Raskauden salaaminen töissä

Keskustelun 'Marraskuiset 2019' aloitti Tiuskah, 14 huhti 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Tiuskah Aloittelija

  Hei,

  Heittäkää kehiin parhaat vinkit ja niksit raskauden peittämiseen työpaikalla? Vaatteet, rutiinit, huonovointisuus ym.

  Itsellä on alustavasti tarkoitus kertoa töissä vasta rakenneultran jälkeen ja toivon, että voisin pitää raskauden siihen asti piilossa. Kesäkuussa työpaikalla on tulossa virkistyspäivä, johon kuuluu saunomista ja alkoholia, ja paikasss ollaan yötä. Mitenköhän tuolla salaaminen onnistuu? :grin varsinkin kun aiemmin on hyvin maistunut alkoholi :cool05 pullottakohan vatsakin jo silloin? :confused004
 2. Mimosa-18 Tuttu foorumilla Marraskuun äidit 2019

  Mulla on tarkoitus salata raskautta töissä ainakin kesälomaan asti eli rv 18 olis viimeisellä työviikolla.

  Mä yritän käyttää vaan löysiä vaatteita ja nyt jo vähän helpottaa, kun pahoinvointi on helpottanut. Yhteiseen illanistujaiseen en edes aikonut osallistua, onneks oon just silloin lomalla.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. jannn Tuttu foorumilla

  Alkoholittomat omat juomat mukaan :grin
  • Hauska Hauska x 1
 4. Itu1 Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Eikö antibioottikuureihin tms. vetoaminen ole aika klassinen tekosyy välttää juomingit. :grin
 5. Towanda Rakastunut foorumiin

  Anteeksi kun tulen huutelemaan ulkopuolelta, osui vain otsikko silmään ja muistui mieleen oma salailu työpaikalla. :)

  Vaatteilla pystyy huijaamaan paljon, onko teillä käytössä omat vai työvaatteet? Meillä oli työvaatteet ja vaihdoin ne muina miehinä pukkarissa muiden keskellä. Silmä ei aina huomaa sitä, mikä on ihan nenän edessä, jos ei osaa sitä odottaa. :wink

  Sanoin välillä rehvakkaasti korkkaavani viinipullon viikonlopun kunniaksi; kukaan ei tiennyt totuutta joka oli se, että lähinnä nukuin. Itselläni pullahti vatsa näkyviin hyvin varhain, joten virkistyspäivän olisin jättänyt väliin. Eipä sillä, enpä olisi jaksanutkaan osallistua. :rolleyes:

  Hyvin meni rakenneultraan asti, vain pari oli osannut epäillä. Loput luulivat, että olin vain vähän turvoksissa kaikesta tissuttelusta. :hilarious:
  • Hauska Hauska x 1
 6. daamos Tuttu foorumilla

  Meillä on onneks tosi helppo salata. En nää esimiehiä juuri koskaan ja harvoin ketään työkavereitakaan
 7. Tiuskah Aloittelija

  Meillä on onneks omat vaatteet töissä. Varmaan tossa kesällä alkaa maha pömpsöttää, niin kiva kulkee töissä kuumalla kaapu päällä :grin toivottavasti toimistolla on tehokas ilmastointi.

  Moni työnantaja on varmaan mielissään, kun ilmoitus äityislomasta tulee varmaankin kesälomakaudella taikka heti sen jälkeen, kun asiat on vielä hujan hajan ja siinä pitäisi sijaisten rekry aloittaa :banghead: mutta eipä sillä, ei ole meidän ongelma ja meillä on oikeus olla raskaana :dance008
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. 87_Anna Aloittelija

  Meillä yleensä käy ilmi aika alussa et joku on raskaana, kun tulee tilanteita että potilaasta pitää mennä pitämään kiinni rtgiin tms niin tietenkään silloin ei voi mennä jos on raskaana. Mä kerroin pomoille viime viikolla, mua oli kaavailtu yhteen projektiin joka tulee ens keväänä, en kehdannut viedä asiaa eteenpäin tässä vaiheessa kun ajatus on etten oo silloin töissä jos kaikki menee hyvin. Suurin osa töissä ajattelee et oon niin väsynyt yövuoroista, mulla ollut nyt niitä taas enemmän ja oon normaalistikin ihan rikki niistä niin hyvä vedota niihin. Onneks tänään alkoi loma ❤️
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. viherpantteri Peruskäyttäjä Elomammat 2017

