mä oon menny koko raskausajan kasvisruokavaliolla (ei siis edes kalaa eikä kananmunia). käytän kuitenkin maitotuotteita. toki aloitin jo varhaisessa vaiheessa raskausajan vitamiinien syömisen ja oon melko monipuolisesti syöny vihanneksia ja juureksia ja toisinaan myös palkokasveja ja tofua. mulle ei oo missään vaiheessa raskautta neuvolassa tai muuallakaan asiasta avauduttu ja aloitin lisäraudan syönnin rv 31-33, koska hemoglobiini oli pudonnut. ainoat, jotka ovat olleet mun ruokavaliosta huolissaan ovat olleet kasvissyöntiä heikosti tuntevat tuttavat, joille kerroin iloisena, ettei neuvolassa ole sanottu mitään mun kasvissyönnistä (toki annettiin se lista, mitä ei saa syödä ja sen kans mulla onki ollu helppoo, koska suurin osa siinä mainituista on sellaisia, mitä en muutenkaan syö). oon myös käsittänyt, et mun vauva on kehittynyt ihan normaalisti, vaikka mä oonki ollu kasvisruokavaliolla. sanoin jossain vaiheessa mun miehelle (hän on lihansyöjä, muttei edes yrittänyt saada mua syömään mitään, mitä en muutenkaan söisi), että mun elimistölle voisi olla isompi shokki alkaa yhtäkkiä syömään lihaa tms. 14 vuoden kasvissyönnin jälkeen.