Onko välilihasi leikattu?

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Vargynja, 27 syys 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

 2. Zeni Moderaattori Staff Member Tammimammat 2017 Kesäkuun äidit 2019

  Viisi lasta on alakautta syntynyt eikä epparia ole tarvinnut leikata. Kolme nuorinta on pienen nirhauman tehneet välilihaan, kun alle minuutissa heidät olen ponnistanut, mutta siihenkään ei tikkiä tarvinnut laittaa. Esikoisen kohdalla kätilö ehti puuduttaa välilihan ja oli sakset kädessä pohtimassa leikkaako vai ei, mutta ei onneksi tarvinnut.
 3. marinellahi83 Addikti Heinämammat 2018

  On tehty. Esikoinen synty imukupilla, joten eppari leikattiin. Hyvin parani, ei ollu mitenkään erityisen kipee eikä oo tullu mitään "jälkivaivoja" :)
 4. Lenkki32 Aloittelija

  Meidän isopäinen (37cm päänympärys) poika syntyi pihdeillä ja jouduttiin sen takia tekemään välilihan leikkaus. Sen lisäksi oikeanpuoleinen lantiopohjan lihas repesi irti luusta eikä ole sen jälkeen toiminut. Onneksi leikkaushaava (16 tikkiä) parantui suht nopeasti ja 1&1/2 vuotta fysiossa lantiopohjan lihasten vahvistamiseksi ovat parantaneet virtsanpidätystä sen verran hyvin että voin nykyisin ratsastaa, lenkkeillä ja nostaa painoa ilman sen suurempaa karkailua. Nyt toista lasta odotellessa mietin että tuliskohan yhtään helpompi synnytys? Sen näkee sitten. Onneksi oli epiduraali :P
 5. Katjusha Addikti

  Meillä lapsi kääntyi lapsivedenmenon yhteydessä avotarjontaan, eikä suostunut enää oikein päin asettumaan sen jälkeen. Paikat oli liian tiukat, että lapsi juuttui, vaihtoehtoa ei jäänyt. Ponnistin yli tunnin, koska lähdin kovin ylhäältä ponnistamaan. En vain enää pystynyt odottelemaan laskeutumista, kun synnytystä oli kestänyt omasta mielestä 2 vrk, kätilön mielestä 20 h. Emättimeen tuli repeämä silti, ja sitä sitten pitkään parsittiin.
  Haava oli kipeä pitkään, mutta nyt on jo melko normaalit paikat vajaa 2 vuotta synnytyksestä.
 6. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Kolme lasta syntynyt alateitse. Koskaan ei ole tullut mitään ommeltavaa, eikä ole tarvinnut leikellä.
 7. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Ekassa synnytyksessä joo, mutta hyvästä syystä. Vauvaa alettiin avustaa imukupilla ulos, kun sydänäänet romahti. Ehdin kyllä ponnistaa pään näkyviin ennen kuin kuppi oli kiinni.

  Hyvin parani. Nykyään kyllä huomaa, että puoliskot on eri paria, mutta eihän tuo haittaa tai vaivaa mitenkään. :D seuraavat kolme onkin sit tulleet lähes taisteluvammoitta!
  Last edited: 10 loka 2018
 8. Niittipyssy Tuttu foorumilla

  Esikoinen autettiin imukupilla sydänäänten romahtamisen takia ja epparin "jatkeeksi" tuli pieni lisärepeämä. Kauan oli kyllä kipeä, onneksi mies oli neljä viikkoa meidän kanssa kotona koska mulle oli työn ja tuskan takana esim. päästä sohvalle imetysasentoon. Pojalla oli myös jättimäinen pää (37,2cm) mutta onneksi oli täydellisessä raivotarjonnassa.

  Ehkä tuo esikoinen "raivasi tien" ja seuraava tulee helpommin... :p
 9. Talvitintti Naimisissa foorumin kanssa Toukomammat 2017

  Esikoinen syntyi avotarjonnassa ja sydänäänet romahti, joten imukupilla piti avustaa eli eppari leikattiin. Oli tosi kipeä ja kaikki oli vaikeeta, parin viikon päästä alkoi helpottamaan.
 10. peruna86 Ihastunut foorumiin Elokuun äidit 2019

  Tehtiin leikkaus joo. Poika syntyi perätilassa, jolloin väliliha leikattiin jo valmiiksi, että mahtuu vauva tulemaan paremmin. Mulla ei oo koskaan ennen ollu tikkejä missään (tuolloinkin vain pari), joten aristelin niitä jonkin aikaa. Istua pystyin hyvin jo heti synnytyksen jälkeen ja paraneminenkin oli nopeaa. Ei siis jäänyt traumoja leikkauksesta! :)
 11. Suski88 Addikti Toukokuunmammat 2014 Syyskuunmammat 2015

  Esikoisesta joo.. Paranin kyllä nopeasti siitä ja neuvalatäti ihmettelikin kuinka pystyin viikko synnytyksen jälkeen istuu kovalla tuolilla ilman et olis sattunut..
 12. Äippä x6 Addikti Toukomammat 2017

  Meidänkin esikoinen synty perätilassa ja sillon leikattiin kun aloin ponnistaa... mitään en tuntenut leikkauksesta tai kasaan kursimisesta. Tovihan siinä meni ”haavojaan nuollessa”, muistelisin että muutamassa viikossa pystyi jo istumaan normaalisti :) parempi että leikataan kun että revetään hallitsemattomasti!
  Sen koommin ei oo tarvinnut leikellä ja nirhaumiltakin säästytty:wink
 13. nenna❤ Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018 Elomammat 2016

  Esikoinen avustettiin imukupilla sydänäänten takia, joten eppari leikattiin. Oli todella kipeä, pitkä ja kamala kokemus se paranemisaika. 4kk päästä vasta istuin.

Jaa tämä sivu