Vauvan vatsavaivat

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2017' aloitti Annila, 5 syys 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Annila Silmät suurina ihmettelijä

  Meidän neiti on nyt 6 vk ja vatsavaivat tuntuvat pahentuneen viime viikon aikana. Ollaan reilun viikon käytetty cuplatonia. Aluksi se vaikutti lievittävän vatsakipuja ainakin vähäsen, mutta nyt mietin, että voiko cuplatoni kuitenkin olla syy pahentuneille vatsavaivoille? Miten teillä on ollut vatsakipujen suhteen, milloin alkaneet ja onko tapahtunut muutoksia ja mikä on auttanut?
 2. Pilvilinna Kunnioitettu kommentaattori

  Cuplatonha voi pahentaa vatsavaivoja. Itsellä omakohtaista kokemusta aikuisiällä niin mulla pahenti. Joten miksei vauvallakin?
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 3. Annila Silmät suurina ihmettelijä

  Päätettiin jättää cuplatoni pois, joten saa nähdä huomataanko mitään eroa :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Tasse83 Näppärä viestien naputtelija

  Meillä Cuplaton pahensi tilannetta aivan selvästi. Muutaman päivän annoin joka syötöllä, ja itku oli aivan jäätävää. Jätin pois ja seuraavana päivänä tilanne oli jo rauhoittunut. Toimiikohan se kenelläkään niin kuin pitäisi? Ei auttanut esikoistakaan. Disflatylia en varmaan jaksa koittaa. Seuraavaksi Bifibabyä. Auttoi esikoisen refluksiin aikanaan. Omaa ruokavaliotakin pitäisi ruukata... Ne tyypilliset masuvaivojen aiheuttajat olen jättänyt pois. Seuraavaksi täytyy testata, onko viljan jättämisellä vaikutusta. Maidoton dieetti on itselle kovin hankala. Kasvissyöjällä jää proteiininlähteet vähäisiksi ilman palkokasveja ja maitotuotteita.
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Pyrstötiainen Piirimestaruustason postaaja Elomammat 2017

  Miten kävi Annila? Cuplaton 2 viikkoa käytössä nyt, nostettiin annosta joka syötön yhteyteen nyt. Alkuun auttoi, sitten vaikutus väheni.
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. haahe Jostain jotain jo tietävä

  Mites onko täällä jo rotavirusrokotteen saaneita? Oireita? Meillä saatiin eilen, toivottavasti ei tule mitään.
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Esper Näppärä viestien naputtelija

  Meillä kans eilen ja ei mitään..
 8. womn Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä rota jo 1kk sitten, antopäivän iltana noin 4h huutoa täysiä, sitten rauhottu. Sen viikon oli ehkä vähän itkusemoi. Kakkosrota tulee nyt parin viikon päästä, innolla odotan...
 9. Annila Silmät suurina ihmettelijä

  Vatsavaivat vähenivät nopeasti cuplatonin lopettamisen jälkeen! Toki vatsaa välillä vielä vääntää mutta yhtäkkiset kipu-huudot syömisen jälkeen ovat onneksi hävinneet :) Ihmettelen kyllä cuplatonin vaikutusta kerran se aluksi vaikutti auttavan mutta muutaman päivän jälkeen vatsakivut alkoivat pahentumaan ja vaikuttivat pahentuvan päivä päivältä... Neuvola ehdotti myös gefilus jogurttien käyttöä minulle, ajatuksena, että maitohappobakteerit siirtyvät maidon mukana vauvalle. Tämä kokeilu oli kuitenkin samaan aikaan kun cuplatoni ja aluksi luulin vatsakivun johtuvan niistä (itse saan vatsakipuja maitohappobakteeri kapseleiden säännöllisestä käytöstä). Neuvolatätikin piti tätä mahdollisena, nyt kuitenkin mietin, että pitäisikö kokeilla maitohappobakteereja uudelleen, esim. Rela-tippoja, jos ne kuitenkin auttaisivat vauvan vatsaa... Onko muilla kokemuksia siitä että maitohappobakteerit aiheuttaisivat vauvalla vatsavaivoja?
 10. Annila Silmät suurina ihmettelijä

  Me saadaan rota rokote vasta muutaman viikon kuluttua kun vauva on 9 viikkoa...
 11. Tasse83 Näppärä viestien naputtelija

  Meilläkin rota vasta parin viikon päästä. Esikoisella tuli kunnon niskapaskoja sen jälkeen ja kovat huudot. Odotan innolla.

  Esikoisella ei auttanut Relat. Nyt meillä toista päivää käytössä Bifibaby. Ei ainakaan negatiivista vaikutusta havaittavissa. Siinähän on bifidobakteereja. Miten maitohappobakteerit siirtyis maidon kautta? Itse käsittänyt, että eivät siirry, mut ehkä täytyy sitten koittaa.

  Meillä ähistään joka yö masuvaivoja, niin että uni keskeytyy. En usko, että herää nälkään kovin usein.
 12. Annila Silmät suurina ihmettelijä

  Nyt ollaan käytetty rela-tippoja muutaman päivän ja vatsa toimii huomattavasti paremmin, ilmat tulee helpommin ulos :) Nyt itseä vain syyttelen siitä etten tajunnut kokeilla rela-tippoja ennen cuplatonia ja että syötin vauvalle cuplatonia niin kauan, suunnilleen kaks viikkoa säännöllisesti ennenkuin tajusin, että ne pahensivat vatsakipuja! Ennen säännöllistä käyttöä oltiin kaikenlisäksi käytetty sitä silloin tällöin kun vatsavaivat olivat pahempia. Neuvola täti kuitenkin sanoi, että cuplatonista on yleensä vain hyötyä säännöllisesti käytettynä... Minähön periaatteessa annoin hänelle vatsakipuja! :sad001
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Viajante Päivystävä dosentti Marraskuun äidit 2019 Heinämammat 2017

  Lisäsitkö rela:n annostusta vähitellen vai annoitko heti sen 5 tippaa? Kävin juuri ostamassa samaa ainetta meidän pojalle.
 14. Annila Silmät suurina ihmettelijä

  Ekana päivänä annoin 3 tippaa ja tokana annoin jo sen 5 tippaa ja hyvin vaikutti menevän :)
 15. Viajante Päivystävä dosentti Marraskuun äidit 2019 Heinämammat 2017

  Kiitti, minäpäs kokeilen samalla setillä!
 16. verano Kommentoinnin ninja Syyskuun äidit 2019 Heinämammat 2017

  Mä käytin sitä disflatylia kun terkka suositteli. No "unohdin" antaa sitä muutaman kerran ja nyt on jäänyt kokonaanantamatta kun huomasin että loppu mahakipuhuudot kun jätti pois. Säännöllisesti sitä kun anto niin tuntui kyllä olevan enemmän haittaa kun hyötyä.
 17. Kisu2 Piirimestaruustason postaaja Heinämammat 2017

  Aika jännä noi cuplaton kokemukset mä oon välillä niitä antanut, taidan jättää pois..
 18. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Mä oon antanu aamua iltaa ja suurinosa päivistä on menny tosi hyvin mut nyt kun luin näitä juttuja niin kipu itkuja oli edellisen rotan jälkeen ja nytkin ollu et pahentaakohan toi cuplaton sitten oloa kun sai viikko sitten rotan ja sen jälkeen alko taas mahavaivat. Pitää kokeilla kans jättää se nyt pois kun ei se enää ole hirveesti ilmaa niellyt kun maidontulo tasottunut ja tuttia ei enää meinaa huolia ollenkaan..