Vauvaneuvolat

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2011' aloitti niisku_, 25 maalis 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. niisku_ Aloittelija

  Raskausajan neuvoloista kun on omat kuulumiset kerätty yhden aiheen alle, ajattelin että niin voisi tehdä vauvaneuvolakäynneistäkin :D Ensin meinasin, että laitetaan samaan kun missä on yleisesti arjestakin keskustelua, mutta ehkä kuitenkin kivempi kun on omansa.

  Meillä oli eilen ensimmäinen neuvolakäynti. Siis sen jälkeen kun neuvolatäti oli käynyt tekemässä sen ihka ensimmäisen käynnin kotona.

  Se kotikäynti tehtiin kun poika oli 8vrk vanha. Silloin paino oli noussut jopa 310g/5vrk. Nyt ikää on se 2,5viikkoa ja selvästikin maidontuontanto on tasaantunut, kun nyt herra oli nostanut painoaan vain 150g/vko, on kuulemma kuitenkin riittävästi. Pituutta oli tullut melkeen sentti lisää syntymäpituuteen ja päänympärys oli nyt 36cm. Syntymäpäivän päänympärystä en edes tiedä, kun ovat sitten ilmeisesti sairaalassa unohtaneet sen mitata tai ainakin merkitä kun ei sitä missään lue. Ei mun papereissa, eikä kuulemma sairaalassakaan :( Vähän tylsä, mutta ehkä me pärjätään ilmankin sitä tietoa. Olivat unohtaneet merkitä virallisiin papereihin pituudenkin.. mutta se sentään on tiedossa, kun se meille ilmotettiin.

  Pituus ja paino nyt 4180g ja 51,4cm.
 2. Picsu Peruskäyttäjä

  Meillä oli tänään neuvola (ensimmäinen oli kotikäynti). Kaikki oli vauvalla todella hyvin. Kovin ihasteli neuvolatäti harjoittelijan kanssa, kuinka jäntevä tyttö onkaan. Todella hän pitelee päätä jo ylhäällä ja muutenkin on hyvin vahva.

  Ruoka on typylle maistunut oikein hyvin, kun painoa jo 5020g ja pituutta huimat 55cm.

  Eli hyvin menee! Ja näillä jatketaan! emoticon
 3. Satsu Aloittelija

  Meillä on tämän viikon perjantaina eka "oikea" neuvola. Terveydenhoitaja kävi kotona opiskelijan kanssa viime perjantaina. Neiti oli saavuttanut melkein syntymäpainonsa ja napavarsikin oli jo irronnut. Kaikki refleksit löytyi mitä pitikinemoticon  ja 1 kk neuvolakin on jo varattu 13.4. Aika rientää! 
 4. hannamari Peruskäyttäjä

  meillä oli jo kotikäynnillä syntymäpaino mennyt huimasti ohi ja neuvollassa saanut vielä lisää painoa ja pituuttakin on tytteli hienosti kasvanut.
  hurjasti hän syökin.
  meillä sitten seuraava neuvola 1kk iässä tai oikeastaan muutaman päivän yli ja tuo aikahan on jo ensi viikolla =) nopeasti menee
 5. situli Aloittelija

  Meillä kotikäynnillä paino oli noussut syntymäpainosta 3050g:sta (48cm, 33cm) 9 päivässä 3180g:an. Eka neuvola käynti 21 päiväisenä antoi mitat 3745g 50.8cm ja 35.5cm. Ja kaikki toimii niinkuin pitääkin :)
 6. Kellitys Ihastunut foorumiin

  Mehän käytiin vauvan kanssa ekalla viikolla kotiuduttuamme neuvolassa. Sehän olisi ollut kotikäynti, mutta oli helpompi meidän lähteä käymään neuvolassa ja kun oma vointi oli niin hyvä, niin käytiin tosiaan siellä. Sehän oli nyt vielä sitten äitiysneuvolan puolella. Siellä oli kaikki kunnossa, paino hyvin nousussa täysimetyksellä. Meidän neidillähän oli siis sillä kertaa ikää 6 päivää.

  Eilen oli nyt sitten ensimmäinen käynti lastenneuvolassa. Ei meidän muuten olisi vielä tarvinnut siellä käydä, mutta kun oma neuvolatäti jää sitten lomalle, niin halusi ehtiä kuitenkin tapaamaan meidät ennen sitä. Neiti oli saanut 2,5 cm lisää pituuteensa ja paino oli nyt 3565 g, kun se syntyessä oli 3340 g. Päänympärykseenkin oli tullut lisäystä ja kaikki muutenkin ok. Seuraava käynti sitten pääsiäisviikolla.
 7. Lisah Peruskäyttäjä

  Meillä on tyttö kasvanut huimaa vauhtia, neuvolassa ei olla pariin viikkoon oltu. Eilen tytölle tuli 5 viikkoa täyteen ja koti vaa'alla punnitsin ilman vaippaa niin painaa 5kg :D syntymäpaino oli siis 3340g. Meillä 2 neuvolaa takana ja seuraava parin viikon päästä, että kuukauden välein käydään myös nyt aluksi :)
 8. niisku_ Aloittelija

  Meillä oli neuvola jo viime viikon keskiviikkona, mutta olen ihan unohtanut kirjottaa siitä. Poika on kasvanut hienosti, sillä nyt painoa oli 4910g ja pituutta 54cm. Ei ihme että ne 50cm vaatteet on niin pienen tuntusia jo :D

  Meillähän vaihtu neuvolatäti, kun se edellinen vaihto paikkaa. Sitten viime kerralla oli tuuraaja ja nyt vasta nähtiin uus neuvolatäti. Mukavalta vaikutti, onneksi. Hän huomasi poikaa ihmetellessä, että voisiko hänellä olla vesikives ja kysyikin onko asiasta ollut aiemmin puhetta. Sanoin ettei ole, ja ihmetteli kun kuulemma yleensä tämä huomataan jo synnärillä. Ei meille kyllä vaan kukaan ole mitään sanonut, eikä meistä kumpikaan ole myöskään pistänyt merkille. Enhän edes ollut kuullut mistään vesikiveksestä aiemmin.

