Vauvojen neuvolakuulumiset

Täällä tänään tasan 3kk ja neuvola sen kunniaksi. Mittaa pikku ukolla 61cm ja 6025g.

Rokotteet tuli. Ja päivä ja ilta sen mukaiset. Itkua, itkua, itkua ja itkua :sad001 Panadolia annoin juu.... saas nähdä onko yökin huono. Kurjaa kun ei voi pienen oloa helpottaa. Ihan väsyneenä vaan parkuu eikä oikeen suostu syömäänkään.
 
Täällä tänään tasan 3kk ja neuvola sen kunniaksi. Mittaa pikku ukolla 61cm ja 6025g.

Rokotteet tuli. Ja päivä ja ilta sen mukaiset. Itkua, itkua, itkua ja itkua :sad001 Panadolia annoin juu.... saas nähdä onko yökin huono. Kurjaa kun ei voi pienen oloa helpottaa. Ihan väsyneenä vaan parkuu eikä oikeen suostu syömäänkään.

Meillä huomenna sama kohtalo ja hirveästi jo pelottaa miten tyttö tulee reagoimaan :sad001
 
Meillä saatiin rota ja piikit viime keskiviikkona ja tänään ollut nyt ihan normaali päivä. Heräili eka päivänä kesken unien kovasti itkemään ja illat olleet itkuisia,nyt nukahti jo tunti sitten normaalisti yöunille. Mutta pienempi paha parin päivän itkun,kun että sairastuisi johonkin vakavaan jos jättäisi rokottamatta. Vaikka pieni niin kovasti säälittää,kun pistetään ja sattuu.
 
Yö meni täällä hyvin, todella hyvin. Pelkäsin ja olin jo vähän asennoitunut valvomaan, mutta poika nukkui rauhallisesti klo 22-07.30, söi 03 ja 06 :0 tais olla"vähän" väsy. Lämpö nousi, panadol auttaa. Aamupäikkärit sisällä vaunuissa 2 tuntia. Söi ja nukkui taas.
 
3kk neuvola mitat: 63,5cm ja 5750g. Pitkä ja hoikka tyttö. Rokotteet saatiin ja nyt odotellaan nouseeko kuume tuoden mukanaan kuumekouristuksia, isillä on pienenä ollut taipumusta niihin :sad001
 
Varpahat, minun esikoisella oli pienenä kuumekouristuksia, mutta rokotteista ei tullut niin paljon kuumetta, että olisi kouristanut. Hyvä kuitenkin varautua lääkkeillä.
 
Varpahat, minun esikoisella oli pienenä kuumekouristuksia, mutta rokotteista ei tullut niin paljon kuumetta, että olisi kouristanut. Hyvä kuitenkin varautua lääkkeillä.

Minkä ikäisenä ne alkoivat? Minulla ei ole koskaan ollut, eikä lähisukulaisilla mutta mies sanoi että hänellä on pienenä ollut ja samoin hänen lähisukulaisillaan. En siis ole kovinkaan tietoinen niistä, mutta sen tiedän että ne varmasti säikäyttävät! Kauanko kohtaus suunnilleen kestää ja miten silloin pitää toimia? Lapsi ainakin pitää saada viilennettyä nopeasti? Pitääkö kohtauksen aikana pitää lapsesta kiinni vai antaa kouristella?
 
Varpahat, kuumelääkettä annoin helposti, siis heti jos vähänkään epäilin, että on tulossa kipeäksi. Vauvana hän ei sairastanut, ensimmäiset kohtaukset taisivat tulla noin kolmevuotiaana tai vähän ennen ja loppuivat kouluikään mennessä. Useimmiten pidin lasta sylissä, mutta en mitenkään estänyt kouristamasta. Kun kohtaus ensimmäisen kerran tulee, kannattaa käydä lääkärissä ja sieltä saa tuoreimmat ohjeet ja sopivat kuumelääkkeet. Kyllähän tuollainen vähän säikäyttää, mutta ainakin meillä ne oli helposti hoidettavissa.
 
Annoitteko ennakkoon lapselle särkylääkkeitä ennen rokotusta? Tuli mieleen, neuvolasta neuvoivat hommaamaan, mutta en muista mitä lääkinnästä oli ohjetta.
 
