Viimeisin neuvolakäyntisi

Keskustelun 'Joulukuiset 2020' aloitti Vargynja, 19 maalis 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tin_ti Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020

  Tänää oli se puhelin Neuvola.. Paikan päälle pääsee sitte 22.5 menee kun ei muuta sopivaa aikaa ollu. Mieski saa tulla ja täällä on myös isäneuvola käynti jos isä haluaa. Jospa sais ne sydänäänet kuuluviin sillon jo kun on 9+4 :love7
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. Nalla Näppärä viestien naputtelija Jouluäidit 2020

  Kuunnellaanko niitä sydänääniä sitten aina jatkossa neuvolakäynneillä? En hoksannut kysyä sitä neuvolassa.
 3. äippä-14 Sanavalmis juttuseppä Jouluäidit 2020 Maaliskuun äidit 2019 Heinämammat 2014

  Kuunnellaan, mut tääl kuunnellaan vast rv 12 - >
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 4. Miitu Keskustelujen kuninkuusravaaja Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Tin_ti, Onpas kiva keksintö tuollainen isäneuvola! :)

  Meilläkin kuunnellaan sydänääniä vasta rv 12 eteenpäin.
  Täällä olisi tasan kaksi viikkoa ensimmäiseen neuvolaan ja tuollainen etäkäynti puhelimitse myös edessä. :grin
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. kohtiääretöntä Silmät suurina ihmettelijä

  Me käytiin miehen kanssa ihan paikan päällä neuvolassa viime viikon tiistaina, silloin rv 8+2. Mitattiin verenpaine, hemoglobiini ja paino. Täytettiin lappuset alkoholin käytöstä. Käytiin läpi ruoka- ja liikuntasuosituksia. Niin ja käytiin läpi suvun sairaushistoriaa. Jäi hyvä mieli käynnistä, seuraava onkin vasta juhannuksen jälkeen. Perjantaina mennään neuvolan lääkärille ultraan, silloin 9+5.
 6. Tin_ti Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020

  Esikoisestakin on kuunneltu vasta sillo tokakäynnillä, mutta toisen ekalla käynnillä tais neuvolatäti kysyy et haluanko et kokeillaan, varotti kyllä että ei välttämättä sitä löydä vielä et ei tarvii siitä huolestuu, mutta oli sillonki saatu kuuluviin (9+1) jos ei ehdota nii en kyl ehkä erikseen pyydä, kun ei oo nyt ees sama neuvolatäti kun edellisissä. Meillä on joka kerta kuunneltu kyllä sit jatkossa myös. Mie kattelin neuvolakortti et viimeksi on jo joskus 13 + merkattu et liikkeet tunnen... Vitsi et ei malttaisi odottaa sitäkään, molemmista on aika aikasin tuntunut. :smiley-bounce016
  • Tykkään Tykkään x 5
 7. Piemo Puuhakas puhuja Jouluäidit 2020 Syysmammat 2017

  Mulla oli tänään eka neuvola. Ihan paikan päällä kävin. Nyt sit pitäisi varailla labraan aikaa sekä NT-ultraan. :nailbiting:
 8. NNÄ Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020

  Tänään oli puhelinaika neuvolaan, seuraavan menenkin kesäkuussa paikan päälle. Nyt-Ultran varasin ja se on 26.5:nailbiting: huomenna varailen labrat, seulontoihin ja sokerirasitukseen. Seuraava neuvola 11.6 ja lääkäri neuvola 22.6.
  • Tykkään Tykkään x 2
 9. Sarappa Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020

  Aika menny hurjan nopeesti! Tuntu et se oli viikko sit ku soitin neuvolaan aikaa ja huomenna ois eka neuvola. :angelic: Mulla on samalla myös lääkärikin siinä. Onko muilla ollu kans niin, että lääkärin aika on samalla kertaa? :)
 10. Miitu Keskustelujen kuninkuusravaaja Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Meillä neuvolalääkäri on rv 16 ja kuulemma ensimmäinen fyysinen neuvolakäynti sitten. :)
 11. tiuhtimus Seurustelun sensei Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Mulla oli nlalääkäri tiistaina, vajaa viikko ekan nlakäynnin jälkeen.
 12. Piemo Puuhakas puhuja Jouluäidit 2020 Syysmammat 2017

  Mulla NT ultra nyt 2.6. Labrat pitäs vielä varata.

  Miten tuo sokerirasitus menee? Jos esikoisesta olin siinä ja kaikki oli ok niin joudunko tässäkin raskaudessa menemään siihen?

