3 v painajaiset...

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Mirri, 16 tammi 2020 at 21:36.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mirri Tuttu foorumilla

  Aloitan uuden ketjun sillä tarvitsen vinkkejä...

  Lapseni täytti kuukausi sitten 3 ja heti sen jälkeen on nähnyt pahoja unia lähes joka yö. Ja itsekin tämän tiedostaa niin nyt on nukahtaminen vaikeaa koska lapsi ei halua nukahtaa koska ei halua nähdä painajaisia.

  Meidän rutiinit on mielestäni olleet pitkään hyvät ja turvalliset. Ruutuaikaa rajoitan, ulkoilemme lähes päivittäin, syömme terveellistä ruokaa ja iltaruriinit on joka ilta samat.
  Kun päästään sänkyyn ja iltasatu on luettu alkaa lapsen itku kun ei halua nukkua, näkee pelottavia varjoja. Joka ilta käymme läpi nämä pelottavat varjot. Ostimme yövalon, jota kutsumme pahojen unien karkottajaksi, auttoi nukkumaan pari kokonaista yötä. Sitten taas heräsi kesken yön. Ja taas yövalosta huolimatta ei tahtoisi nukahtaa kun ei halua nähdä pahoja unia, pahojen unien karkottaja ei lapsen mielestä enään toimi... :arghh:

  Neuvollassa kun puhuin, täti sanoi että 3 vuotiaat nyt vaan näkee painajaisia, kyllä se 4v viimestää helpottaa. :dead:

  Onko 3v painajaiskokemuksia? Mikä helpotti? Menikö ohi itsestään?
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 2. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Taisi olla juuri tuossa 3-v tienoilla kun meidänkin poika alkoi nähdä painajaisia. Mielikuvitus varmaan vilkastuu siinä iässä sillä tavalla. Tai jotain aivojen kehitykseen liittyvää joka tapauksessa. Nykyisin (5-vuotiaana) näkee painajaisia satunnaisesti, mutta ei joka yö eikä ne pelota niin että ei uskaltaisi nukkua. Onko lapsella unilelua? Se voisi tuoda vähän turvan tunnetta vaikka ei painajaisia poistakaan. (Meidän poika ei tosin siinä iässä mitään unileluja tainnut huolia.) Aika taisi meillä auttaa ja se että lapsi sai tulla viereen, jos heräsi painajaisiin. Tosin sen seurauksena sai sitten viime kesänä tarrataulukolla vieroittaa joka ainoa yö viereen tulemisesta.

Jaa tämä sivu