Vauvojen puuhat

Meillä on siirrytty korvikkeelle jo aikaa sitten, eikä sairastella ollenkaan.
Eli älä itseäsi siitä syytä.
 
En mäkään uskoisi, että korvikkeelle siirtyminen aiheuttaisi sairauksia. Oot Katki pumpannut valtavan pitkään, joka on hieno suoritus, moni ei jaksaisi. Hirmu kurjaa tuuria noi keuhkokuumeet ja muut :sad001

Täällä on pieni pikkuruinen typykkä, joka on nyt parisen viikkoa saanut kiinteitä. Vaipanvaihdossa sama homma kun muillakin, ei pysy paikallaan ollenkaan. Nyt jutellut tosi paljon omaa juttujaan, pitäiskin ottaa videonpätkää. Aika tuntuu kulkevan erityisen nopeasti. Kissaa jahtaa kovasti ja se ei tietty oo kiva juttu, koska se kissa on kipeä. Me ollaan aika paljon reissussa jossain aina ja ihan arkirytmi sillon menee hiukan sekaisin, mutta onneksi tyttö nukkuu yleensä automatkoilla hyvin. Vessaan kun menee, tulee kova huuto. Koko ajan pitäisi olla saatavilla.

Mä haluan meille taaperokärryn, sitten kun se on ajankohtaista. Tai joululahjaksi. Sitten se oisi valmiina kevääksi. Kävelytuolista taisin joskus sanoakin, ettei tuu meille kun mun siskon jalat on sellaisen käytön takia vääntyneet. Mutta tosin hän matkasi sillä liian pitkiä aikoja, ei siihen aikaan tajuttu että ois pitänyt vaan lyhyttä aikaa pitää.Sellainen kiva kurpitsamopo joka itselläkin oli, olisi mukava.

Tyttö nukkuu kahdet tai kolmet päiväunet. Ekat on aika lyhyet 0,5-1 h. Toiset yleensä 1-2,5 h ja kolmannet illalla puoli tuntia. Sitten nukkumaan klo 22 ja 8 ja 9 välillä ylös. Yöllä pari syöttöä, nykyisin melkein välillä kolme tai neljäkin aamuyöstä. Taitaa olla kasvukausi meneillään... Tällaista meille :)
 
Tsemppiä Katki!

Meillähän on myös jo 4:s antibiootti syöty ja tuntuu, että kuume nousee heti kun kuuri loppuu ja jatkuvasti ollaan räkäistä. Seuraavaksi varaan jo aikaa korva lääkärille jos vaikka putkitettas (pelottaa kyllä). Tästä on ollut jo aiemmin puhetta.
Miä taas ajattelen jotenkin positiivisuuden kautta, että jos nyt sairastellaan, ollaan sitten aikuisena terveempiä, kun elimistö on jo tutustunut näihin pöpöihin. En ole kieltäny pistämässä koiran leluja ym. suuhun, koska karvoja sinne lattialta väistämättä muutenkin menee.
Musta tuntuu, että esikoinen tuo kaikki tarhasta, kun ei vielä niin hanskaa tota hygienia asiaa (kaikesta marmatuksesta huolimatta) ja tykkää kuitenkin pojan kanssa leikkiä ja touhuta.
 
Meillä on alkanut kiipeilyvaihe, eli joka paikasta mihin vain ylettää pitää yrittää nousta seisomaan...
Konttaustakin yritetään, mutta kävelytystä rakastaa - jos vain joku jaksaa taluttaa :) Puhti loppuu kyllä yleensä taluttajasta ennen tyttöä. Kävelee ja seisoo siis sen verran tukevasti, että tarvitsee enää jotakuta, joka pitää pystyssä sivusuunnassa ja silloin kun lattialla on jotain kiinnostavaa.

Paikallaan ei pysy hetkeäkään, ja aina tullaan äidin jalkoihin kirkumaan, jos vaipassa on se isompi tavara :wink

Muutamia sanojakin on jo ( äitiäiti, isi, että=vettä, maeetti=jääkaappimagneetti, yvää=hyvää )
 
Joko jonkun vauva kävelee? Täällä on opittu seisomaan tuetta ja vähän yrittää siitä jalkojaan siirrellä.
Onko kokemuksia vauvan kanssa lentämisestä? Varasin hki-oulu menopaluun. En nyt sinällään ole huolissaan sen sujuvuudesta kun poika on tosi reipas ja peloton ja lentokin niin lyhyt mutta vinkit kelpaa jos jotain tulee mieleen.
 
