Niskaturvotusultra vai yleinen ultraäänitutkimus?

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Päätoimittaja Hanna, 11 helmi 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Päätoimittaja Hanna Admin Staff Member Administrator

 2. Suski75 Naimisissa foorumin kanssa Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Siis se ultra on tismalleen sama yleinen ultra kaikille. Yhdistelmäseulonnassa on vain yleisen ultran lisänä verikokeet, ja arvot syötetään ohjelmaan, joka laskee trisomiariskiluvut.
  Joku voi valita myös sen, ettei käy ollenkaan ultrassa.

  Minä otan kaikki tutkimukset, joita tarjotaan.

  Duodecim kertoo tarjotuista ultrista näin:
  https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00175

  Vaun artikkeli ei vastaa tiedoiltaan Duodecimin artikkelia.

  Myös Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta löytyy tietoa:
  https://stm.fi/seulonnat/sikioseulonnat
  • Tykkää Tykkää x 2
  Last edited: 11 helmi 2019
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Itseasiassa ei ihan niinkään. Meiltä kysyttiin neuvolassa halutaanko tuo yleinen ultra vai nt-ultra. Erona juurikin se, että toisessa mitataan niskaturvotus, toisessa jätetään se tekemättä mutta muuten tutkitaan. Toki sitten on myös näitä verikoeseulontoja, jotka yleensä otetaan jos vanhemmat haluaa nt-ultran.
 4. Päätoimittaja Hanna Admin Staff Member Administrator

  Juurikin näin, eli ultran "perusosa" on molemmissa sama, kuten Suski sanoikin. Mutta muut tutkimukset määrittävät sitten sitä, onko kyseessä yleinen ultra vai nt-ultra. Ja esimerkiksi sen turvotuksen pystyy mittaamaan vain tietyillä viikoilla, siksi nt-ultrassa on rajatumpi aikaikkuna tutkimuksen tekemiselle :)
 5. Enni Rakastunut foorumiin

  Minulle ei tarjottukaan muuta, kuin nt-ultraa. En siis ole kuullutkaan, että on olemassa jokin toinenkin vaihtoehto.
 6. Niipernaakkeli Peruskäyttäjä Heinäkuun äidit 2019

  Tavallaanhan se tarjotaan siinä kohtaa, kun kysytään, haluaako osallistua sikiöseulontoihin. :) Ei meillekään mitenkään erikseen tarjottu kahta erilaista ultraa, vaan kysyttiin, osallistummeko yhdistelmäseulontaan. Sehän pitää sisällään veriseulan ja NT-ultran. Jos emme olisi osallistuneet, sitten olisi varmaan kysytty, haluamme silti tuon yleisen ultran.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Towanda Ihastunut foorumiin

  Mäkin otin kaikki tutkimukset mitä tarjottiin. Muuten olisin ollut loppuun asti varma, että jotain on pielessä, enkä kestä sellaista epätietoisuutta.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 8. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Nt-ultran valitsin. Halusin todellakin tietää kaiken mahdollisen sikiön voinnista, ja jos jotain epänormaalia olisi ollut, olisin halunnut tietää asiasta ajoissa - ihan jo siksikin, että olisi sitten osannut valmistautua asiaan eikä se olisi tullut yllätyksenä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 9. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Kaksosista ei saatu yhdistelmätutkimusta, kun verikokeet eivät olleet silloin vielä sellaiset, että monikkoraskaudessa arvot olisivat olleet toimivat. Mitattiin siis vain turvotukset. Kolmannesta oli yhdistelmä verikokeet + nt.
 10. Shokatani Aloittelija

  Halusimme osallistua seulontoihin ja aiomme osallistua seuraavallakin kerralla. Minusta on helpottavaa jos saa tietää mahdollisista poikkeamista ennen kuin vauva on syntynyt.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 11. Miau_ Aloittelija Syyskuun äidit 2019

  Meiltä ei edes kysytty halutaanko osallistua seulontoihin. Ohjattiin vaan käymään verikokeissa. Olisimme kyllä muutenkin ne varmasti halunneet mutta koska odotan esikoista en tiennyt, että kaikkien kohdalla ei toimita näin.
 12. Misu91 Tuttu foorumilla

  Me ei olla haluttu osallistua tuohon seulaan missään kolmesta raskaudessa. Ultra on tehty ja joka kerta kätilö on silti sanonut että mittaa kuitenkin niskaturvotuksen, koska vaikkei me kehitysvamman takia raskautta keskeytettäisikään niin tuo turvotus voi kertoa myös sydänviasta yms jota sitten voidaan syntymän jälkeen hoitaa. Tää on siis toki ollut ok että mittauksen on tehnyt vaikkei riski lukua downiin ollakaan haluttu. Ja täällä tuo ultra kulkee nimellä Nt-ultra aina.
 13. Nurinkehrääjä Peruskäyttäjä

  NT-ultrassa käytiin, koska haluttiin haluttiin tietää että kaikki on hyvin ja siksi koska oli ilmainen.
 14. Jos luoja suo... Aloittelija

  Minä itseasiassa mietin tätä kovasti koska ajattelin että en kuitenkaan keskeyttäisi raskautta. Juttelin asiasta neuvolan terveydenhoitajan kanssa ja hän sanoi kyllä hyvän pointin; jos kyseessä olisikin down-lapsi, niin osataan varautua synnytyksessä ja sen jälkeen paremmin vauvan auttamiseksi. Ja tietenkin mikä tahansa poikkeama jos olisi, niin voisi valmistautua henkisesti ja lapsen hyvinvointi voitaisiin turvata paremmin. Eihän nämä seulatkaan 100% terveyttä takaa, mutta to itsekin turvallisen tunteen, kun kaikki oli kunnossa, ainakin tähän asti :) ensiviikolla rakenneultra.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu