Vaunut ja rattaat

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti Jayy, 19 huhti 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Porkkis Oman äänensä löytänyt

  Kiitos tiedosta, eipä ole tullut tuollainen vaihtoehto mieleenkään!
 2. Dustis Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019

  Hyvä tietää toi Finskin periaate! Me oltiin talvella Espanjassa, lennot oli SAS:lla ja Norwegianilla ja molemmilla kuului sylilapsen lippuun se että rattaat sai ruumaan maksutta. Ihan kätevää noinkin. Varsinkin jos olisin älynnyt lukea sen asian ennen lähtöä sen sijaan että survoin rattaat toiseen meidän isoista ruumaan otettavista laukuista kaiken muun roinan kanssa. :hilarious: Tosin olipa yksi nyssäkkä vähemmän huolehdittavana noin.
  • Hauska Hauska x 1
 3. Mimosamama Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Käytettiin tänään meidän Emmaljungan runko Lastentarvikkeen huollossa, josko siihen saisi ilmarenkaat umpikumisten tilalle. Vaihto onnistuisi uudella taka-akselilla, mutta 240€ hinta akselista ja renkaista on vähän liikaa meidän budjetille... Taidetaan siis myydä tuo nykyinen runko, ja ostaa ilmakumeilla valmiiksi varustettu versio tilalle.
 4. Mrs. A Jostain jotain jo tietävä Lokakuun äidit 2019

  Uusi käyttäjä täällä moikka! :greet025 Me ollaan nyt vakavasti ajateltu Silver Crossin Waveja, onko kenelläkään kokemusta joko ko. merkistä tai peräti ihan tuosta mallistakin? Käytiin kokeilemassakin muutamia vaunuja ja nuo tuntuivat parhaalta omaan käteen.
 5. Mrs. S Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021 Lokakuun äidit 2019

  Meille tulossa Bugaboon Foxit. Ihanan kevyet ja muutenkin näppärän tuntuiset :happy:
  • Tykkään Tykkään x 3
 6. Jayy Kommentoinnin ninja Lokakuun äidit 2019 Huhtimammat 2018

  Serkulla on samat, ne on kans tykännyt ja kehunut niitä :wink
 7. vispipuuro123 Kommentoinnin ninja Lokakuiset 2021 Lokakuun äidit 2019

  Asumme pienen kaupungin taajamassa joten kuljemme pääosin asfalttiteitä, julkisia täällä ei ole, kaupassa voisi joskus vaunujen kanssa ajatella käyvänsä. Mitähän vaunujen valinnassa olisi hyvä tietää? Katsellaan käytettyjä. Kannattaisiko ostaa yhdistelmävaunut ja sitten lisäksi matkarattaat joihin saa kaukalon kiinni? Kaukalo meillä on BeSafe Izi Go Modular, mitkähän rattaat niiden kanssa kävisi?
 8. irppu Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Nyt on muuten Vauvatalo Johannassa aika hyvä tarjous Emmaljungan viking -yhdistelmävaunuista. :) Ostaisin varmaan itse, jos en olis jo superviikkareiden osia hankkinut, ne ei ikävä kyllä olleet tarjouksessa.
 9. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Miksi ottaisit erikseen matkarattaat vai liikutteko myös autolla? Yhdistelmävaunu/rattaisiin saa myös kaukalon kiinni kun vain otat selvää mihin malleihin tuo BeSafe sopii adaptereilla. Jos siis ei autosiirtymisiä ole, ja siltikin yhdistelmät saa yleensä ihan hyvin autoonkin, en ainakaan itse kaivannut erillisiä matkarattaita kuin vasta tyyliin 2-4v joka jo liikkuu ja matkarattaat kevyemmät olla mukana jos ei jaksakaan kävellä (jos siis harkitsee erikseen matkarattaita). Yhdistelmän kärryosiollakin on pärjätty ihan hyvin 3-4 vuotiaaksi kun vain kiinnittää huomiota että valitsee alusta alkaen oikeasti mieluisat vaunut/kärryt. Itse siis vältän, ettei nurkassa olisi monia kärryjä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 10. Tiituntii Sukkela juttelija Lokakuun äidit 2019 Maaliskuiset 2022

  Meillekin tuli varsinaiset matkarattaat vasta lapsen ollessa vajaa 3 v, kun halusin reissuun hieman kevyemmät ja helpommat kuljetettavat. Yhdistelmien ratasosalla pärjää tosi hyvin, jos katsoo suorilta mieluisat. Kaukalonkin meillä saisi niihin kiinni, mutta sitä optiota ei koskaan käytetty kuitenkaan.
 11. Mimosamama Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Me ostettiin Emmaljungan yhdistelmävaunut ja niihin adapteri Britaxin turvakaukalolle, nimenomaan sillä ajatuksella, että selvittäis yksillä vaunuilla koko vankkurivaihe, ellei nyt sitten jonnekin ulkomaanreissuun tarvita matkarattaita. Meillä ei säilytystilat anna myöten pitää useita vaunuja reservissä, joten hommataan matkikset vasta jos tarve tulee.
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. vispipuuro123 Kommentoinnin ninja Lokakuiset 2021 Lokakuun äidit 2019

