Vauva-arki <3

Hyvä kuulla että pillereidenkin kanssa jollain onnistuu ettei ole sitten ehdoton haitta maidon tulolle. Meillä kyllä nukkuu neiti ulkona päiväunet n 3-6 tuntia ja yössä varmaan 5-7 tuntia eli imetysvälit oli pitkiä. Yritin kyllä syödä hyvin sekä juoda, tietty se juominen tuppas aina unohtuu. Mut oon tyytyväinen että sain imettää edes tämän ajan. :)
 
Onkos kenenkään vauvoilla ollut ihottumaa tai atooppista ihoa? Meidän vauvalla oli ekan kerran 6 viikkoisena ihottumaa, joka yhdistettiin tukkoisuuteen ja mahdolliseen rs-virukseen. Ihottuma kuitenkin lähti, mutta palasi kohta takaisin. Näin on käynyt jo useaan kertaan. Iho on pahimmillaan ollut kauttaaltaan punaisia ihottumalänttejä täynnä ja iho on varsinkin ihottuman aikaan rutikuiva ahkerasta rasvaamisesta huolimatta.. Saatiin nyt neuvolasta lähete allergiapolille. On ollut täysimetyksellä nyt 5 viikkoa. Viimeksi paino oli noussut vain vähimmäismäärän ja luin että sekin voi olla allergiasta johtuvaa.. Yöt ovat ihottuman aikaan levottomia, ilmeisesti kutisee. :sad001 Löytyykö vertaistukea?
 
Meillä myös vauvalla herkkä iho ja ajoittain todella kuiva. En oo sen enempää asiaan kiinnittänyt huomiota kun ei vaikuttaisi haittaavan vauvaa.
 
Mitenkäs muiden maito on riittänyt? Mulla riitti hyvin reilu 2kk mut sit alkoi vähenemään ja kun alotin e-pillerit niin loppui melkein kokonaan. Pari kertaa vuorokaudessa pystyy imettämään käyttäen molempia tissejä ja perään korviketta. Hiukka oli aluksi huonoäiti fiilis mut sit ajattelin et saimpahan imettää tämänkin aikaa.
Mulla ei minipillerit ole suikutissien suihkuamista vähentänyt yhtään :hilarious:
 
Ois ollu kiva, jos ne pilsut ois vähän vähentäny suihkuamista kyllä :hilarious:
 
Miten teillä vauvat nukkuu? Meillä on ihan hullut unet pikkusella :D Herää 7-8, päikkäreille 9-9.30, nukkuu 3 tuntia, on tunnin hereillä nukkuu 3-4 tuntia, seiskalta alan laittaa yöunille, puol 8 viimeistään jo nukkumassa, yöllä herää klo 1, klo 5 ja sitten taas aamulla 7-8 :) täysimetys ja onneksi maitoa riittää vaikka noin pitkiä pätkiä nukkuu :) tuntunut todella helpolta tämä esikoinen ja kauhea vauvakuume jo :D miehellä myös :D tuntuu vaan kauhistuttavalta jos tulis näin pienellä ikäerolla!
 
Meidän vauva 4kk nukkuu kahdet päikkärit. Joskus kolmet. Yhdet päikkärit on pidemmät ulkona. Noin 2-3,5 tuntia. Aamun ekat unet on lyhyet 30-45min. Yöunet 11-12 tuntia. Herää nyt useita kertoja yössä. Meillä on ollut 4kk hulinat jo monta viikkoa päällä. Kääntyilee ja ähisee, juttelee ja vaikka mitä. Olenkin ollut ihan poikki kun esikoinen ei nuku päikkäreitä niin lepoa ei juuri ole.
 
Miten teillä vauvat nukkuu? Meillä on ihan hullut unet pikkusella :D Herää 7-8, päikkäreille 9-9.30, nukkuu 3 tuntia, on tunnin hereillä nukkuu 3-4 tuntia, seiskalta alan laittaa yöunille, puol 8 viimeistään jo nukkumassa, yöllä herää klo 1, klo 5 ja sitten taas aamulla 7-8 :) täysimetys ja onneksi maitoa riittää vaikka noin pitkiä pätkiä nukkuu :) tuntunut todella helpolta tämä esikoinen ja kauhea vauvakuume jo :D miehellä myös :D tuntuu vaan kauhistuttavalta jos tulis näin pienellä ikäerolla!

