Mitä aamuisin nielet?

Kysyin tota nt:ssa että milloin pitäis lopettaa, niin kätilö naurahti, että eipä sille mitään tarkkaa takarajaa ole, että kunhan 2 vkoa ennen la:ta lopettaa. Eli ilmeisesti ihan oman tunnon mukaan syö ja lopettaa. Pitää kysyä uudestaan ru:ssa lääkäriltä vielä. Veikkaan, että tää kyllä pysyy la:n yli mahassa, kun esikoinenkin meni 40+3.. Itse aattelin, että kesäkuun puolella vois itse lopettaa. Katsoo nyt mitä lääkäri sanoo.
 
Mulla ei taida riittää pari viikkoa ennen la:ta lopetus ku käynnistetään viim rv 37. :D
Ja muutenkin ennenaikaisuus on iso riski.
 
Oi kylläpä porukka täällä popsii paljon kaikkia vitamiineja yms! :eek: Ennen raskautta söin minäkin C- ja D-vitamiinia, monivitamiinia, foolihappoa sun muita mutta sitten kun plussa pärähti, siirryin Multivitan Raskaus ja Imetys vitamiiniin niin neuvolassa sanoivat, että se riittää eikä muita tartte syödä. Lopetin sitten kaikki muut ja tällä hetkellä syön vaan tuota yhtä kun siitä kuulemma saa kaiken tarvittavan vauvalle ja itselle. Te ketkä syötte tuollaisen monivitamiinin lisäksi muitakin mistä voitte olla varmoja ettette saa jostain "yliannostusta" tai että ylimääräinen liukenee varmasti pois...?
 
Munkin pitäis vähän päivittää vitamiineja ja muita. Ainakin deetä, magnesiumia ja jotain omegaa, tosin melkein kaikki tahtoo olla kalasta tehtyjä.. mammavitskut menee siis toki myös.
 
Eihän noit periaatteessa voi saada liikaa kun kuitenki elimistö sitten puskee ne ylimääräset ulos :D ja mammavitskuissa on loppupelistä aika vähän kaikkea. Sallittua on vetää enemmänkin koska nykyravinnost ei yksinkertasesti tule sitä oletettua määrää...
 
Mut eikös rasvaliukoisista voi saada yliannostuksen?

Ja kiitos erään radiojuontajan esimerkin, sinkkiä ei ainakaan kannata ottaa liikaa kerralla :D
 
Meil on täl hetkel talos kolmea eri omegaa. Möllerin, multivitan ja zinzinon. Annosten mukaan
möller 2 kpl = omega-3 650mg
Multivita 2kpl = omega-3 854mg
Zinzino 7,5ml = omega-3 1549mg

Syötän tota zinzinoa koirille jaa aion kyllä iteki alottaa kun nuo multivitan loppuu. Zinzinossa on lisäksi omega-9, D3 vitamiinia. Möller tuplassa lisäksi D3, A ja E. Multivita raskaudessa ei muuta kuin omega-3.
 
Eikös Multivita raskaus siinä oo DHA:ta? Mikä ei osaa olla raskauden aikana korkea

Jaa a mikäs siinä sitten muka olis? Sitähän on kaikissa omega-3 valmisteissa. Enkä kyllä usko että se tollasis määris mitää vaikuttaa kun ei kalojakaan syö
 
Joku en muista mikä raskaus kalaöljy oli, mutta katsottiin apteekin kanssa sitä ja selitti just sitä, että siinä on DHA alhainen, että tavan möllerissä on liian korkea DHA arvo.
 
Joku en muista mikä raskaus kalaöljy oli, mutta katsottiin apteekin kanssa sitä ja selitti just sitä, että siinä on DHA alhainen, että tavan möllerissä on liian korkea DHA arvo.

En kyllä valitettavasti löytäny mitään syytä miksei tuota DHAta pitäisi nauttia. Keho kyllä tuottaa sitä EPAsta mutta muuta kuin hyvä suhde tuotteessa ei vaikuta asiaan. DHAtakaan ei voi vaarsinaisesti olla liikaa. Keho hyödyntää vain tarvitsemansa. EPA siinä suhteessa tärkeämpi ettei sitä pystytä ite tuottamaan :)

Tässä hirveen pitkä artikkeli noista :D
http://www.tritolonen.fi/artikkelit/126-raskaus-imetys-ja-ravintolisat
 
Takaisin
Top