  Meillä liikutaan varmasti autolla aika paljonkin, koska esim. sinne ruokakauppaankin on sen verran matkaa. Ostettiin jo yhdistelmävaunut, ja toki niihin saa adapterit, mutta sen verran iso ja raskas runko nostettavaksi auton kyytiin, että ajattelisin matkarattaiden olevan paljon kätevämmät, vaunut voi sitten ottaa mukaan ihan sellaisenaan jos pitemmälle reissulle lähtee. Ja ihan tuttavapariskunnan (asuvat samalla kylällä) suosituksesta ajattelimme tätä ratkaisua että olisi aina auton kyydissä ne matkarattaat mihin napsauttaa sitten kaukalo kiinni mutta ilmeisesti näilläkin eväillä sitten pärjäilisi..
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 13. Mimosamama Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Tässä yksi kysymys Emmaljungan jalkapeitteistä: tiedättekö sopiiko Emmaljunga Scooterin jalkapeite Emmaljungan yhdistelmävaunujen istuinosiin (esim. Duo Edge, Super Nitro, City Supreme)? Meidän istuinosassa on vain paksu duopussi, ja haluaisin ohuemman välikausimallin myös. Siihen ei saa enää samanväristä jalkapeitettä, ja yritän nyt metsästää käytettyä, mutten tiedä mallien yhteensopivuudesta.
 14. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Aivan, Babyzen Yoyot ainakin ovat tosi kätevät ja menevät pieneen tilaan, niihin saa myös adaptereilla kaukalot, mutta en kyllä tiedä miten juuri tuon mainitsemasi kaukalon kanssa (selvinnee kun käyt liikkeessä katsomassa rattaat).
 15. taikatutti Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Joko kaikki alkaa olemaan hankkinut vaunut? Meillä olisi noin 5 vuotta vanhat Emmaljungan city crossit joilla periaatteessa pärjäisi kun ostaisi vaunukopan, mutta ongelma on että ne ei mahdu mun autoon mitenkään päin vaan pitää olla myös jotkut pienemmät. Mies on sitä mieltä että pärjättäisiin vain noilla mutta kun ei vaan pärjätä ja se laittaa vähän vastaan kun olen yrittänyt sanoa että haluaisin meille Bugaboon foxit. Summa summarum kylläpäs osaa olla hankalaa.
 16. Jayy Kommentoinnin ninja Lokakuun äidit 2019 Huhtimammat 2018

  Meillä ei oo vaunuja hankittuna, mutta ostan käytettynä, joko bugaboo donkey duot tai mountain buggy duetit, oon laittanut joka kuukaus säästöön vaunuja varten ja joskus syyskuussa katon paljon on säästöjä kertynyt ja niillä valitsen sit vaunut, tosin saa olla halvemmatkin, mitä säästöjä on mutta max 100e kalliimmat
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. T535 Puuhakas puhuja Lokakuun äidit 2019

  Yhdistelmävaunut ostettiin verkkokaupasta. On lähes ainoat (järkevän hintaiset) vaunut, mitkä mahtuvat meidän hissiin ja lisäksi miellyttivät silmää ja renkaat vaikutti hyviltä myös maastossa kulkemiseen.

  Merkeistä en niin ymmärrä enkä välitäkään.
  • Tykkään Tykkään x 4
 18. Dustis Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019

  Meillä on käytössä nytkin ihan jotkut normit yhdistelmät sekä matka-/kaupunkirattaat (Mutsyn Nexo, rrrrrakastan niitä!) kun ykkönen on vasta 1v4kk. Lisäksi kun satuin Torista löytämään niin on jo hyvissä ajoin hankittu Hartanin tuplat. Halusin ehdottomasti sellaiset tuplat missä muksut on vierekkäin niin noi täytti sen kriteerin, muutenkin tuntui kivalta ja oli ihan järkevän hintaiset niin päätin olla vatvomatta asiaa sen enempää.

  Joten vähän vahingossa vaunuhomma on meillä jo hanskassa, vaikka noin muuten on kaikki valmistelut vauvaa varten ihan vaiheessa. :rolleyes:
  • Tykkään Tykkään x 4
 19. Freddy Sanaisen arkkunsa ammentaja Lokakuun äidit 2019 Elomammat 2017

  Meillä ei oo vielä vaunuja tai edes turvakaukaloa. :nailbiting: En oo saanut aikaseks vielä vertailla eri kärryjä, mutta torista varmaan ostetaan noi vaunut. En jotenkin yhtään tiedä millaset olis hyvät. Esikoinen meni ekat puoltoista vuotta kantorepussa kun sääolosuhteet salli kantamisen ympäri vuoden ja ei nukkunut vaunuissa päikkäreitä. Nyt pitäis miettiä talviolosuhteita sun muita ja en yhtään tiedä mitä pitää ottaa huomioon.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 20. jasmiinitee Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Meillä on esikoisen jäljiltä Britax B-Motion 3. Ei ihan ideaalinen, mutta samalla mennään, kun on kaikki osat koppaa ja kaukaloadaptereita myöten valmiina. Se pitää vielä selvittää, että saako tuohon seisomalautaa esikoiselle. Ja liina/kantoreppu lisänä.
  • Tykkään Tykkään x 1