  Minä kerroin pomolle varhaisultran jälkeen, toedän kuitenkin ettei hän kerro muille ja on sen verran hyvä tyyppi, ettei harmita kertoa hänelle jos tulisi keskenmeno :shy: muille työkavereille kertomista yritän välttää ainakin nt-ultraan asti. Tai no yhdelle kerroin jo, mutta muille. Samana päivänä kun tein plussatestin niin oli työpaikan iltajuhlat ja kyllä oli tekemistä ettei kukaan huomannut juomattomuuttani. Siinä vaiheessa nyt varsinkaan ei olisi halunnut vielä kertoa...
 10. Itu1 Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Mäkin kerroin pomolle ja työparille jo silloin kun jouduin jäämään pahoinvoinnin takia saikulle, ja oli kyllä helpottavaa ettei tarvinnut salailla ja voi helpommin toimia oman voinnin mukaan. Ajattelin että keskenmenoa olisi yhtä kamala salailla jos niin kävisi, helpompi olisi saada ymmärrystä ja olla pois töistä hetki. Luotin siis että pomo suhtautuu hyvin. Muille kerron nt-ultran jälkeen kun palaan saikulta. Meillä on ollut tapana kertoa suht ajoissa muutenkin, jotta jää aikaa siirtää luottamukselliset asiakassuhteet ja järjestellä työt (olen siis sosiaalialalla). Meillä ei oikein onnistu läpystä vaihto sijaistaminen. Kivempi että voi avoimesti jo miettiä tulevia kuvioita tiimissä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. tildanen Aloittelija

  En ole vielä kertonut kenellekään. Mulla fyysisesti helppo toimistotyö, tosin jonkin verran matkapäiviä ja välillä henkisesti melkoisen kuormittavaa, enkä ole kokenut että siitä olisi mun jaksamisen kannalta mitään apua että joku tietää, pikemminkin ehkä päinvastoin.

  Ajattelin yrittää venyttää kertomista sinne rakenneultraan asti. Saa nähdä onnistuuko jos maha alkaa aiemmin näkyä. Ihan missään neuleponchossa ei voi kesäkuussa töissä käydä... Se äitiysloman alku vaan tulee sitten yllättävän nopeasti kun lomakin siinä välissä ja mun pitäisi alkaa jo suunnitella ja budjetoida tulevaa vuottakin siinä mielessä olisi hyvä kertoa että ei sitten tule ihan yllätyksenä etten ole mitään niistä asioista tekemässä. Mulle ei sijaista tule eli varmaan suurin osa mun tehtävistä vaan menee jäihin. On se silti iso kolaus työnantajalle, ehdin olla tässä uudessa pestissä juuri vuoden kun jo jään pois. Siitä vähän huono omatunto mutta kai ne tiesivät että näin voi käydä kun palkkaa lapsettoman 30+ naisen.

  Meillä on vain lain määräämät minimi sairaspäivät ja työnantaja ei maksa äitiysloma-ajan palkkaa, näitä en tajunnut työpaikkaa vaihtaessa mitenkään selvittää. Se tarkoittaa jonkinmoista lovea palkkapussiin joka tapauksessa ja isoa jos joutuu jäämään pidemmälle sairaslomalle. Toivottavasti ei joudu.
 12. Sipsi Aloittelija

  Aion itse kertoa vasta kesälomilta palattuani, samalla kun haen äitiysvapaata. Muut saa spekuloida raskautta jos haluavat, en aio arvauksia vahvistaa oikeiksi. :p Ihan vaan sen takia, etten haluaisi myöskään keskenmenoa puida työporukan kanssa. Syksyn keskenmenoni aikaiseen poissaolotodistukseen lääkäri laittoi vain numerokoodilla mistä oli kyse. Ei tarvinnut siis pomonkaan tietää raskaudesta tai sen loppumisesta, mielestäni mukavampi niin :oops:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 13. kirahvi36 Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018

  Ite salasin puoliväliin raskautta vaatteilla. Se oli helppoa tietty talvella. Mitään juhlia yms ei ollut mutta oisin muuten ilmottanut tulevani ja vähän ennen huijannut migreenin tai muun yllättävän esteen. Maha tosin pullahti vasta kunnolla puolivälissä joten oli tosi helppo piilotella. Lisäks alkuraskaudesta palelin niin kovin että pidin 3 paitaa, villapaitaa ja 2 villatakkia päällä samaan aikaan :D
 14. Vauvahaaveilija89 Aloittelija Marraskuun äidit 2019

  Olen aika pienikokoinen mutta pitkä. Aina pitänyt kireitä paitoja töissä. Tuskin kauaa onnistun ketään huijaamaan. Kesällä ei tosiaan ole syitä enää vuorautua huppareihinkaan. Toisaalta sitten kun näkyy niin ei minua haittaa että ihmiset tietää. Jos jotain kamalaa sattuu niin sille ei voi mitään ja sekin täytyy sitten kertoa. Jotenkin jo tämä 9 raskausviikolla oleminen on niin ihanaa että haluaisin kertoa kaikille :shy: vaikka kukaan ei vielä tiedäkkään.
  • Tykkää Tykkää x 2
 15. emilie Peruskäyttäjä

  Mä olen kertonut kahdelle työkaverille jo heti alussa kun heti tiesivät myös keskenmenoista. Yksi työkaveri arvasi rv7 mun silmistä et oon raskaana ja yksi eilen rv11 kun mun maha pömpöttää jo aika lailla :D Ajattelin pomollekin kertoa pian ettei se kuule jostain muualta. Se ja monet muutkin tietävät tästä meidän pitkästä yrityksestä ja keskenmenoista joten miksi en voisi tästäkin jo kertoa. :)

Jaa tämä sivu