Asuuko sängyn alla mörkö?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Pelkääkö teidän lapsi että sängyn alla on mörkö/hirviö/jotain muuta pelottavaa?

Oman sänkyni alla ei asunut mitään (ne hirviöt hiipi ikkunan takana), mutta lapseni on alkanut puhua sängyn alla olevasta möröstä. Tosin nyt siitä ei ole hetkeen näkynyt, kun kurkkasin ettei siellä ole mitään ja ehdotin lapselle että hän sanoo "böö!" jos kuitenkin ilmestyy mörkö niin se lähtee karkuun. (Ei ole myöskään kuulunut yöllisiä "Böö!" huudahduksia).
 
Meillä lapset nukkuvat edelleen pinnasängyissä (ilman laitaa), joissa on laatikosto alla eli laatikossa pitäisi mörköjen silloin asustella. Joskus 2v iässä pelkäsivät, että siellä on nukkumatti (en todellakaan tiedä, mikä siinä pelotti), mutta se oli melko lyhyt aika. Nykyään laatikot ovat täynnä aarteita ja sinne iltaisin laitetaan ne sen hetken rakkaimmat lelut ja tavarat, mitä eivät sänkyyn unikaveriksi ota. Jos laatikon sisältö on joskus pelottanut, on laatikkoon laitettu yövalo.
 
Joskus meille yritti muuttaa mörkö, mutta onneksi meidän lapsilla on niin pelottava äiti, ettei se lopulta uskaltanutkaan :grin Meillä on varuiksi kyllä mörönkarkotussuihke ollut siivouskomerossa hätätilanteita varten.
 
Ei ole vielä mörköjä, tai voihan poika niin jotenkin ajatella, mutta ei osaa vielä kertoa. Kyllähän poika heräilee öisin, mutta vaikea on tietää miksi. Ja sitten kun on herännyt, niin pelottaako silloin sitten joku, en tiedä. Kunhan poika oppii puhumaan, niin osaa sitten kertoa, jos niitä mörköjä siellä sängyn alla on. Meillä on yövalo makkarissa, itse inhoan sitä, mutta onhan se helppo kun ei tarvitse isompaa valoa välttämättä yöllä sitten laittaa kun poika herää.
 
Mörkö on tainnut muuttaa muualle, mutta sen sijaan huoneeseen voi ilmeisesti tulla yöllä lihansyöjäkasvi (kiitos Muumipeikko ja Pyrstötähti -kirja. Taitaa olla luvassa pian retki katsomaan miltä oikea lihansyöjäkasvi näyttää.) Onneksi porrastasanteella on lohikäärmekoriste suojelemassa.
 
Ei asu, lapsi ei ole pelännyt muutenkaan mitään nukkumaan mennessään. Yöllä kyllä heräilee, mutta ei ole silloinkaan peloissaan.
 
Ei taida vielä olla mörköjä missään, luulisin. Poika on nyt reilun viikon nukkunut omassa huoneessaan, ja on kyllä joinakin öinä herännyt itkemään, mutta niin tuo teki ennen omaan huoneeseen muuttoakin. Ei vielä osaa aamuisinkaan huudella mitään herättyään, itkee yleensä silloinkin ilmoittaakseen, että on herännyt. Joskus kyllä tuntuu, että ne öiset heräämiset ovat jotenkin pelottavia pojan mielestä, vaikka yövalokin on. Rauhoittuu vain tissillä.
 
Takaisin
Top