Vauvojen neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuussa 2016' aloitti IceQueen, 16 marras 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. MarSka Peruskäyttäjä

  Onnea nempsu87! :)

  Mie myös kallistunut siihen että tänä vuonna otetaan rokotteet. Viime tammikuussa pojalla todettiin influenssa a ja meni tosi huonoon kuntoon :sad001

  Ei varmaan tälle alueelle kuulu, mutta onko kenenkään muun lapsella ollut korvatulehduskierrettä? Kiinnostaa että onko mennyt niin pitkälle että korvat olisi putkitettu? Ja jos on niin monennenko kerran jälkeen tekivät?
  Huhtikuussa alkoi korvatulehdukset ja viime kuussa korvat olivat vasta kunnossa.
  Ja nyt taas korvatulehdus :sad001 Esimmäinen antibiootti kuuri ei auttanut ja tänään alkoi uudella lääkkeellä uusi kuuri.. :sad010
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 2. varpahat Rakastunut foorumiin

  Meillä on ollut korvatulehduskierre, mutta putkitukseen asti ei ole vielä mennyt, vaikka uusi tulehdus saattoi tulla parin kuukauden päästä. 1,5 vuoteen asti kerkesi olla tooodella monta tulehdusta, influenssan yhteydessä oli vieläpä oikein märkivä tulehdus. Meille sanottiin että yleensä tulehdukset helpottuvat kun lapsi täyttää 2 vuotta ja korvakäytävät suurenevat. Kesä oltiin ilman tulehduksia, saa nähdä mitä talvi tuo tullessaan :/
 3. nempsu87 Ihastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019 Marrasmammat 2016

  Meillä on la 21.1. Eli ihan kohta :D alle 3kk aikaa.

  Meil ei oo onneks ollu korvissa, silmätulehduksia oli taas kaks peräkkäin. Ja sit oli myös 4päivää semmosta 38-40kuumetta. Ja nenä vuotaa TAAAAAAS!!! Argh! Joha tässä oltii jo hetki paremmassa kunnossa. Iteki oon ollu vähä väliä kipeenä ku tuntuu et toi vastustuskyky on iha nollassa..
 4. Katjusha Addikti

  Meillä oli tammikuun lopusta asti noin kuukauden välein flunssa, josta tuli korvatulehdus. Vuoden neljäs AB-kuuri oli viikko sitten. Kahdesti keväällä mennyt silmiin ja siinä ei sitten enää burana auta..!
  Kesällä käytiin yskän takia lastenlääkärillä ja sit mies käytti myös korvalääkärillä kesällä. Sieltä sanottiin, että voi tulla putkitukseen, jos tulehduksia taas tulee. Vielä ei menty siis tän syksyn ekan takia. Kai me sit putket laitetaan, jos vielä tulee.

  Mutta kohta tosiaan tulee se 2 v. täyteen, pitääkin seurata tilannetta. Joutuu etäpäivän pitämään töistä, jos käy polilla ettei sinne nyt ihan ohimenevän vaivan takia viitti.
 5. nempsu87 Ihastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019 Marrasmammat 2016

  Me käytiin silmälääkärillä tytön kanssa. Huomattiin kesällä että tyttö karsastaa oikeeta silmää. No, käytii näytillä eka neuvolalääkärillä joka laitto meidät eteenpäin iha silmäpolille. Sielläpä sitten selkis että ei tuo karsastakaan vaan sillä on Duanen syndrooma. Eli tarkottaa siis sitä että vasen silmä ei käänny ulkonurkkaa päin. Ja sen takia näyttää siltä että tuo karsastaa koska kun katsoo vasemmalle niin oikee silmä kääntyy silmän sisä nurkkaa päin normaalisti mutta vasen silmä katsoo eteenpäin. Mitää toimenpiteitä tää ei vielä ainakaa aiheuta, näköä pitää seurailla vuoden päästä. Se saattaa ajan mittaa palautua jonkun verran mutta oletettavasti ei parane kokonaan.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 6. Ellipsi Peruskäyttäjä

  Me ei ajateltu ottaa influrokotetta. Vesirokkorokote otettiin 1.5v nvlassa.
  2v neuvolaa jouduttiin siirtämään, koska pojalle tuli päiväkodista enterorokko Onko muilla ollut? Nyt onneksi paranemassa.
  Pottailua täällä treenaillaan, mutta ei kyllä voi sanoa että osaisi vielä itse potalle hakeutua tarpeilleen. Istuu kyllä nätisti potalla ja välillä hienosti onnistuukin.
  Onnea kaikille joilla uusi tulokas tuloillaan!
 7. Jewell Tuttu foorumilla

