Raskausajan ruokavalio

Kappi

Puuhakas puhuja
Huhtiäidit 2020
Vältettävien lista on pitkä ja uusiin totutellessa pääkin menee pyörälle. :bookworm:
Miten tarkasti noudatatte suosituksia?

Onko joitain hankalia muistettavia tai noudatettavia, oletko kehitellyt muistisääntöjä vai tarkastatko listasta?

Koitan pitää mielessä jonkinlaista nyrkkisääntölitaniaa: kotimainen, kypsä, puhdas ja tuore.

Juustoissa meen jatkuvasti sekaisin. Kotimaiset pastöroidut juustot ok, ulkomaiset ei? Kovat / pehmeät juustot? Raejuusto/feta?

:anyone
 
Juustot ovat tosiaan hankalia, joten olen pitäytynyt tiukasti Valion pastöroidussa tarjonnassa. Eineksiä välttelen, jotenkin niiden sisältö tuntuu aina vähän epämääräiseltä. Yritän syödä mahdollisimman puhtaasti ja paljon vihanneksia kaikissa muodoissa. Lohta yleensä rakastan, nyt se kuvottaa toden teolla. Ehkä jotkut laadukkaammat kalapuikot voisivat toimia.

Sushia on ikävä, samoin kunnon mozzarellaa. Makeaa en syö enkä karkkia normaalistikaan, joten niiden suhteen ei muutosta. Tonnikalaa välttelen elohopean vuoksi ja se on mälsää, tuna kun todellakin maistuisi. Avokado maistuu taivaalliselta ja sitä menee päivittäin.

McDonaldsin majoneesi on muuten tehty pastöroidusta munamassasta, jos joku miettii. Kysyin nimittäin tätä heidän aspastaan, ihan varmuuden vuoksi jos hampparihimo joskus iskee :happy:
 
Ite pyrin kyllä täysin noudattamaan siltä osin kuin muistan.. Ja luulis että pästäröity juusto on ok, en oo koskaan aiemmin kuullut että ois väliä onko suomalaista vai ulkolaista juustoa (ennen tätä foorumia). Kai sen pystyis ruokaviraston sivuilta tarkistamaan..
 
Tuota tonnikalaa en tiennytkään että pitäis vältellä.. Noh, syön sitä sen verran harvoin että ei kai se haittaa jos välillä syö o_O aiemmassa raskaudessa ainakin oli sallittu sillon tällön (noin kerran kuussa). Metukkaa tekis mieli (en normaalisti käytä), joten se tuo haasteita elämään.. Tietysti sitä vois pannulla paistaa :rolleyes:
 
Tuota tonnikalaa en tiennytkään että pitäis vältellä.. Noh, syön sitä sen verran harvoin että ei kai se haittaa jos välillä syö o_O aiemmassa raskaudessa ainakin oli sallittu sillon tällön (noin kerran kuussa). Metukkaa tekis mieli (en normaalisti käytä), joten se tuo haasteita elämään.. Tietysti sitä vois pannulla paistaa :rolleyes:

Jenkeissä tonnikala on kiellettyä tai rajoitettua ainakin. Täällä ei mutta asia laitaahan se ei muuta, sillä isot petokalat kai keräävät elohopeaa tai raskasmetalleja väkisinkin itseensä. Mulla on mennyt yksi purkki viikossa, se nyt ainakin alittaa jenkkiläisen suosituksen, joka oli muistaakseni 160 grammaa viikossa.
 
Kotimaista mozzarellaa löytyy Juustoportti, Valio, Pirkka ja Riittan herkku, kaikki pastöroituja ja hapatettuja :)
 
Jenkeissä tonnikala on kiellettyä tai rajoitettua ainakin. Täällä ei mutta asia laitaahan se ei muuta, sillä isot petokalat kai keräävät elohopeaa tai raskasmetalleja väkisinkin itseensä. Mulla on mennyt yksi purkki viikossa, se nyt ainakin alittaa jenkkiläisen suosituksen, joka oli muistaakseni 160 grammaa viikossa.

No eipä sitä sitten ole tarve itsellä rajoittaa, kun en sitä edes joka viikko syö.. Varmaan pari kertaa kuukaudessa on lähempänä totuutta..
 
Takaisin
Top