Oi ihana mitkä unet! Täällä kovasti odotetaan pidempiä yöunia! Muutamia kertoja vasta nukkunut pidempiä pätkiä yöllä niin ettei ole herännyt kuin pari kertaa. Meillä myös herätään 7-8 aikaan ja jo klo 9 jälkeen ollaan uudelleen unilla. Nukkuu yleensä 1,5-2 h. Vasta tällä viikolla on jaksanut olla päivällä hereillä 1,5h kun ennen jo tunnin päästä sai laittaa uudelleen unille. Alkuiltapäivästä vetää toiset pidemmät päikkärit ja ennen yöunia kahdet lyhyet max. tunnin päikkärit. Ennen yöunia jaksaa olla hereillä pari tuntia. Menee nukkumaan 20-21 aikoja ja jos on hyvä yö niin herää ekan kerran vasta 1-2 aikoja. Ja seuraavan kerran 4-5 aikoja mut sit jo meinaa herätä kokonaan kuuden jälkeen, onkin itsekseen hereillä yleensä tunnin ja otan joskus viereen nukkumaan jos ei rauhoitu ja nukahda itsekseen. Silloin vielä nukkuu max. tunnin. Joskus heräilee joka toinen tunti... Mutta pientä säännöllisyyttä päivään alkaa muodostua :)
 
Meillä herätään klo 7-8 välillä ja ensimmäiset unet ottaa klo 10-11 ja nukkuu sen noin 30min,45min ja samanpituiset unet joskus klo 13-15 ja illemmalla saattaa vielä yhdet unet ottaa joskus, yöunille käydään klo 20-21 ja nukkuukin siitä ja klo 4-5 herää syömään ja sitten taas herätään aamulla klo 7-8. Muutaman kerran mennyt aamuun asti heräämättä kertaakaan syömään :)
 
Meillä nukutaan normaalisti 2-4 päiväunet 2-3h välein. Yöunille menee joskus 20-22 välillä. Nyt on ollut selvästi levottomampia öitä, mutta normaalisti on syönyt tasaisesti jaettuna 2-3 kertaa yön aikana. Aamulla heräilee 6-9 välillä. Yöllä nukkuu ja päivällä valvoo enemmän. Muuten ei oikein mitään selvää rytmiä ole muodostunut..
 
Nukutaan yöunet noin klo 23-09 kahdella tai kolmella syötöllä. Päivällä nukkuu yhet pitemmät päikkärit 2-3h ja yhet tai kahet lyhemmät päälle. Aika epäsäännöllistä vielä.
 
Yhtä nukkumista kaikilla kuitenkin vielä :D kohta varmaan meno muuttuu tai ainakin oletan niin :) täytyy nyt nauttia unista. Otin just itsekin 2 tunnin päikkärit :D
 
Niin meillä tosidaan nukkuu päivän kahdet unet ulkona. Jos sisälle laitan niin nukkuu sen max tunnin ja herää ja sitten taas heti väsynyt :) ulkona siis huomattavasti parempi :)
 
Onko kenellekään kokemuksia vauvauinnista? Onko kannattava kokemus? Minkä ikäisenä ois hyvä mennä? Onks lapset tykänny? :)
 
Täälä on alotettu korvikkeen lisäksi vähä muutaki ruokaa. Illalla oon alkanu antaan velliä, oon lisänny velliä maidon sekaan joka ilta vähä enemmän. Kohta päästään pelkkään velliannokseen. Tarkotuksena ois päästä yösyönnistä pois. Poika heräilee yöllä 1-2 kertaa syömään. Välillä annan aamullaki velliä maidon seassa. En oo kyllä vielä huomannu vellin alotuksella olleen mitään vaikutusta yöunien pituuteen.
Soseitaki ollaan maisteltu nyt parina päivänä ja hyvin näyttää maistuvan, söis varmaan enemmänki mitä annetaan mutta en uskalla kovin paljoa antaa näin alkuun ettei tuu masu vaivoja. Tää ruokahommaki on tämmöstä opettelua ku ei oo aiempaa kokemusta mutta jospa se tästä lähtee käyntiin vaikka vähä jänskättääki.
Pojalla ikää kohta 4,5kk.
 
Takaisin
Top