En antaisi minäkään, esikoinen ei kuumeillut rokotuksista. Nopeasti sen sitten näkee ja lääkkeet auttaa jos tarpeen :)
 
Meille taas sanottiin että yötä vasten voi antaa ennakkoon lääkettä. Annettiinkin kun voi olla taipumusta kuumekouristuksiin.
 
Mä en oo ikinä antanut ennakkoon lääkettä.

Meillä oli tänään 3 kk neuvola, mutta rokotukset halusin siirtää viikon päähän kun vauva on flunssassa. :sad001 Eilen illalla alkoi, kuume ei ainakaan vielä ole noussut.

Pituus 60,9cm ja paino 6505g. Moron heijaste tulee vielä ja kävelyheijaste myös vähän. Mutta ei haittaa. :)
 
Meillä eilen 3 kk neuvola. Pituus 60 cm ja paino 5480 g. Paljon mietin maidon riittävyyttä, kun meillä mennään osittaisimetyksellä, eikä olla korvikkeen määrää nostettu, kun haluaa pitää imetyksen käynnissä. Paino on noussut usein ~200g viikossa, mutta nyt taas vähemmän, reilu 150g. Vauva ei vaikuta nälkäiseltä, pikemminkin syötetään tasaisin väliajoin, vaikkei osoita nälän merkkejä. Nyt TH kommentoi ensimmäisen kerran, että vauvan kasvu ei vastaa meidän vanhempien pituuksia, vaikkakin on normaalia, eikä pitkät vanhemmat aina saa pitkiä lapsia. Mietityttää taas, saako se liian vähän ruokaa :shy:

Rokotuksista tuli itku, mutta neiti oli niin väsynyt, että tyyntyi ja nukahti aika pian rokotteiden annon jälkeen. Oli illallakin tosi uninen ja jotenkin flegmaattinen. Sylissä halusi torkkua ja yönkin nukkui hyvin. Annettiin lääkettä, kun oli erilaista itkua illalla, mihin ei normaalit keinot auttaneet. Katsotaan kuinka tänään menee.
 
Eilen meillä 4kk lääkärineuvola.24.päivä tulee tuo 4kk täyteen meidän varaslähdön ottaneella jätkällä.Valitettavasti ei ollut alkujutuissa oma neuvolatäti ja kohtelu oli todella tympeää!!Mitat oli 7210g&62,5cm.Kasvua 520g&2cm ja siitä huolimatta pitäisi antaa jo soseita.Kasvut kuitenkin hyvät täysimetyksellä,mutta kun suositukset sanoo,että soseita niin näköjään neuvolan täti voi jyrätä äidin mielipiteillään.Pitäköön täti tunkkinsa ja meillä jatketaan tissillä! :-D Heti kun näyttää,että minimies tarvitsee lisää niin annetaan soseita,muttei vielä.Lääkärisetä oli onneks miun kanssa samoilla linjoilla.Kävely lääkärisedän kanssa oli pojan mielestä todella hauskaa eikä alkuun lelua viitsinyt seurata katseellaan,kun setä oli paljon mielenkiintoisempi. :-D
 
Meillä oli tänää 3kk neuvola. Pituutta oli tullu reilu 4cm lisää, nyt melkein 65cm. Painoa tais olla tullu 900g lisää, nyt lähentelee 7,5 kiloa. Iso likka :happy: Rokotukset kiukutti, illasta oli vähän kitinöitä ja pistoskohtia aristi. Tuntu vähän myös lämpimältä, annoin panadolia ennen yöunille menoa. Rota ei ollu tälläkää kertaa herkkua :grin
 
Tänään oli poitsun 3kk neuvola..
Paino 8340g ja pituus 66cm.. Selittää kyllä miks tällä äitillä on niska/hartia seutu jumissa sylissä viihtyvän pojan kanniskelusta :wideyed:
Kasvua kuukaudessa +1560g ja 4,5cm..
Rokotusten takia hymypoika on tänään ollu väsynyt ja kiukkuinen :sad001
 
Takaisin
Top