Kummilapselle ristiäislahja

Keskustelun 'Yleistä pulinaa perhe-elämästä' aloitti Tipsi, 10 elo 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Tipsi Peruskäyttäjä

  Otsikossahan tuo tulikin, eli mikä olisi mielestäsi hyvä ristiäislahja kummeilta? Kehys tai lusikka tuntuu niin tavalliselta ja tylsältä, mutta mitä muita kivoja vaihtoehtoja onkaan olemassa? Jonkun sellaisen haluaisin hommata, johon saisi sen kaiverruksen kuitenkin.
   
  Tähän samaan voisi listata myös parhaita saatuja ristiäislahjoja.
 2. Sme Tuttu foorumilla

  Kaulakoru laatta + ketju...Esim. hopeinen armeijatuntolevy johon kaiverrus...Tai kultainen medaljonki johon saa kuvia sisälle tai sitten kultainen laatta johon kaiverrus...

  Kynttilänjalka kaiverruksella, säästöpossu...Avata tili johon alkaa laittaa rahaa vauvalle aikuisuutta varten...Alkaa kerätä jotain astiasto-sarjaa...

  Tytölle helmikaulanauha, johon ostaa lisäpituutta iän mukaan...

  sormus kaiverruksella...

  Tässä nyt muutamia ideoita...
 3. käpytaiminöttönen Aloittelija

  Sitten on sellaisia "lahjapakkakkauksia", joissa on esim. helistin, rasia ensimmäiselle hiuskiuhkuralle ja toinen ensimmäiselle irronneelle hampaalle. Tähän tyyliin on myös junia ym. Kivoja minusta.

  Koriste-esine, jonne saa laitettua kastetodistuksen säilöön.

  Pullo, jonne laitetaan kastevettä. Ja näihin saa ne kaiverrukset.[:)]

  Nämä tulivat mieleen, jos ei haluta lusikkaa tai valokuvakehystä, mutta kuitenkin jotain sinnepäin. Toivottavasti keksit mieleisen lahjan. Tunnearvohan siinä se tärkein on!
 4. SannaKoo Rakastunut foorumiin

  Mä itse pyysin pojalle sylikummiltaan sellaista "askertelupakkausta", johon saa painettua vauvan kädet/jalat ja sitten siitä tulee taulu. Kummitäti hankki sitten siihen sellaisen kaiverretun hopeisen laatan, ja saatiin vähän lisää ekstraa tohon perinteiseen jälki-tauluun :)
 5. sumaristo Vieras

  Kannattaa ehkä kysellä tulevan kummilapsen vanhemmilta onko heillä toivomuksia. Minä en ole ikinä toivonut kummilusikoita, ne sitten pyörivät jossakin nurkissa. Ei niillä oikeasti ole kiva syödä, hopeisilla. Mitään muutakaan hyllyillä pyörivää koristetavaraa en haluaisi, en tykkää säilöä kirjahyllyssä koriste-esineitä pölyttymässä. Korut ovat olleet kivoja, meillä kun on tyttöjä. Taulukaan ei ole huono idea, ja joskus on saatu vaatteitakin. Tässä minun näkemyksiäni.[:)]
 6. maarinen Ihastunut foorumiin

  .. avatkaa lapselle säästö-ym.ym. kummi/mummi/höpöhöpö-tili johon saa kilautella aina juhlan tullen ja muulloinkin. Kakskympii sillon tällön on tosi tarpeellinen raha. Varsinkin kun lapsi alkaa tarvitsemaan muutakin kuin niitä ihanan suloisia 50cm potkuhousuja!

    Esim. nyt kun tuo meidän tarvii 80cm konttausvaatetta, kenkää, lusikkaa, kippoo, kuppii, sadehousua, talvihaalaria... ja monenmoista, erilaista "virikettä",niin oispa kiva että olis millä sitä hankkis.

  Tiedän myös yhen kummipariskunnan, jotka alkoi säästämään kummilapselle matkaa!!!!


  Vaikka rahalahjaa ei oikeen osata aina arvostaa, niin silti! Meidän tytön kummit kustansivat vauva-vakuutuksen. Sekin on aikamoinen arvopaperi!
 7. viimeinen Tuttu foorumilla

  Komppaan sumaristoa, kysykää hyvät ihmiset vanhemmilta!

  Mä olen kertonut aina suoraan lasten kummeille (joita on monta kun lapsiakin on jo viisi [:D]) mitä toivomme, mä mm. olen halunnut kaikille kummilusikan (me ei käytetä sitä vaan se on muistoesine). Kummit on saaneet keskenään päättää kuka sen hankkii, ja onneks fiksuina ovat muutenkin kyselleet mitä halutaan ettei mitään meidän mielestä hölmöä ole tullut.

  Tästäkin ketjusta näkee kuinka toiset ei arvosta yhtään vaikka lusikkaa, ja toiset haluaa sen. Näin ollen fiksu kummi kysyy vanhemmilta niin ei mene pieleen [:)].
 8. Vaavi2010 Tuttu foorumilla

  Viestin avauksesta on aikaa jo vaikka kuinka, mutta lisätään kuitenkin, jos joku muukin kaipaa inspiraatiota.

  Meidän poika sai aikanaan lahjaksi sellaisen hopeisen kellon, jonka voi ripustaa seinälle tai sitten jalan kanssa pitää pöydällä. Jokaisen tunnin kohdalla on pieni kehys, johon voi laittaa yhden valokuvan. Meillä kelloon onkin laitettu kuva aina kuukausittain pojan kehityttyä. Siis kun kello on esim 6 niin sen kohdalla on kuva 6kk touhuajasta jne. Lisäksi kellon keskellä on kaiverrukset. Todella nätti on ja me ollaan tykätty kovasti. Hyödyllinen, mutta myös muistoesine.  :)
 9. Kaesa Aloittelija

  Me saatiin pituusmitta jossa on joka tasakymmenelle kuvan paikka. Ensimmäinen kuvapaikka on kun on 80cm pitkä, sitten 90,100 jne. Tosi kiva minusta ja siinä on myös kaiverruslaatat joissa on nimi ja syntymäaika.
 10. Anna Vastaanottaja Uusi käyttäjä

  Parille kummipojalle annoin taskukellon kaiverruksilla ja yhdelle nimilaatan kaulaan. Tytölle hankin puisen korurasian johon kaiverrutin nimitiedot ja yhdelle tein käsin ristipistotaulun tytön tiedoilla.
 11. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Vanha ketju, mutta kummeja ja lahjottavia vauvoja kyllä riittää vieläkin. Meidän poika sai muumiastiaston, mikä oli mielestäni kiva lahja. Ylipäätään hyödylliset lahjat, astiat, vaatteet jne on usein niitä halutuimpia. Suurin ilo taisi kuitenkin olla siitä että äitini järjesti ristiäisjuhlat kotonaan. Ei tarvinnut pikkuvauvan kanssa hankkia paikkaa, tarjottavia tai muutakaan kuin itsemme ja vieraat paikalle. :)
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu