Uusi vuosi, uudet kujeet

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2010' aloitti Vaavi2010, 21 tammi 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Tuolla toisaalla olikin jo ehdotettu uutta ketjua uuden vuoden jutuille. Elikkäs täällä voidaan sitten jatkaa jutustelua. Laitetaan vaikka pieni tiivistelmä mitä meidän perheelle nykyään kuuluu, kun ei noita vanhoja juttuja enää näe tätä ketjua selaamalla.

  Sisu on kehittynyt todella huimasti viimeisen kuukauden aikana. On oppinut kunnolla ryömimään mittarimadon tilalle, istuu jo itsekseen ilman tukea ja parisen viikkoa nyt ollaan kontattu menemään. Samoin kovasti jo kiipeilee kaikenlaisten esteiden yli erinäisellä menestyksellä ja polviseisonnassa pysyy tukea vasten. Kiinteitä syödään jo aika mukavasti, tosi reippaasti ottaa itse lusikkaa käteen ja saa siitä jopa jotain suuhun. Sormin sitten maistellaan maissinaksuja yms helposti pideltävää.

  Hirveän mukavaa aikaa tämä on kun Sisukin on niin aktiivinen ja jo ihan ison pojan oloinen. Toisaalta pieni haikeus, että mihin se äitin pikkuvauva katosi. Todella paljon opittu tämän ekan puolen vuoden aikana ja tästä on mukava jatkaa yhdessä kohti uusia seikkailuja ja taitoja. :)
 2. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Liitetään tämä nyt vielä tänne uudenkin ketjun puolelle josko vaikka paremmin tulisi luettua. Eli vinkkejä nukkumaanmenoajan vakiinnuttamiseen ja toisaalta keinoja siihen, ettei vauva enää nukahtaisi torkuille illalla kun olis jo aika mennä yöunille.

  Meillä nyt täytyisi alkaa harjoittelemaan josko herra nukahtaisi itsekseen siihen pinnikseen kun yleensä vielä syliin/ rinnalle nukahtanut. Haasteellisen tästä tekee vielä selkeän nukkumaanmenoajan puuttuminen, kun kaikki riippuu kaikesta ja miten pitkään nukutaan aamulla ja kuinka monet ja pitkät päikkärit nukutaan. Iltarutiinit on aina suunnilleen samaan aikaan ja yritetään nyt totutella yöunille tiettyyn aikaan, mutta viime aikoina on poika saattanut vielä siinä 20 maissa ottaakin vaan pienet torkut eikä olekaan nukkunut aamuun asti. Millähän tuosta tavasta pääsisi eroon?
 3. Sunny^ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Heippa! Mulla on jäänyt tää kirjoittelu vähemmälle, mutta jospa nyt ryhdistäytyisin..oon kuitenkin koko ajan seuraillu teidän muiden kirjoituksia.

  On se niin ihmeellistä miten eri tahtiin nämä pikkuiset kehittyy :). Meidän Alina oppi vasta kääntymään selältä vatsalleen, juuri ennen 6kk juhliaan..ja Sisu jo konttailee, hienoa! Meidän tyttö on kova tarkkailemaan, leluista löytää kaikki pienetkin yksityiskohdat - laput on ihan parhaita. Viihtyy hyvin lattialla ja aina viihtynytkin, nyt oon kyllä huomannu että pitää hieman enemmän olla viihdyttämässä..luulen, että tyttö tahtoisi liikkeelle ja itse tutkimaan maailmaa, mutta hermohan siinä menee kun ei heti onnistu :D. Haluaisi lähinnä olla vaan pystyssä sylissä ja pomppia, taitaa olla äiti muutenkin sylitellyt esikoistaan ehkä vähän liikaakin ;).

  Imetys loppui meillä muutama viikko sitten kuin seinään, äidille se oli kovin haikeaa..Alina vaan alkoi kääntämään päätään pois ja sai kovia kiukkuja. Lopulta söi vain unissaan ja imetyskerrat vähenivät. Nyt mennään korvikkeella 3krt päivässä sekä puuro iltaisin ja aamuisin, lounas ja päivällinen. Näiden voimalla jaksaa nukkua yöt n.20-08 muutamalla tutin antamisella. Toisaalta oli helpotus kun ei tarvinnut vieroittaa tyttöä rinnasta, mutta olisin mieluusti myös imettänyt vielä. Taisi neiti saada niin paljon kiinteää ravintoa jo ettei maito enää niin maistunut.

  Nuo uniasiat kyllä mietityttää aina. Meillä on menty nyt muutama päivä vain kaksilla unilla, iltaunet jääneet pois. Normaalisti on nukkunut n. 10 vajaan tunnin, n.13 pari tuntia ja n.17 vajaan tunnin. Me saatiin jotain selkoa päikkäreihin, kun aloin nukuttaa aamu-unet sisällä sängyssä (silloin ei nuku kauaa), keskipäivän unet vaunuissa ulkona ja iltaunet sisällä. Ja luulen,että myös selkeät ruoka-ajat ovat tukeneet sitten tuota päivärytmiä. Ongelma onkin tullut nyt siinä, että jos herää liian aikaisin ulkounilta, niin ei  jaksa yöuniin asti ja sitten taas jos nukkuu iltapäikkärit kovin myöhään niin yöunet eivät sitten maistu..vaikeaa :D. Mutta siis nyt kun on herännyt n.klo16 ulkounilta, niin on jaksanut iltaan asti kun on vaan keksitty paljon tekemistä (leikkejä, pomppukeinuilua, pulkkailua ym.). Että aika viihdytettävää neitiä ollaan sitten iltaisin :).