  Melko tavallinen vastasyntyneen pojan vaiva on ns. vesikives eli hydroseele. Sitä esiintyy 7 %:lla poikalapsista. Kives vaikuttaa turvonneelta, koska kivespussiin kiveksen ja vatsakalvon väliin on kertynyt nestettä. Tämä näkyy hyvin kivespussin valostuskokokeessa. Vesikives korjaantuu usein itsestään muutamassa vuodessa. Jos näin ei tapahdu, voidaan vika korjata pienellä leikkauksella 4-6 vuoden iässä. . Joskus harvoin vesikives on hyvin suuri ja kireä, jolloin leikkaus on parempi tehdä jo varhaislapsuudessa.

  Toinen syy poikien kivespussin turvotukseen on nivustyrä, jolloin suolta tunkeutuu avoimesta nivuskanavasta kivespussin puolelle. Nivustyrä paranee ani harvoin itsestään ja hoitona on lähes aina leikkaus. (Kopioitu os. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skl00008)

  Nyt pitää sitten seurailla, rupeeko tuo aristamaan sitä tai tuleeko muita oireita. Luonnollisesti yhteys lääkäriin jos tulee oireita, muuten odotetaan lääkärikäyntiä tän kuun lopulle. Silloin sitten varmaan tarkentuu sekin onko tosiaan kyseessä vesikives vai tyrä, tai ainakin asiaa ruvetaan tutkimaan tarkemmin.
 9. Lisah Peruskäyttäjä

  Me olimme edellispäivänä lääkärineuvolassa :) Kaikki näytti olevan oikein hyvin ja tyttö on hyvin kasvanut! paino 5515g ja pituus 58,5cm ylihuomenna ikää siis 7 viikkoa :) Maito ainakin maistuu. Rotavirus rokotteesta meni masu vähän sekaisin joten edellis ja viime yö olivat sitten sen mukaisia, toivotaan että seuraava sujuisi jo paremmin.
 10. Picsu Peruskäyttäjä

  Tänään käyty tytön neuvolassa. Nyt tyttö on siis 5viikon ja 5päivän ikäinen. Painoa jo huimat 5865g ja pituutta 57cm. Hyvin siis kasvaa! Ja kaikki oli muutenkin hyvin.

  Ensi kerralla on sitten jälkitarkastus.
 11. lilleroinen Peruskäyttäjä

  meidän herranen tänään päivää vaille kolme viikkoa vanha ja lastenneuvolan terveydenhoitaja kävi kotona .. :) painoa herrasella on 4760g .. hyvin on ruoka maistunut pikku miehelle .. :) 

  ens kerralla vaunutellaan sitte lastenneuvolaan .. 
 12. Nannasu Peruskäyttäjä

  Me käytiin jälleen puntarilla neuvolassa neidin kanssa, vaaka näytti 4760g ja ikää on nyt 2vko4pvä :) Hyvin on kasvettu täälläkin!
  Ens kerralla mennään sitten lasten neuvolaan niin saadaan sitten jo muitakin mittoja :)
 13. Pini Aloittelija

  Meidän tyttö täytti eilen 1kk <3
  Mä en käsitä miten tää aika nyt tuntuu juoksevan eteenpäin, kun lasketun ajan tienoilla se mateli niiiiiiin hitaasti.

  Meillä oli muutama päivä sitten toinen neuvolakäynti ja tytön mitat oli 4480g/55cm ja pipo 37cm -hienosti neiti siis kasvaa. Vähän on hormoninäppyjä nassussa, mut muuten kaikki on ihan erinomaisesti, ei mahavaivoja (muutamaa iltaa lukuunottamatta tai mitään muutakaan. Eilen tuli eka hymykin äitille <3
  Neuvolatäti kehui, kun on niin rento ja pirteä vauva. Kuulemma paljon ikäistään vanhemman oloinen, kun seuraa tosi tarkasti kaikkea, ottaa katsekontaktia ja kovasti on meno päällä koko ajan, silmät saa olla selässäkin, ettei tyttö vaan kierähdä esim. hoitoalustalta alas.
 14. Kellitys Ihastunut foorumiin

  Meillä oli eilen 1 kk neuvolakäynti, neitihän täytti kuukauden viime sunnuntaina. Mitat olivat nyt 53,7 cm ja 4515 g ja pipo 37,8 cm. Enemmän tuo painoi, kuin itse kuvittelin, eli nähtävästi kasvaa ihan hyvin pelkällä rintamaidolla. Kolmessa viikossa tullut painoa melkein kilo lisää. Kovasti sai neiti kehuja, silmät, korvat, nenä, napa kaikki oikein siistejä ja kovin on jäntevä ja kontaktia ottava neiti. Hymyilee ja yrittää puhella. :) Kovin hyvin jo mahallaan ollessaan päätäänkin nostelee. Kohta varmaan rupeaa itseään ihme mutkille kiskomaan, tuumasi äitini, kun hälle neidistä kerroin. Tulee kuulemma minuun. ;)

Jaa tämä sivu