yösyötöt

Tinsku TS

Jostain jotain jo tietävä
Meillä poika on 5kk syö kiinteitä ja illalla puuron. Silti herätään 2 tunnin välein ja juodaan maitoa 130 ml joka kerta. Miten tästä tavasta pääsisi eroon? Alkaa olla aika väsynyt sekä äiti että isäkin. Ja tätä on ollut nyt 2 kk jo. Mitään uutta ei olla opittu ja nukahtaa hyvin omaan pinnasänkyyn joko yksin tai vieressä istuen. Alkaa keinot olla vähissä. Apuja pian.
 
Yö ja uni on vauvalle ero rakkaista vanhemmista. Yöheräilyyn voi olla syynä siis ihan sylin kaipuu. :) Itse olen kuullut neuvon, ettei alle puolivuotiaita tulisi unikouluttaa, joten voi olla ettei mitään ole vielä tehtävissä? Kyselisin ehkä sinun sijassasi apua neuvolasta. Joissakin neuvoloissa on unikouluohjaajia. Tsemppiä! :)
 
Niin, ja ihan taatusti noin pienellä on yöllä vielä nälkäkin joskus! Voisithan tietysti ehkä kokeilla iltapuuron sijasta jotain energiatiheydeltään rikkaampaa ruokaa, kuten avokadososetta?
 
Syökö pikkuinen tuttia? Vähän epäilen että olisi nälkä 2h välein, kuulostaa enemmän musta eroahdistukselta mitä on meillä myös ilmennyt.. Alkuun ei tyttö rauhottunu ku rinnalla, nyt syötän 2x yöllä (yleensä kolmelta, ja kuudelta) ja loput itkemiset hoidan yöllä tutin kanssa ja tarvittaessa nostan syliin rauhoittumaan.. Raskasta tää yöheräily on, meillä kun alkoi ihan puskista, ensin nukkui ku unelma 4kk ja sitten alkoi vaikeudet :/ Ja jatkuu edelleen, tyttö kohta 6kk.
 
Minusta tuo kuulostaa ihan oikealta nälältä kun mee reilu sata milliä syötöllä. Eri asia olis jos alle 60ml joka kerta. siinä tapauksessa olis vaan tapa, jos herää eikä nukaha ilman pulloa. Sillon myös aiheellista unikoulu. Tuon ikäisenä myös vauvasta tulee aktiivinen liikkuja joka vaatii enemmän energiaa ruuasta. Myöskään kiinteät harvoin tuo helpotusta öihin.. Lapselle täytyy antaa ruokaa yöllä jos on nälkä, ei silloin unikoulut auta. Toki tutilla voi kokeilla jatkaisiko unia (muutaman kerran nostettava takas suuhun) mut kun nälästä kyse nii ei siihen tutit auta.
 
Poika on nytten reilu 6kk. Heräillan välillä vaan 3-4 kertaa yössä mutta, pahimmillaan tunnin kahen välein. Tutulla rauhoittuu maks 15 min. Vähemmälläkin maidolla on nyt ruvennut rauhottumaan.
 
Oisko tassuttelusta apua? Jos nukahtais sillä nopeasti uudestaan ilman syöttöä... ja paljon hellyyttä päivällä. :)
Tekeekö pikkuinen muuten hampaita? Sekin voi verottaa unenlahjoja!
 
Ei ole tassusttelusta apua. Yritetty. Hampaita tulee kyllä mutta, mikään muu kuin maito ei tunnu kelpaavan. Ja nyt ei illalla meinaa nukahtaa.
 
Takaisin
Top