  Meillä sitten toi omaan sänkyyn nukahtaminen tulee kuin itsestään, taitaa olla sitten Alina niin väsynytkin jo. Tehdään iltatoimet saman kaavan mukaan, katsellaan pari kirjaa, annan maidon omassa huoneessa (nukahtaa jo yleensä siihen), nostan sitten röyhtäisemään vielä että havahtuu hereille, toivotan hyvät yöt ja laitan sänkyyn..Nukahtaa oikeastaan heti, mutta huomaa nukahtavansa sänkyyn, eikä syliin. En oikein osaa siihen mitään vinkkiä sanoa, kun noi vauvelit on kuitenkin niin erilaisia, että se mikä toimii toisella niin toisella ei. Itteäkin vähän pelottaa että minkälainen tapa tuosta iltapullosta tulee, mutta tää toimii nyt meillä hyvin. Mutta on kyllä niin tarkkaa tossa nukahtamisessa, että tarvitaan tutti, uniriepu ja kyljelleen pitää laittaa jotta rauhoittuu.

  Sithän on tietty noita unikoulujuttuja, tassuhoitoa vaikkapa? Onko teillä otettu sitä neuvolassa puheeksi? Meillä nimittäin juteltiin siitä, mutta ei ole tarvinnut kyllä toteuttaa..ite kuitenki ajattelen, että se on varmasti aika toimiva juttu.

  Mutta näin meillä, toivottavasti tuosta sai edes jotain selkoa :D.
 4. Sunny^ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Tuli vielä mieleeni tuosta nukkumisesta, että meillä oli vielä vähän aikaa sitten niin, että tyttö heräsi aina kun oli nukkunut yöunia n.45min, sitten piti imettää, jotta sai takaisin nukkumaan. Ja klo20 oli siis laitettu yöunille. Meillä yhdistäisin tuon ehkä siihen, että silloin nukahdettiin aina rinnalle ja varmaan havahduttiin kun herättiinkin sitten eri paikasta..joten voisikohan olla että teilläkin helpottaisi sitten kun Sisu oppii nukahtamaan omaan sänkyyn, että ei havahtuisikaan hereille kun paikka olisi sama johon on nukahtanut :). En tiedä oliko tuosta nyt mitään hyötyä, mut kuitenkin. Toivotaan että unijutut helpottaa pian!
 5. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Kiitos Sunny kommenteista. Esikoisen kanssa kun tämä on aina vähän sellaista arpomista, että mikä olisi oikein paras juttu minkäkin suhteen. :)

  Päiväunet meilläkin vaihtelee oikeastaan päivästä päivään niin senkin suhteen on sitten vaikea aina arvioida tuota yöunille laittoa. Usein ollaan lounaan jälkeen lähdetty ulos ja siellä nukkuu tunnin verran kunnes tulen sisälle. Välillä saattaa nukkua pidempäänkin. Tämä siis siinä 11-12 aikaan ja sitten touhutaan yleensä 15-16 asti jolloin on usein puolentunnin unet, mutta välistä saattaa mennä pidempään jos on ollut todella väsy ja herännyt aamusta aikaisin. Monesti nämä parit unet riittävät meillä jos herärään siinä 8 maissa kuten nyt tuntunut olevan tapana. Mutta sitten jos herätään aikaisin aamulla 5-6 maissa niin sitten tulee luonnollisesti yhdet unet lisää jolloin nukutaan helposti sitten 1-2h.

  Iltarutiinit alkaa sitten yleensä klo 19 molemmin puolin tai jos on illasta nukkunut vähän pidempään niin sitten venytetty sinne 20 korville, ettei ihan heti unilta tarvitse alkaa valmistautua yöunille. Iltarutiinien tarkoituksena meillä on kuitenkin jo pikkuhiljaa rauhoittua. Iltapuuron, kylvyn ja sylittelyn jälkeen on iltatissin aika ja sitten yleensä uni tuleekin sitten siinä 20 maissa (21-22 jos pidemmät yöunet). Tässä kohtaa tulee kuitenkin se, että välillä riittää yöunille väsyttämään sellainen 2,5-3h aktiivinen pätkä ja välillä taas tuntuu olevan vielä varsin pitkäänkin hereillä noiden iltarutiinien jälkeen.

  Ja hankalaa tästä tekee oikeastaan se, että Siisu on ottanut taas vaihtelevasti tavaksi ottaa siinä klo 20 maissa sellaiset pikkutorkut. Välillä herää heti puolentunnin jälkeen ja joskus nukkuu melkein tunnin ennen kuin herää. Ei siis onneksi joka kerta eikä silloin jos nukahtaa yöunille myöhemmin kuin 20 maissa. Eli meillähän on sitten nostettu poika pois sängystä kun tuntuu niin virkeä olevan ja sitten siinä meneekin helposti se 2-3h ennen kuin päästään sänkyyn. Kovasti pitää puuhata vielä kaikenlaista ja ei oikein tahdo nukahtaa sitten millään vaikka väsy saattaisi ollakin. Jotenkin tulee herkästi mieleen, että jos pienellä on vielä nälkä ja sitten tissitellään ja virkeänä tuntuu ikävältä muutenkaan pitää sängyssä kun iät ja ajat ollut hereillä sen useamman tunnin ennen kuin nukahtaa uudestaan vaikka kello olis mitä aamuyölläkin. Nyt vain mietityttää, että josko meillä tehdäänkin väärin kun otetaan poju sängystä? Muutama päivä sitten yritettiin muutaman kuukauden jälkeen nukuttaa taas pinnikseen, mutta eihän siitä mitään tullut. Sisu oli jo ollut hereillä melkein 3h ja oli ihan väsy kun laitoin sänkyyn. Siellä sitten virkistyi ja touhusi vaikka kuinka. