Tuli tuossa mieleen että miten te maustatte ruuan kokatessanne? Mitä mausteita teiltä löytyy?
Meiltä löytyy yrteistä oreganoa, basilikaa ja meiramia. Pippureita on vähän ehkä turhankin paljon (musta-, valko- ja sitruunapippuria ja kokonaisia maustepippureita keittoon laitettavaksi). Sitten on paprikajauhetta, chiliä, kurkumaa ja sekä tavallista suolaa että yrttisuolaa. Niin ja kuivattua ruohosipulia ja sipulijauhetta, jota käytetään silloin kun ei jaksa/viitsi/ehdi silputa sipulia.
Saan currysta usein suun polttelua, joten olen ehkä jollekin sen aineelle allerginen. Siksi meillä ei ole currya, mutta koska kurkumasta ei tule mitään käytetään sitä jos maustetaan itse kanaa. Tosi usein tulee laitettua ruokiin paprikaa tai chilijauhetta + jotain pippuria + jotain yrttiä vähän vaihdellen. Sipulia tulee laitettua melkein aina jossain muodossa.
Meiltä löytyy yrteistä oreganoa, basilikaa ja meiramia. Pippureita on vähän ehkä turhankin paljon (musta-, valko- ja sitruunapippuria ja kokonaisia maustepippureita keittoon laitettavaksi). Sitten on paprikajauhetta, chiliä, kurkumaa ja sekä tavallista suolaa että yrttisuolaa. Niin ja kuivattua ruohosipulia ja sipulijauhetta, jota käytetään silloin kun ei jaksa/viitsi/ehdi silputa sipulia.
Saan currysta usein suun polttelua, joten olen ehkä jollekin sen aineelle allerginen. Siksi meillä ei ole currya, mutta koska kurkumasta ei tule mitään käytetään sitä jos maustetaan itse kanaa. Tosi usein tulee laitettua ruokiin paprikaa tai chilijauhetta + jotain pippuria + jotain yrttiä vähän vaihdellen. Sipulia tulee laitettua melkein aina jossain muodossa.
Teen jonkin verran aasialaista ruokaa, joten mm. jeeraa eli juustokuminaa, garam masalaa, kardemummaa, kaffirlimetin lehtiä, korianteria ja chiliä on kaapissa aina. Inkivääriä löytyy tuoreena aina, tuoreyrteistä persiljaa (mieluiten lehtipersijaa) ja basilikaa. Lisäksi saatan ostaa tuoreena timjamia, korianteria, rosmariinia tai vaikka kirveliä ja salviaa. Ja jos valkosipulinkynnet pääsevät loppumaan, niin se on katastrofi. Muita sipuleita käytän myös mielelläni, niin punasipulia, keltasipua, salottisipulia kuin kevätsipuliakin. Mustapippuria ja merisuolaa on aika lailla joka ruoassa, suolaa kuitenkin vähänlaisesti ja mieluummin enemmän muita mausteita. Lisäksi maustekaapista löytyy mm. paprikajauhetta tavallisena ja savustettuna, currya, maustepippuria, valkopippuria, muskottipähkinää, rosépippuria, tähtianista, oreganoa, kurkumaa, sahramia, neilikkaa, kanelia ja niin edelleen. Joo. Rakastan mausteita. 