D En tiedä onko se muuttanut asiaa, mutta nyt muutamassa päivässä asia on alkanut hieman etenemään..vielä se onnistuu!

  Kiva kuulla heinukastakin ja että siellä menee hienosti! Ehkä ne oli halloween viikset! :wink
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Hauska Hauska x 1
 11. B612 Peruskäyttäjä Marrasmammat 2017

  Meille tuli kans lähete puheterapiaan. Saas nähdä ehditäänkö käymään ennen pikkusisaruksen syntymää. Hieman pelottaa miten tuo 3-vuotias suhtautuu vauvaan, kun on todella vilkas ja välillä aggressiivinen...

  3-vuotisneuvolassa ei suostunut/osannut tehdä kaikkia tehtäviä niin psykologillekin saatiin lähete. Sinne vasta ensi vuodelle saatiin aika. Toimintaterapiaakin suositteli, mutta sinne ei vielä lähetettä tehnyt.

  Kieliasia meillä siis aiheuttaa ehkä eniten huolta. Olen jatkanut esikoisen kanssa vielä toisen äidinkieleni puhumista, mutta kovasti pohdin että vauvalle sitten puhun vain suomea niin ei tarvitse uudelleen tuskailla myöhästyneen kielenkehityksen kanssa. Ajattelin että vauvalle puhuessani suomea siinä samalla esikoisenkin kanssa hissuksiin vaihdan kielen suomeen.

  Vaan jospa tuosta puheterapiasta olisi jotain apua... Ja sitten psykologista. Puolison kanssa tahtoo aina nousta kauhee riita, kun otan puheeksi, että vaihtaisin kielen suomeen...
  Last edited: 8 marras 2017
 12. Libra Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2014 Maalismammat 2017

  Viela muille maistuu paikkarit? Meilla tytto on viimeaikoina kertakaikkiaan paattanyt, ettei han halua nukkua paikkareita. Ei millaan. Ei auta lahjonta, uhkailu eika kiristys. On kokeiltu kaikki. Harmittaa, koska han todellakin ne unet tarvisi. Illat on sitten yhta takkua, koska tytto on liian vasynyt. :rolleyes:
 13. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Meillä ei kotona ole päikkärit oikein onnistuneet enää puoleen vuoteen. Nykyään nukkuu päiväkodissa päikkärit ja kotona vain autokyydissä ja ihan satunnaisesti saattaa nukahtaa vaikka sohvalle. Jos ihan yrittää häntä laittaa nukkumaan niin menee vain hermot kaikilla.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Libra Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2014 Maalismammat 2017

  Tata vahan pelkasinkin! On nimittain ollut ihan itselleni tarpeen ne hiljaiset iltapaivat. :D Ne harvat, koska vauva valvoo, mutta onpahan ollut ainakin vahemman meininkia vain yhden kanssa. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Libra, muistan erityisen hyvin kuinka epätoivoiselta tuntui hyväksyä, että ne pienet omat hetket iltapäivissä ovat jäämässä historiaan. Nykyään olen asian kanssa jo ihan sujut :D mutta usein annan isoveljen katsella piirrettyjä pienemmän päikkäreiden aikaan, joten on edes hetken rauhallista. Meillä tosin tämä pienempikin nukkuu kotioloissa vaan juuri ja juuri tunnin verran.....

  Meillä on ollut vähän kaoottinen tämä syksy. Sen lisäksi, että sain keskenmenon (taas) on sairasteltu aivan hirveästi. Onneksi sellainen iloisuus on ja pysyy vaikka välillä tuntuukin, että ämpärillä mätetään paskaa niskaan. Nyt toivon, että kevät vähän rauhoittaa meidän menoa.

  Iltoihin saatiin taas levollisempi fiilis kun siirrettiin pojat takaisin omiin huoneisiin nukkumaan. Kokeiltiin saman huoneen taktiikkaa nelisen kuukautta, mutta ei kestä äidillä sipuli niitä iltaralleja. Nyt kaikki taas rauhoittuvat ja nukkuvat paremmin!!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 16. ccix- Aloittelija

  Meillä nukutaan päikkärit... tai no vaihtelevasti ja kestoltaan noin tunnin. Hoidossa nukkuvat suht hyvin, välillä jopa sen 2 tuntia (mikä kyllä sitten näkyy illalla kotona). Pikkusisko on nyt se joka haluisi päikkäreistä luopua (sekä kotona että hoidossa).

  Onpa kurja kuulla, Triina, että ollut sairastelua ja keskenmeno :sad001 mutta jos yhtään lohduttaa niin täällä kanssa yksi iso kaaos koko elämä. Koulu on yksi iso stressitekijä ja oon miettinyt, oisko tää arki helpompaa jos ois vaikka töissä. Nooooh tää lukukausi on pian ohi ja ilmeisesti se rankin osuus koko tutkinnosta. Lapset uhmaa kumpainenkin ja jatkuva nahistelu ja väittely "minun, minun, minun, minäpäs, ei, joo, ei, joo..." jne ja aivan tyhjästä näistä tappeluita.
  Mutta, mutta... jaksaa, jaksaa.

