Vauvavakuutus?

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2010' aloitti Elaisah, 17 touko 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Eeeeliah Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä ei ole vielä minkäänlaista vakuutusta vauvalle... eikä oikeen tiedetä vielä mistä ja millainen otettaisiin.
  Mutta tänne nyt voisi kerätä mielipiteitä ja ajatuksia vauvavakuutuksista... esim.

  -mistä firmasta olette ottaneet?
  -hintaa?
  -millainen vakuutus on, mitä kattaa?  yms.
 2. Pumpuli82 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Me otettiin If Vauvavakuutus kun kaikki muutkin vakuutukset ko. firmasta. Hinta kertamaksulla 158 € ja kattaa ; turva vakavan synnynnäisen sairauden ja vamman varalta (kattava lista erinäisistä mahdollisista sairauksista /vammoista), sairaalahoidon varalta, kuolemantapaus (= sikiö kuolee kohtuun 2 kk ennen laskettua aikaa).

  Vakuutus on voimassa lapsen syntymään asti, mutta kattaa myös 3 -6 ensimmäistä kk, mikäli tänä aikana tulee esille jotain.

  Sitten se muuttuu Vauvavakuutuksen Lapsuusajan vakuutukseksi (edellyttää että vak.maksu maksettu odotusajan vakuutuksesta ja lapsen hetu ja nimi ilmoitettu vak.yhtiöön), joka tulee voimaan lapsen syntymästä ja on voimassa sen vak.kauden loppuun asti, jolloin lapsi täyttää 15 v.

  Toivottavasti vakuutukselle ei tule käyttöä, mutta halusimme suojata mahdolliselta vahinkotapahtumalta myös vauvelimme. Mielestäni 158 euroa ei ole paha hinta. [:)]
 3. HK Jostain jotain jo tietävä

  Me otettiin Tapiolasta (samalla kaikki muutkin vakuutukset siirtyi sinne).

  "Lapsivakuutus korvaa sairauden ja tapaturman aiheuttamia hoitokuluja, tapaturman aiheuttaman haitan ja tapaturmaisen kuoleman. Korvattavia hoitokuluja ovat mm. lääkärinpalkkiot, lääkärin määräämät tutkimukset, hoidot ja lääkkeet sekä tapaturman ollessa kysymyksessä myös hammaslääkärin palkkiot. "

  Meillä painoi valintavaiheessa vaakakupissa myös mm. nämä:
  - korvauksia voi hakea verkkotunnuksilla niin usein kuin on tarvis, mutta omavastuu veloitetaan vain kerran vuodessa
  - kuitteja ei tartte lähetellä (pitää toki säilyttää itsellä joku määräaika, jos haluavat tarkistaa)

  Vuosimaksu oli muistaakseni jotain 400 euron paikkeilla, kun varauksen teki vähintään 3 kk ennen syntymää. Käsittääkseni tuo 3kk raja on aika monessa vauvavakuutuksessa, joten heinävauvoille ei välttämättä enää edes saa syntymästä asti voimassa olevaa vakuutusta!

  Eli ainakaan tuota Tapiolan lapsivakuutusta ei saa enää heinävauvoille otettua, vaan vasta sitten kun lapsi on 2 kk ikäinen. Ja tuolloin tietysti vakuutuksen myöntämiseen vaikuttaa lapsen terveys. Eli jos synnytyksessä tai sen jälkeen tapahtuu jotain, niin näitä ei korvata ja mahdolliset ongelmat tai sairaudet voivat sitten estää vakuutuksen saamisen tai rajata jotain hoitoja vakuutuksen ulkopuolelle.
 4. Bumble Bee Puuhakas puhuja

  http://forum.vau.fi/tm.aspx?m=22374 Tässä on myös keskustelua kyseisestä asiasta. Ja itseasiassa on olemassa myös vakuutus jonka saa 2kk ennen LA:ta, ja juuri se me otettiin, eikä mitään moitteita löydy. [:)]

  Ja kuten jo sielä kirjoitin;

  Me käytiin hommaamassa vakuutus Turvasta, sieltä sai vielä 2kk ennen laskettua aikaa sen haettua.. tulipahan nipin napin se hommattua  Oli kahdenlaista hintaluokkaa, omavastuu 42€ ja omavastuu 84€. Otimme tuon omavastuu 42€ ja vuosimaksu on 400€ näin aluksi, josta se tietysti lähtee sitten laskemaan. Siinä oli myös varausmaksu 76€, joka pitää olla maksettuna ennen laitokselle lähtöä.

  Ehdot olivat mielestäni todella reilut, varsinkin kun muuttuu sairauskuluvakuutukseksi, ettei sitä tarvitse erikseen hakea! (tai joku sen tapainen, hemmetin raskausdementia.. )

  Monet ovat pohtineet myös painorajaa näihin vakuutuksiin, no, minulla ei nyt sen puolesta ollut mitään hätää, kun paino on aina ollut normaalin alarajoilla, mutta kuitenkin sitäkin tuli kysyttyä: Turvassa tuo painoindeksin raja on 35. Myöskään raskauden aikana esiintyneet virtsa ja hiivatulehdukset eivät vaikuttaneet päätökseen