Vauvan talvijalkineet?

Keskustelun 'Vauvan kanssa' aloitti Vargynja, 16 marras 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Millähän liikkuvan vauvan jalat saisi pidettyä talvella lämpiminä. Kuitenkin ulkoilee jo muuallakin kuin rattaissa, mutta ei vielä ehkä ainakaan alkutalvesta kävele. Mitä olette pistäneet vauvalle talvella jalkaan? Pitäisikö hankkia suoraan jonkinlaiset talvisaappaat? Vauva on siis helmikuinen. Vielä on menty äitiyspakkauksen töppösillä ja kylmimmillä keleillä (täällä nyt ei vielä talvikelejä ole ollutkaan) laitettu villasukkaa alle, mutta ei niillä tarkene hangessa konttailla.
 2. Yölento Supliikin supersankari Marrasmammat 2016

  Vauvalle parhaita jalkineita ovat töppöset, esim Reiman anturat ja Stonzit joko linersilla tai huovutetuilla villasukilla. Vauvan jalka on varsin palleroinen ja kun ottaa ensimmäisiä askelia, jalan muoto ja koko muuttuu nopeasti. Töppöset antavat jalan levitä riittävästi ja joka suuntaan, kenkä pitää jalan supussa eivätkä varpaat pääse leviämään paikoilleen. (Lisäksi tämä on edullisin vaihtoehto, kun ei tarvitse uusia kenkiä montaa kertaa kauden aikana)
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. turotus Kommentoinnin ninja Maaliskuiset 2021 Joulumammat 2018

  Esikoisella oli käytössä reiman anturat ja samat tulee käyttöön nyt helmikuisellekin. Esikoinen tarkeni niillä ihan hyvin kun laittoi villasukkaa alle.
 4. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Kiitos vinkeistä! En ollut Reiman anturoista ennen tiennytkään. Tutustutaan siis töppösvalikoimaan. :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Meillä on ollut Stonzit+linersit, niille suositus. Sitä ennen oli äitiyspakkauksen töppöset. Aika paljon erilaista kenkää löytyy kaupoista ihan pienessäkin koossa, saa olla tarkkana koon ja vaikka minkä kanssa.
 6. leipälapio Tietävä tietäjä Helmikuiset 2021 Helmikuunmammat 2016 Maalismammat 2017

  Meillä myös 9kk ikäisellä reiman anturat talveksi. Lisäksi on popin toppatossut, mut ne on lyhyemmän vartiset, ovat olleet jo syksyn käytössä rattaissa ja jalkaterällisen softshellhaalarin kanssa.
 7. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Stonzit oli ennen kuin oppi kävelemään. Sitten kun kävely otettiin haltuun, laitettiin kuomat jalkaan.
 8. Haukikanto Kunnioitettu kommentaattori Kesäkuiset 2022 Joulukuun äidit 2019

  Kyllä en stonzeja suosittele. Ainakaan niitä jäykemmän kumin pohjaisia!!! Linerseillä enkä ilman. Aivan susi keksintö. Kylmät. Ei pysy jalassa. Pilaa nilkat kun laps joutuu astuun niissä linttaan.

  Mulla oli ekana loppukesästä ryömivällä isot hanskat jaloissa paniikkiratkaisuna. Sittemmin kyllästyin tosiaan kattelemaan stonzeja ja menin ja ostin ensiksi Jonathanin töppöset, jotka oli ihanat ja fiksummat kuin hanskat. Ne oli aika vastaavat kuin äp tossukat, jotka ei muuten ikänä mahtuneet talvivauvan jalkaan...en tiedä miten muut on niitä voineet käyttää...
  Sittemmin kyllästyin taas ja ostin Kavat Yxhult - kengät. Ikänä ei ollut jalat kylmät ja ne piti myös vettä. Pysy jalassa ja lapsi tykkäsi niistä. Loistovalinta.

  Nyt kaikki paljasjalkaihmiset heittelee mua pehmeillä kengillään mutta ei ole kaikilla mahdollisuuksia lähteä hifistelemään kun kenkävalikoima pikkukaupungissa on rajallinen ja lapsen jalka iso ikäisekseen. Perinteisiä Kuoman toppakenkiä mietin ja ne vois olla ihan jees mutta riippuu millainen haalari että mahtuuko lahje kenkään tai kengän päälle - meidän haalari ei olisi mahtunut kumpaankaan. Ja lisäksi siinä on isompi korko kuin kavatissa. Kavat yxhult on todella jäykkä kenkä, en sitä kiellä mutta eipä siellä pihalla 1v paljoa kävelty. Nyt ajattelen että se että kenkä ei ole liian pieni, on tärkeintä.
 9. laulava Oman äänensä löytänyt Tammikuiset 2021

  Meille vauvafyssari suositteli kenkää, jossa sivusuunnassa suora ja tukeva kantakuppi, mutta joustava päkiäosa. Varmoiksi merkeiksi mainitsi Kavatin, Eccon ja Superfitin. Meidän vauva ei saa jalkojen/karkeamotoriikan vuoksi fysioterapiaa, joten nämä ohjeet sopii ihan perusvauveleille. Toki ne poikkeaa nykytrendistä (Stonzit ja Anturat).
 10. Lilyofthevale Piirimestaruustason postaaja Joulumammat 2018

  Meillä oli Stonzit linerseillä ja Reiman Anturat. Anturoita tuli enemmän käytettyä, Stonzit ei pysyneet jaloissa ja Anturat m tk ös reilusti halvemmat.