Turvaistuin ja toppavaatteet

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Uusperhesatu, 10 marras 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Naputtelin päivitystä tähän artikkeliin äsken, ja tuli mieleen kysellä teiltä, laitatteko te lapsen toppavaatteissa turvaistuimeen?

  Itse yritän välttää, mutta täysin pyhimys en tässä asiassa ole. Pidemmillä matkoilla en laita lapsia toppavaatteissa turvaistuimeen ja lyhyilläkin vain harvoin, mutta joskus on tilanteita, joissa olen laittanut. Esimerkiksi pari viikkoa sitten, kun oli pakkasta ja olin viemässä 3-vuotiasta puistotoimintaan, laitoin hänelle toppahaalarin, vaikka lähdimmekin autolla. Matkaa oli 4 km, ja tiedän, että kolari voi sattua lyhyelläkin matkalla, mutta tuntui vain niin hankalalta ajatus toppahaalarin pukemisesta sitten siellä puistossa.
 2. saini Rakastunut foorumiin Syysmammat 2017 Heinäkuun äidit 2019 Joulukuunmammat 2015

  Laitan lapset toppavaatteissa turvaistuimiin. Tarkistan vaan että vyöt kiristetty tarpeeksi tiukalle.
 3. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Pidän haalarin auki niin että vyö kulkee lapsen kehoa vasten olkapäiltä. Usein suosin 3-vuotiaalla housut+takki -yhdistelmää jolloin takin saa pois autoon mennessä. Vauva kulkee lämpöpussissa niin kauan kuin kaukaloon mahtuu.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Meillä on myös yritetty varsinkin pidemmille matkoille pukemaan autoon kevyemmin, esim villahaalariin tmv. Sen verran on oltava kuitenkin aina päällä, että jos jostain syystä jääkin joskus tienpäälle, täytyy autossa tarjeta olla ja mukana on kunnon lämpimät vaatteet. Jos autolla mennään ulkoilemaan, mennään autolla toppavaatteissa. Kiinnitän vain exrahuomiota vöiden kiristykseen silloin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Chandelier Peruskäyttäjä Huhtimammat 2018

  Ainakin tämän vuoden äitiyspakkauksen toppahaalarin saa kaukalopussiksi. Vedä hihat sisälle ja pujota olkahihnat hihoihin. Avaa haaroista vetoketju ja vedä lukko haalarin sisäpuolelle.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 6. Enni Rakastunut foorumiin

  Puen lapselle toppavaatteet autoon. Istuimessa on 5-pistevyöt,joten haalarin avaaminen ei auta. En myöskään voi jättää lasta yksin sisälle mennäkseni laittamaan auton käyntiin ennen lähtöä, enkä muutenkaan suosi turhaa tyhjäkäyntiä.

  Jos ajaisin pitkiä matkoja, silloin jo mukavuuden takia jättäisin haalarin pois. Mutta meidän normaaleilla matkoilla olisi ihan mahdotonta joka kerta riisua ja pukea autossa sekä saada auto lämpimäksi ennen lähtöä.
 7. Taikapilvi Ihastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Kyllä on tullut aina pidettyä toppavaatteissa istuimessa nyt taaperona.. Pitkillä matkoilla pyritään käyttämään erikseen kevyempää "matkavaatetusta" ihan myös kuumuuden takia, mutta nopeammat matkat täysin toppahaalarissa kyllä.. Tulevalle vauvalle on sittenm kaukalopussi odottamassa :)
 8. Suski75 Naimisissa foorumin kanssa Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Jos autossa on tarkoitus istua tuntikausia, sitten riisun lapsen autossa, mutta lyhyillä matkoilla lapsi on toppapuvussa. Turvaistuinhan on jäätävän kylmä talvella, kyllä siinä vaatteet pitää olla niin kauan että auto lämpenee kunnolla.

  Vyöt ovat ihan riittävän kireällä toppapuvunkin kanssa, ihan kuten aikuisillakin vyöt ovat kyllin kireällä toppatakin kanssa. Eivät ne lapsen toppapuvut niin jäykkää materiaalia ole, etteivät menisi kasaan vöiden alle.

Jaa tämä sivu