Ei kävele vielä. Konttaa, nousee tukea vasten ja kävelee tukea vasten ja taaperokärryn kanssa. Osaa mennä istumaan. Siinäpä ne taidot. :) Lennetty ei olla.
 
Meillä on kävelty kuukauden verran :) Meno on välillä melko hurjaa, tyttö osaa nousta sohvalle ja osaa hienosti myös peruuttaa sieltä alas :Heartred
 
Oi! Onko hän kovin pitkä tai matala sohva kun jo pääsee sinne? Oppiko helposti peruuttamaan pois vai kolisiko pää monesti? :)
 
Ei kävele vielä itsenäisesti, paitsi taaperokärryn kanssa, jota tyttö rakastaa. Tuetta seisoo satunnaisesti, ilmeisesti huomaamattaan, koska pyllähtää heti jos neidille sanoo jotain.

Meillä on kerran kiivennyt itse sohvalle ( en tiedä miten ) ja alimmalle portaalle myös kiipesi seisomaan...
Meinasin saada sätkyn kun tuon porrasleikin huomasin keittiöstä tullessani. Meillä kun on tosi korkeat, jyrkät portaat.

Lennetty ei ole vielä minnekään.
 
Joo kärryn kanssa kävely on parasta ja itku tulee jos ei joku auta kääntämään seinästä pois päin :)
 
Twin, meillä on vähän sama vika, eli itku tulee jos kärry jää jonnekin jumiin :)
 
On meidän sohva ehkä vähän matalampi kuin normaali. Aika hyvin oppi peruutuksen, kun jaksettiin vaan aina sille sitä näyttää ja sitten aina kauheesti kehuja ja aplodit Nyt tuo peruuttaa jo koko meidän sängyn mitan, kun ei oikein hahmota, että miltä reunalta tulis pois
 
Meillä seisotaan sohvalla jos sinne sylistä pääsee. Ois pitäny olla kaukaa viisas ja kieltää se heti ettei sit yksin seisoskele kun oppii kiipeemään. Ihmettelee tapettia sohvan takaa ja räplää jalkalamppua..
 
Niinpä. Olisi pitänyt kieltää sohvalla seisominen ja pomppiminen, jotta ei oppisi tekemään sitä yksin.
Meillä on kyllä aika korkea sohva, joten ihan heti ei varmaan siihen kiipeä.

Luultavasti sen yhden kerran on onnistunut kiipeämään jotenkin sohvapöydän kautta,joka on jo siirretty kauemmas sohvasta.
 
Meillä ei kävellä vielä, mutta kävellään tukea vasten aika reippaasti kyllä. Uusinta uutta on varpistaminen ja kurottaa tavaroita joka paikasta. Taaperokärryllä menosta pitää.

Olin matkoilla, joten lentokokemusta löytyy 6,5 h lennosta x2. Lennot meni todella hyvin. Nousuissa ja laskuissa pidin tuttia, laskuissa ottaa enemmän korviin. Oisin ehkä voinut siinä imettääkin, mutta koska meni vaan pienellä korvien haromisella, en kaivanut tissiä esiin. Tyttö nukkui, hymyili kanssamatkustajille, räpläsi kaikkea ja söi. Vaipanvaihtokin koneessa onnistuu hyvin vaikka oisi kakkavaippa.
 
Meillä otti eilen ensimmäiset pienet harha-askeleet, kun ei viitsinyt kiertää :) Saa nähdä koska uskaltaa yrittää kävelemistä tosissaan, suht tukevasti jo seisoo omilla jaloillaan ilman tukea ( ainakin jos kukaan ei häiritse )

Meilläkin varvistellaan, joten taas ovat äidin tavarat vaaravyöhykkeellä.
 
Meillä vahvistuu päivä päivältä toi ilman tukea seisominen. Tänään seiso ja viel kurkkas taakseen, et oonko siinä ja sit äkkiä alas, kun huomas seisovansa ittekseen. Muuten on kova kitinä päällä ja konttaa perässä joka paikkaan. Mun pitäs vaan istua lattialla kattomassa, kun syö jotain maton reunaa tai levittelee vaatteita, joita käy hakemassa eteisen penkiltä...sit jos nousen, ni heti se oma leikki ei kiinnostakaan...plaaaaaah. Kitinää ei toivottavasti oo enää tollein, kun se toinen syntyy. (niin varmaan :wink )
 
Meillä köpötellään nyt rauhallisesti pitkin kämppää joku lelu kädessä tutkimassa paikkoja, seisaalteen on vissiin erilaiset maisemat :) On kyllä ihanaa vaihtelua tohon päättömään konttaamiseen ja kiipeilyyn.
 
Takaisin
Top