  Neuvolassa vaan ei puhuttu siitä mitään.
 13. Pumpuliina Kommentoinnin ninja Jouluäidit 2020

  Mä jouduin nyt tällä kertaa siks kun ite huvikseen mittailin ja arvot oli koholla.

  Vois kyllä kuvitella että olisin joutunut seurantaan muutenkin kun ikää kohta 41 ja sukurasite.

  Toisaalta, voit ottaa varman päälle ja mennä kokeeseen, parempi se että sokerit hallinnassa raskaana kun että ne olis koholla.
  Ite en viimeks ees tajunnut mitä haittaa sikiölle on niistä kohonneista sokereista..
 14. Nalla Näppärä viestien naputtelija Jouluäidit 2020

  Täällä pk-seudulta ei kuulema ole tuota alkuvaiheen neuvola lääkäriä ollenkaan nyt, vaan hoitaja konsultoi lääkäriä??? Olin kyllä hämmentynyt. Ymmärsin niin että korona rajoituksien takia... Onko muilla samaa tilannetta? Kun ihmettelin sitä, niin hoitaja sanoi että saahan toki lääkäriin aina mennä. Mutta melko omituista silti kun mun mielestä se olisi kaikille tärkeä käynti.
 15. Sarappa Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020

  Lääkäri otti ultran neuvolassa :love7 täällä ilmeisesti kuuluu tähän ekalle käynnille. Toinen ultra varattiin kesäkuun alkuun! Menkkojen mukaan (lyhyemmällä kierrolla mitä mulla on) se laski että laskettuaika ois 15.12, ultrassa sikiö oli kuitenkin vähän pienempi, eli menis siihen suurinpiirtein 18-19.12 ajalle mitä ite laskin la:ksi. Kesäkuussa sit tarkennetaan :love7 Sydänäänetki kuulu hienosti :)
  • Tykkään Tykkään x 6
 16. Felia Puuhakas puhuja Jouluäidit 2020

  Mulla oli tänään eka neuvola"käynti" puhelimitse. Olin itse etukäteen mitannut verenpaineen ja punninnut itseni, kun näistä oli silloin aikaa varatessa puhetta. Käytiin myös läpi mitä seuraavaksi tapahtuu eli nyt pitäisi varata itse ultra-aika (meillä se on viikoilla 11-13) ja ensi viikolla pitäisi mennä verikokeisiin. Seuraava neuvolakäynti on paikan päällä vko 14 eli 11.6. ja lääkäri on viikoilla 17-18. Sokerirasitus tulee mullekin ihan jo iän takia (meillä kaikille yli 35-vuotiaille), se on joskus vko 22-24.

  Kävin kyllä sitten puhelun jälkeen myös paikan päällä sen verran, että hain pissakoepurkit, niin ei tarvitse pidätellä labraan asti vaan voi ottaa heti kun herää :)
 17. tiuhtimus Seurustelun sensei Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Jos ei oo sukurasitetta, eli lähipiirissä 2 tyypin diabetesta mutta oot yli 25v niin sitten on yksi rasitus joskus raskauden puolen välin jälkeen. Toki ainahan siitä voi varmaan kieltäytyä. Itsellä on edessä taas rasitus kaksi kertaa sukurasitteen takia, eka kerta on kesäkuun puolessa välissä rv15 tienoilla.
  • Käytettävä Käytettävä x 1
 18. Miljamilja Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020

  Mulle ei tullut sokerirasitusta, perusteina se että ei ole suvussa, bmi on alle 25 ja edelliset lapset olleet normaalikokoisia syntyessä. Oon 28v., ikärajasta se ei puhunut.
 19. Miitu Keskustelujen kuninkuusravaaja Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Meillä lukee näin
  "Sokerirasitus tehdään lähes kaikille raskaana oleville raskaudenaikaisen diabeteksen löytämiseksi. Testi tehdään laboratoriossa raskausviikoilla 24–28 tai mahdollisesti aiemmin viikoilla 12–16."

  ja jouduin jo esikoisesta rasitukseen kun silloin ikää oli +25v. Mitään sukurasitteita ei oo.
  Vähän turhana pitivät kakkosen kohdalla mutta hänestäkin kuitenkin kävin. Eli kai se on suositus.
 20. Pumpuliina Kommentoinnin ninja Jouluäidit 2020

  Mäkin oon ymmärtänyt että se on nykyään suositus.
  Onkohan se niin että kun tuo on kansantauti niin pyritään ennaltaehkäisemään kun testataan niin äiti voi sitten yrittää pitää sokerit kunnossa ettei sikiö rasitu ja saa mahdollisesti sitten isona sokeritautia? Ei voi tietää.