  Lisäksi meillä on hoitotädin kaa tai sen ihme sääntöjen kaa vähän ongelmia. Aikataulullisia. Joten nyt ootellaan uutta hoitopaikkaa (ihan perustarhaan oisivat siis menossa). Saa nähdä päästäänkö jo tammikuussa aloittamaan uudessa paikassa.
 17. vastavirrassa Rakastunut foorumiin

  B612 teillä saattaa tuo kaksikielisyyskin ehkä tuoda pojalle haastetta puheeseen, mutta kyllä se silti taitaa olla rikkaus, josta ei hevillä kannata luopua.

  Meillä tehtiin neuvolassa kyllä tehtävät vaikka muuten oli sielläkin vilkas. Vasukeskustelussa päiväkodissa meillä oli nyt veo mukana ja sovittiin että ensin katsotaan tuota puheterapiaa ja sitten myöhemmin tuumaillaan onko tarvetta muulle. Ovat huomanneet että pienemmässä porukassa ja vähemmillä ärsykkeillä homma sujuu hänellä paremmin. :)

  Libra meillä ei oo nukuttu päiväunia enää vuoteen kotona. :D En vaan jaksanut määräänsä enempää joka vapaapäivä taistella unien kanssa, kun vaihtoehtona oli viettää aikaa yhdessä. Päiväkodissa nukkuu kyllä, mutta unien pituus vaihtelee.

  Ccix tsemppiä sinne arjen keskelle, toivottavasti lapset pääsevät ”parempaan” hoitopaikkaan. Kyllä se kaikki tuollainen pieni säätö yms ylimääräinen aiheuttaa jonkinlaista stressiä kuitenkin.

  Triina toivottavasti teillä nyt pysytään pidempään terveinä ja kaikki on siellä muutenkin hyvin. Kunpa itsekin löytäisi jostain tuollaisen positiivisuuden joka kestäisi tuollaiset myrskyt.

  Triinan kanssa ehdittiin hetki yhdessä viettää kesäkuisissa ja kyllä itku tuli kun ei yhdessä päästykään tuota matkaa taittamaan. Meillä nyt nt-ultra takana ja uskaltaa teillekin tämän ääneen sanoa. Näyttäisi siltä että kaikki tämä saattaa saada vielä hyvän päätöksen.

  Vastavirrassa 12+1
  • Tykkää Tykkää x 2
 18. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Vastavirrassa, ihana kuulla että homma edennyt hyvin!! :Heartred :Heartred

  Tää 2017 ei oo mun vuosi. Kaikkien näiden raskauksiin liittyvien ongelmien lisäksi meidän poikien sairastelukierre johti muutaman päivän sairaalareissuun. Oon ollu varmaan enemmän kotona kuin töissä töihin paluun jälkeen. Ja silti oon ihan ehdottomasti loman tarpeessa. Maaliskuussa lähdetään onneksi viikoksi uima-altaalle köllöttämään.
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Ja Ccix, toivon tosiaan että saatte uuden hoitopaikan. Tän syksyn jälkeen voin sanoa, että päivähoitopaikka on ehkä se tärkein pointti tässä arjen palapelissä.
 20. Libra Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2014 Maalismammat 2017

  Onnea, vastavirrassa! :Heartred

  B612, Varmaan olette pohtineet kaikkia vaihtoehtoja. Kuitenkaan koskaan ei ole liian myohaista aloittaa uudelleen kaksikielisyytta, jos se nyt tuntuu paremmalta olla yksikielinen perhe, voitte myohemmin yrittaa uudelleen. Ja juuri luin suomalaisen tutkimuksen, etta jo parinkin kuukauden "altistus" kielelle vauvaiassa auttaa myohemmin kyseisen kielen oppimisessa. :)

  Ja voimia Triinalle! :Heartred Toivotaan tosiaan, etta 2018 tulee olemaan onnen vuosi. :)

  ccix, komppaan edellisia! Kylla hyva hoitopaikka on sujuvan arjen edellytys - ainakin meilla. :)

  Vuosi 2017 ollut meille muutoksen vuosi: kakkonen syntyi, muutimme Alankomaista Italiaan ja jain pois vakityosta toistaiseksi koti-aidiksi. Valilla mietin, etta olenkohan hullu, mutta jos sisimmassaan tuntee, etta tama on nyt oikea ratkaisu tahan paikkaan, sita on vaikea jattaa kuuntelematta. :) Vaikka meilla on ollut onni myota (kop kop kop), tahan syksyyn on mahtunut monta surua, eroja, kuolemia ja keskenmenoja - suorastaan odotan, etta meidankin lahipiiriin kevat toisi iloa, kun nyt tuntuu niin raskaalta.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu