Ylimääräiset ultrat ja vauvan kuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika elokuussa 2017' aloitti Evelin83, 21 kesä 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. HilmaLiina Puuhakas puhuja Elomammat 2017

  Liikehälyn kautta suoraan käynnistykseen jäin eilen illalla. Supistaa jo aika "kivasti", mutta epäsäännöllisesti. Lapsivesi oli miltei loppu, afi enää 1-2.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 6
 2. nasku Hyväntuulinen höpöttäjä

  Tsemppiä HilmaLiinalle! Toivottavasti kaikki menee hyvin! Tai meni? Onkohan lapsukainen jo nähnyt päivänvalon? :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. HilmaLiina Puuhakas puhuja Elomammat 2017

  Juu ei ole... supistukset joita tuli jo n. 2min. Välein, loppu kun seinään kun panadolin erehty ottamaan. Ballonki tuli ulos aamulla, nyt jatketaan pillereillä...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 6
 4. nasku Hyväntuulinen höpöttäjä

  Oih, jännittävää!! Toivotaan että pillerit alkaa pian tekemään tehtäväänsä! Voimia sinne!
 5. Mamaminion Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammikuun äidit 2019 Elomammat 2017

  Tsemppiä HilmaLiinalle!
 6. HilmaLiina Puuhakas puhuja Elomammat 2017

  Kiitos tsempeistä ja taustatuesta! Toinen satsi pillereitä vetästy. Supistaa mut tooosi pienesti. Saa nähdä mitä yö tuo taas tullessaan... vielä kolmas satsi tulee illalla.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Mimmu80 Jostain jotain jo tietävä

  Minä voin hyvin. Sektiohaava kipuilee edelleen hieman, mutta ilman särkylääkkeitä mennään.

  Poikakin voi mainiosti. :Heartblue Tänään siirryttiin teholta osaston potilaaksi. Hän on edelleen todella pienikokoinen, painoa nyt 1,5kg ja ikää huomenna tasan kolme viikkoa eli huomenna on 34+0. Happiviiksistä päästiin parin päivän jälkeen eroon, eli niitä ei ole ollut enää yli kahteen viikkoon.
  Kanyylitkin irrotettiin noin viikko sitten. Tänään vaihdettiin keskoskaapista avopedille eli alettiin pukemaan vaatetta päälle enemmän :) Toki patja lämmittää edelleen.
  Maito menee nenämahaletkun kautta suurimmaksi osin. Rinnalla ollaan käyty ja pojalla on kyllä otteet ja imuhalut olemassa, mutta voimaa ei ole saada vielä mitään ulos. Tuttipullosta on annettu parhaimmillaan puolet ruoka-annoksesta. Eli me ollaan kyllä matkalla kotiinpäin kovasti :hello2
  • Tykkään Tykkään x 22
  • Optimistinen Optimistinen x 5
  • Voittaja Voittaja x 3
 8. alia Piirimestaruustason postaaja Elomammat 2017

  Aivan mahtavaa kuulla teistä Mimmu! Tsemppiä vauva-arkeen ja tuuhan taas kertomaan kuulumisia kun jaksat.
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Mariejohanna89 Näppärä viestien naputtelija

  Kävin aamulla äitiyspolilla tarkastuksessa 32+6. Ollut kauheita kipuja melkein viikon nivusissa ja alaselässä joka säteillyt sisäreisiin myös. Ne otti käyrän, pissanäytteet ja kohdunsuun tilannetta sekä ultrasi. Kaikki oli hyvin onneksi hyvin suljettu kohdunsuu ja 4cm jäljellä eli tosi hyvin, ei tarvitse huolistua. Painoarvio vauvalla 2126g eli kasvaa ihan keskikäyrällä :happy::hello2:love7
  Nyt ei tarvitse olla huolissaan ja painaa menemään vaikka vähän koskisikin.
  Luulen että syy tähän ollut että vauva kääntynyt pää alaspäin ja nyt taas siirtynyt poikittain tilaan takaisin. Kun on jo vähän helpottunut kivut jos vertaa eiliseen. Pää on vasemmalla puolella. Toivottavasti kääntyy tässä viimeistään kuukauden päästä. Kolmas lapsi niin tilaa temmeltää.
  • Tykkään Tykkään x 4
 10. Bingo Kommentoinnin ninja Syyskuun äidit 2019 Elomammat 2017

  Evelin, mitä kuuluu?
 11. Lumikki1 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Täällä on kans käännytty ja tuskin enää kääntyy takas ku ei oo juuri tilaa enää kääntyilläkään :woot: hyvin kauan viipyili poikittain ja nyt rv 36 paikkeilla vasta kääntyi. Levollisin mielin synnytystapa-arvioon menossa , saa nähdä minkäkokoinen kaveri sieltä on tuloillaan :hungry:
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. Evelin83 Jostain jotain jo tietävä