  Ei varmaa oteta tytölle influenssa rokotetta, ite joudun töiden takia ottamaan. Miust tuntuu ettei tytölle oo hirveesti painoo tullu lisää ku syömiset on mitä on nykyää, välil tuntuu et mite hää jaksaa noi pienillä annoksilla mut kaipa hää syö jos nälkä on. Ollaan kyl selvitty tosi vähällä sairastelun suhteen, räkäisyyttä kyl on mut kuumeessa ei oo viel ollu tarhan alotuksen jälkeen. Apua mite tää aika menee nopeesti ku nää pikku enkelit on jo koht parivuotiaita, osa vissii jo täyttäneet :nailbiting:
 8. Arabia Peruskäyttäjä

  Meilläkin oli entero. Noin 4vk siitä, kun päiväkotiryhmästä ilmoitettiin siellä olevan enteroa, kaikki ryhmästä olivat saaneet tartunnan :meh: Aika vaikea välttää. Meillä se oli lievänä. Pientä kuumetta ja ihan muutamia rakkuloita käsissä ja jaloissa. Mutta ikävintähän tuossa taudissa on se, että jotkut enterovirukset todennäköisesti ovat yhtenä osatekijänä 1-tyypin diabeteksessa.

  Aikamoinen sairastelukierre on ollut syksyllä päiväkodin aloituksen yhteydessä. Pelkkää flunssaa ja tuo entero. Itse olen ollut flunssassa koko syksyn ja siis raskaana myöskin, joten vastustuskyky ja kunto on aika nollassa. Korvatulehduksilta ollaan onneksi vältytty. Eikä muutenkaan olla jouduttu sairastelun vuoksi lääkärissä käymään, joten vähän turhaan maksetaan nyt sairasvakuutusta. Mut ei sitä uskalla lopettaakaan... Parempi näin päin.

  2-v neuvola vielä edessäpäin.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 9. Katjusha Addikti

  Päästiin lopulta sinne 2-vuotisneuvolaan. Ihan mukavasti menee pikkuisen +-käyrällä tytteli, ja kovin on reipas. Mitat 88,8 cm ja 12,9 kg vaatteet päällä. Talvikengät tosiaan 25-26, eli kyllä kasvaa myös maata pitkin :)
  Olin varautunut influenssarokotteeseen, mutta onneksi kaapista löytyi yksi nenäsumute, ja pistoksen kohteeksi joutui vain äiti.
  Mehän oltiin viime sunnuntaina Helmi-tutkimuksen kognitiivisissa testeissä, tuloksia mielenkiinnolla odotan. Samaan hengenvetoon meni tämä päivä, kun neuvolantäti "tenttas" kuvakirjasta monenlaista ja teetti erilaisia tehtäviä. Puhetta tulee jo pitkiä lauseita ja sanavarasto on laaja. Varmaan joutuu muumitalon kohta ostamaan, kun ei meinattu päästä lähtemään neuvolasta ollenkaan, kun tämä leikki lumosi ihan täysin.
 10. Tiiimpuu Ihastunut foorumiin Elomammat 2018 Marrasmammat 2016

  Pitääpä tänne kirjotella myös meidän 2v kuulumiset neuvolasta. Tänään vihdoin käytiin.
  Typy on hurahtanut pituutta ja oli nyt samat 88,8cm mitä katjushan typy :) toukokuussa oli 81cm.
  Painoa sitten meillä onkin tosi hintsusti, vain 10,6kg vaatteet ja vaippa päällä. Eli pieni neiti on kyllä. Mutta koska on aina ollutkin niin ei tästä tarvitse huolissaan olla, lisäksi hää kyllä yleensä syö ku hevonen :-D kaiketi se kulutuskin on vaan kovaa. Kengänkoko meillä myös jotain 25 tietämillä, viimeksi kun mittasin niin jalan pituus oli 14,5cm. Hällä on superpitkät varpaat, tullut isäänsä:-D

  Sai myös influenssapiikin joka vähän itketti mutta meni nopeasti itkut ohi.

  Puhetta ei oikein tuli, yksittäisiä sanoja. Joskus muutama niistä peräkkäin mutta ymmärrys on ihan täysi sata. Ei siis voi puhua mitään koska hän kyl ymmärtää. Oli siis nyt suunnitelma että odotellaan rauhassa sinne 3v saakka ja jos sitten ei tule lauseita niin sitten puheterapiajonoon.

  Kaikenkaikkiaan kaikkine uhmineen ihana tyttö :Heartred

Jaa tämä sivu