Vauvan unirytmi

Keskustelun 'Vauvan kanssa' aloitti Vargynja, 14 syys 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Onko vauvanne aamu- vai iltaihmisiä? Vai tykätäänkö teillä nukkua päivällä ja itkeä yöllä? Heräileekö monta kertaa? Miten päiväunet?

  Meidän poika oli vielä vauvana (useimmiten) hyvä nukkumaan yönsä ja nukkui aamullakin pitkään. No ainakin kun otti siinä aamuyöllä tissille ellei ollut jo aiemmin yöllä jäänyt viereen. Nykyisin poika on valitettavasti aamuvirkku (itse en ole). Päiväunet on sitten olleet aina ne hankalampi juttu. Vauvana nukkui kahdet päiväunet, joista yhdet nukuttiin auttamattomasti vaunulenkillä. Toiset päiväunet saattoi saadakin nukkumaan omassa sängyssään/isin ja äidin sängyssä/kantoliinassa/tissillä.
 2. Mitimasa Tuttu foorumilla

  Meillä käynyt hyvin kun vauvalla samanlainen rytmi kuin taaperoilla joten univelkaa ei ole perhekoon kasvu lisännyt. Päiväunetkin nukkuu sikeästi oli sisällä tai ulkona eikä edes isosisarusten leikkien äänet häiritse ja ollut muutoinkin vauvaikäisenä lapsistamme helppohoitoisin kun ei esim.koliikki vaivaa :)
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Perheen kuopus, järjestyksessään neljäs lapsi, on nyt 2,5kk.
  Nukahtaa illalla noin klo 22.30-00.30 useimmiten. Tissittelee tiiviisti ennen nukkumaanmenoa. Viimeiset pari viikkoa suurin osa öistä on mennyt niin, että vauva syö 0-2 kertaa yössä. Useimmiten herää joko neljän maissa syömään, joskus jo kerran aiemmin, joskus ei ollenkaan ennen klo 6-7.

  Aamulla on hereillä 1-1,5h ja ulkopäikkärit on hyvänä päivänä klo 15 huitteille. Heräilee kyllä välillä syömään ja muuten vain kitisemään.

  Sit keikutaan taas tunti tai toista hereillä, joskus parikin, ja hyvänä päivänä otetaan toiset unet ulkona, huonompana torkkuu pikkupätkiä sisällä. Klo 20 asti voi ottaa unipätkiä, siitä eteenpäin ollaan hereillä yöuniin asti.
 4. Kwipe Aloittelija

  Meillä tämä 1.11.2018 syntynyt neiti on ensimmäisestä yöstä asti nukkunut. päivisin ja iltaisin tankkaa ja vetää unta läpi yön aina aamuun asti :D nyt kipeänä on herännyt parikertaa syömään yöllä, antaa kyllä hyvin nukkua :)
 5. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Molemmat lapset on alusta pitäen nukkuneet yönsä hyvin. Jos nyt tätä viimeisintä katsotaan niin joskus 21-23 aikaan tankkauksen jälkeen yöunille ja herätys 8-10 aikaan. Yöllä syö neljän aikaan jos syö, aamulla 7 aikaan viimeistään (tai uudestaan) ja sitten pitää kammeta ylös sängystä lounasaikaan mennessä :D Aamu-unisia ovat kuten vanhempansa :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Kyfi0971840 Uusi käyttäjä

  Ensimmäisten 3–4 kuukauden jälkeen vanhemmat voivat pyrkiä hoivatavoillaan vaikuttamaan vauvansa uneen. Säännöllinen päivärytmi on hyvän yöunen perusta. Säännöllisessä päivärytmissä on tärkeää noudattaa tiettyjä ruokailu-, ulkoilu- ja päiväuniaikoja.
 7. nenna❤ Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018 Elomammat 2016

  Molemmat on nukkunu öisin hyvin, ja yleensä vielä aamullakin jonnekin 9 asti, esikoinen jopa 10.
  Esikoinen suostui nukkumaan päikkärit vaan sylissä tai vaunulenkillä vauvana.
  Kuopus on samanlainen, eli nukkuu tosi paljon vähemmän ku esikoinen aikanaan kun nyt ei pysty käymään 3h vaunulenkkejä ku ei esikoinen jaksa kävellä eikä istua rattaissa niin kauaa. Enkä pysty vaan istumaan sohvan nurkassa lukemassa kirjaakaan muutamaa tuntia, niinku esikoisen kanssa. Kuopus nukkuu sit käytännössä automatkat ja yöt, vaunuissa uni on tosi katkonaista 10-60min pätkiä.

Jaa tämä sivu