Kasvikset ja niiden pariin huijaaminen

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Tämä Vaun artikkeli sai minut pohtimaan että onko tuo todella tarpeen? Siis kasvisten syöttäminen lapselle huijaamalla. Ehkä en itse ymmärrä kun meidän lapsi ei ole ikinä ollut nirso mihinkään suuntaan. Kaikki käy. *koputtaa puuta*

Ja vaikka välillä on varmasti kiva tehdä smoothieta tai vaikka kesäkurpitsalettuja eikö se vähän kaiva omaa hautaansa, jos jatkuvasti tarjoaa sellaista eikä kasviksia tavallisessa muodossa... Lapsi tottuu sitten niihin herkkukasviksiin eikä opi syömään niitä muussa muodossa. Kivassa asettelussa sitten voi olla pointtiakin (jos jaksaa asetella niitä kivasti). :)

Mitä mieltä olette? Onko teillä ollut vaikeuksia saada lasta syömään kasviksia? Oletteko käyttäneet huijauskeinoja?
 
Meillä on Toka todella nirso kaikkien kasvisten suhteen, vain kurkku, tomaatti ja jäävuorisalaatti kelpaa. Muka :wink Hyvällä ruokahalulla tuo vetää esim. lasagnessa sieniä, kesäkurpitsaa, porkkanaa, paprikaa jne jne jne, ja kehuu perään kuinka oli hyvää ruokaa :D Muille neljälle kelpaa se mikä tarjotaan, Ekan suosikkeja on parsakaali ja kukkakaali :)
 
Meillä tuntuu olevan enemmän vaikeuksia saada lapsia syömään lihaa. :D Kasvikset ovat menneet aina hyvin. Tietenkään eivät välttämättä ihan kaikki, eivätkä kaikissa muodoissa. Esim peruna menee paloina, mutta ei muusina. Kasviksia lisään kyllä moneen ruokaan mukaan, mutta en siksi, että niitä pitäisi piilottaa mitenkään, vaan tulee syötyä vain enemmän ja helpommin niin. :)
 
Ei kelpaa vihannekset eikä kasvikset. Aloitti ruokailunsa syömällä höyrytettyjä kasviksia, enää ei kelpaa mikään. Perunaa suostuu syömään lihan tai kalan kanssa. Jos yrittää huijata, hän nyppii vihannekset tai kasvikset pois ja heittää lattialle ja syö muut. Ihan sama miten ne on valmistettu tai pilkottu.
 
Esikoinen syö varsin reippaasti kaikkea. Marjat, hedelmät ja kasvikset on herkkuja. Tosin esim. Joku harvemmin syötävä retiisi saattaa kummastuttaa.
Toka onkin sitten varsin nirso tapaus.. ei vissiin tullu vauvana eri herkkyys aikoina maistatettua niitä oikeita kasviksia... tai ei sit saanu sitä hyvää suu tuntumaa... en tiiä. Herneet ja paprikat ainakin noukkiipi pois ruuista ja esikoisen ykkösherkku tomaatti on tokalle täysi nounou. Niin ne vaan on lapset erilaisia vaikka aika sanoilla tavoilla niitä yrittää asioihin totuttaa.
 
Takaisin
Top