Ronja89
Sanaisen arkkunsa ammentaja
Kerättäiskö tähän vauvanruoka vinkkejä ja ohjeita ? Itellä ainakin välillä lyö pää niin tyhjää et olis kiva käydä kattomassa täältä hyvä ohje Laitan alle muutaman ohjeen minkä löysin netistä jotka kuulosti hyvältä !
POSSUA JA BATAATTI-PERUNALAATIKKO
60% Bataattia
40% Perunaa
Porsaan jauhelihaa (aloittelevalle 1 tl per annos, 7kk+ 1-1,5rkl per annos)
Tuoretta persiljaa 1 tl hienonnettuna per annos
Pese, kuori ja pilko bataatti ja peruna samankokoisiksi lohkoiksi. Seuraavaksi keitä ne kypsäksi. Voit keittää ne samassa kattilassa, sillä ne vaativat suhteellisesti samanpituisen keittoajan eli n. 20-25 min. Kun ne tuntuvat pehmeiltä, ota ne pois liedeltä, jäähdytä ja sauvasekoita soseeksi.
Keitä porsaan jauhelihaa vedessä hauduttaen noin 15 minuutin ajan. Hienonna tämän jälkeen se veitsellä, sauvasekoittimen leikkurilla tai sauvasekoittimella hienoksi. Lisää tämän jälkeen annokseen haluamasi määrä possua.
Mausta lopuksi tuoreella persiljalla. Hienonna persilja veitsellä ja lisää sitä soseeseen n. 1 tl per annos. Voit halutessasi vielä hienontaa sosetta tässä vaiheessa sauvasekoittimella.
Kana-porkkanapesto
50% porkkanaa
25% kukkakaalia
25% kurpitsaa (kesäkurpitsaa, talvikurpitsaa tai spagettikurpitsaa)
4 basilikan lehteä per annos
1 tl oliiviöljyä per annos
Kanaa (aloittelevalle 1tl per annos, 7kk+ 1-1,5rkl per annos)
Pese, kuori ja keitä vihannekset kypsiksi omissa kattiloissaan. Porkkana kannattaa pilkkoa pieniksi paloiksi ja silti sitä tulisi keittää lähes 1 tunnin ajan - porkkanaa kannattaakin valmistaa kerralla isompi satsi pakkaseen. Kukkakaali ja kurpitsa kypsyvät noin 20-25 minuutissa. Kun vihannekset ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella ja sekoita edellä mainitussa suhteessa.
Lisää kasvissoseeseen basilikan lehdet ja oliiviöljy. Pyöräytä sosetta tämän jälkeen vielä sauvasekoittimella, jotta basilika menee hienoksi.
Lopuksi lisää hienonnettua ja kypsää kanaa kasvis-basilikasoseeseen annoskokoa vastaava määrä. Maustamaton kanan rintafile kypsyy uunissa sellaisenaan 20 minuutissa, jonka jälkeen sen voi hienontaa terävällä veitsellä tai sauvasekoittimen leikkuuosalla. Ylijäämäkanan voit pakastaa helposti silikoniseen jääpalamuottiin annoskoottain ja näin hyödyntää sitä myös muihin soseisiin!
POSSUA JA BATAATTI-PERUNALAATIKKO
60% Bataattia
40% Perunaa
Porsaan jauhelihaa (aloittelevalle 1 tl per annos, 7kk+ 1-1,5rkl per annos)
Tuoretta persiljaa 1 tl hienonnettuna per annos
Pese, kuori ja pilko bataatti ja peruna samankokoisiksi lohkoiksi. Seuraavaksi keitä ne kypsäksi. Voit keittää ne samassa kattilassa, sillä ne vaativat suhteellisesti samanpituisen keittoajan eli n. 20-25 min. Kun ne tuntuvat pehmeiltä, ota ne pois liedeltä, jäähdytä ja sauvasekoita soseeksi.
Keitä porsaan jauhelihaa vedessä hauduttaen noin 15 minuutin ajan. Hienonna tämän jälkeen se veitsellä, sauvasekoittimen leikkurilla tai sauvasekoittimella hienoksi. Lisää tämän jälkeen annokseen haluamasi määrä possua.
Mausta lopuksi tuoreella persiljalla. Hienonna persilja veitsellä ja lisää sitä soseeseen n. 1 tl per annos. Voit halutessasi vielä hienontaa sosetta tässä vaiheessa sauvasekoittimella.
Kana-porkkanapesto
50% porkkanaa
25% kukkakaalia
25% kurpitsaa (kesäkurpitsaa, talvikurpitsaa tai spagettikurpitsaa)
4 basilikan lehteä per annos
1 tl oliiviöljyä per annos
Kanaa (aloittelevalle 1tl per annos, 7kk+ 1-1,5rkl per annos)
Pese, kuori ja keitä vihannekset kypsiksi omissa kattiloissaan. Porkkana kannattaa pilkkoa pieniksi paloiksi ja silti sitä tulisi keittää lähes 1 tunnin ajan - porkkanaa kannattaakin valmistaa kerralla isompi satsi pakkaseen. Kukkakaali ja kurpitsa kypsyvät noin 20-25 minuutissa. Kun vihannekset ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella ja sekoita edellä mainitussa suhteessa.
Lisää kasvissoseeseen basilikan lehdet ja oliiviöljy. Pyöräytä sosetta tämän jälkeen vielä sauvasekoittimella, jotta basilika menee hienoksi.
Lopuksi lisää hienonnettua ja kypsää kanaa kasvis-basilikasoseeseen annoskokoa vastaava määrä. Maustamaton kanan rintafile kypsyy uunissa sellaisenaan 20 minuutissa, jonka jälkeen sen voi hienontaa terävällä veitsellä tai sauvasekoittimen leikkuuosalla. Ylijäämäkanan voit pakastaa helposti silikoniseen jääpalamuottiin annoskoottain ja näin hyödyntää sitä myös muihin soseisiin!