  Siinähän tämä. Viime perjantaina oli taas ultra ja vauva oli 2500g ja kaikki oli kunnossa. Oli kääntynyt hieman poikittain, mutta jalat edelleen alas päin.
  Erikoista vain kun helmikuusta saakka sanottu että todellinen riski raskaus ja tulee hyvin paljon etuajassa. Kohtu kuolema riskistäkin yksi lääkäri mainitsi....Niin kohta kääntyy viikko 37 ja kaikki kuitenkin on kunnossa. Jotenkin super paha mieli kokoajan ja stressi kun niin varoitellaan ja seurataan tarkkaan vaikka kukaan ei oikein sano miksi.
  Pe taas uusi aika ja jos vauva on vielä tässä asennossa niin sitten viikolle 39 sektio aika.
  Joka sekin ihmetyttää kovin kun aikaisemmin sanottiin että missään nimessä ei lasketa yli 38 viikon.... Huoh
  Vauvan liikkeitä en tunne vieläkään kun kerran pari päivässä ... En tiedä oikein miksi, mutta lisää vaan huolta.
  Nyt iski takaisin kivut alapäässä vielä niin että ei meinaa päästä kävelemään ollenkaan.
  Alkaa oikeasti olla sellainen tunne että toivottavasti vauva tulee suht pian ja kaikki olisi kunnossa. :Heartblue
  • Sympatiaa Sympatiaa x 12
 13. HilmaLiina Puuhakas puhuja Elomammat 2017

  Minä niin tiedän tuon tunteen. Edellisessäkin raskaudessa muka hirveet riskit ja ennenaikasena syntyy. No niimpä niin... loppujen lopuksi käynnisteltiin monta päivää niin kun nyttenkin (nyt tulee kyllä jo ennätys) ja suurin ongelma oli oikeesti ehkä stressi joka tuli jatkuvasta huolesta.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. Bingo Kommentoinnin ninja Syyskuun äidit 2019 Elomammat 2017

  Pystyisitkö kumoamaan nämä huolesi neuvolaan tai ensi kerralla lääkärille? Painottaisit kävelyn vaikeutta ja vaikka vähän yli tarvittaessa huolta vauvan voinnista? Jospa fiksu lääkäri ymmärtäisi antaa sektioajan jo aiemmin, kun sektio kuitenkin on tulossa.. :Heartred Voimia ja tsemppiä! Joka tapauksessa ei kauaa enää vauvan tuloon.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 15. Evelin83 Jostain jotain jo tietävä

  Kovasti joka viikko koetan näin tehdä mutta ei tunnu vaan auttavan... Toivottavasti nyt perjantaina joku oikeasti kuuntelisi.
  Kiitos :Heartred ei auta kun toivoa parasta, itseni ja varsinkin vauvan puolesta.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
 16. nasku Hyväntuulinen höpöttäjä

  Miten HilmaLiinalla sujuu??
 17. nokkonen Hyväntuulinen höpöttäjä Elomammat 2017

  Ylimääräinen ultra radin takia, painoarviota tekivät.
  Hämmentynein mielin pois.

  Perinteinen arvio sanoo, että vauvan koko nyt (35+3) olisi 2 920 g, ja syntyessä max. 3 900 g.
  Ilmeisesti nimenomaan mahanympärys liian iso, mistä syytän kyllä sitä kolmea viikkoa kun en tiennyt sokeriarvojen olevan koholla..

  Kuitenkin sf-mitta ja gynekologin "tuntuma" sanovat, että oltaisiin käyrän alapuolella. Sanoi suoraan, että perinteinen arvio olisi hänen mielestään liian suuri.

  Tehtiin uudenlainen arvio, jonka tarkoitus olisi ennustaa tarkemmin radi- ja muiden riskiryhmävauvojen kokoa reiden perusteella. Sen mukaan painoarvio nyt 2 600 ja syntymäpainoarvio oli sama kuin sf-mitan antama, eli 3 400 - 3 600g

  o_O

  Sieltä voi nyt siis ilmeisesti tulla ihan normaali vauva tai sitten michelinpullavauva. Toivottavati ei kauhean paljon yliaikaiseksi mene.
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Mariejohanna89 Näppärä viestien naputtelija

  Mun tyttö oli syntyessään 4kg tasan ja en kyllä luokitellut häntä micheliniksi vielä kun kuitenkin oli pituutta 53cm :happy:
  Poika oli 3,6kg :happy: ja 53cm
  Saa nähdä mitä tästä tytöstä nyt tulee.. varmaan samoihin mittoihin kuuluu..

  Tyttö tuli rv 41+1 ja poika 38+2
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. nokkonen Hyväntuulinen höpöttäjä Elomammat 2017

  Joo, ei ehkä ihan michelin.. tämä raskausdiabetes vaan sekottaa päätä ja saa huolehtimaan (toivottavasti) turhaan. Etenkin kun nuo arviothan saattaa heittää helpostikin 500g suuntaan tai toiseen, ja totta kai yleisnegatiivisuudessani olen varma että 4 500 g vauva sieltä tulee, hupsis.
 20. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Ompas kiinnostavaa tuommoinen uusi arviointi tapa!!! Mulla nimittäin esikoistyttö 53cm 4335g arvioitiin 600g pienemmäksi rv41+0 ja syntyi 42+0.
  Ja nyt onkin poika arvioitu että syntyessään ois vain 3400g... Jotenkaan en usko että hänkään niin pieni olisi. Mahan ympärys kuilemma pieni ja reisiluu pitkä... Eli olisikohan reidestä arvioituna painoarviokin isompi???
  Radia ei ole, enemmän mulla vaivaa matalat sokerit... Mutta olen molemmissa raskauksissa painoa saanut noin 20kg.