Meillä on tänään vasta kauppapäivä, käydään 3-4 päivän välein ruokaostoksilla siis. Eilen siis piti kehittää äkkiä päiväruuaksi jotakin joten pakkasesta otin kinkkukiusaukseen tarpeet eli kinkkusuikaleita pussin ja perunasipulisekoitusta, ruokakermaa sekaan ja heitin vielä keittojuurespussin sekaan. Keittojuurekset teki kiusauksesta yllättävän kevyen makuisen mikä sopii kyllä hyvin näihin kuumiin päiviin. Jopa mies tykkäsi. 1,4v napero söi myös hyvällä halulla. Iltapalalla meillä on lähes aina puuroa mitä koko perhe syö, se käy välillä tylsäksi ja silloin puuroannosta kohentaa maidolla, voisilmällä, marjoilla, hillolla, milloin mitäkin keksii.. Joskus kun jaksan panostaa kuuman hellan ääressä niin laitan "terveyslettuja" eli lettutaikinaan vaan kaikkea terveellistä mikä maistuu ja mitä sattuu olemaan kaapissa, esimerkiks persiljaa, kaurahiutaleita, porkkanaraastetta. Ja ilman sokeria tietty. Ne menee kyllä kuin kuumille kiville ja on tosi hyviä itsestänikin. Niitä kun pakastaa niin saa välillä napattuu niitä välipalallekin. Aamupalat ja välipalat meillä menee yleensä saman kaavan mukaan, aina on ne samat mitkä vaan vaihtuu; leipää, muroja, weetabixia, hedelmiä ja marjoja, jugurttia, niitä lettuja, joskus kaupan eines verilettuja tai porkkana- ja pinaattilettuja. Lounaaksi töissä mies syö aina eilistä samoin muksu. Teen sellaisia satseja että molemmille riittää lounaaksi annokset.
Kuopus syntyy vuoden lopussa ja on alkanut jo mietityttää kuinka hoidan ruuan järjestelyt suht mukavasti esikoisen ollessa myös kotona. Mulla ei ole sinänsä mitään vastaan eineksiä, joskus käytän niitä helpottamaan arjen ruuanlaittoa mutta eniten inhottaa kyllä ajatus jos pitäisi tarjota perheelle esimerkiksi jotain atrian lihapullia ja muusia rasiasta. Toivottavasti löydän hyvän tasapainon eineksien ja tuoreen ruuan välille. Hyviä niksejä mitä olen kuullut on että tekee kerralla isoja satseja ja pakastaa ruokaa. Oisko muilla "kokeneemmilla" vinkkejä tähän?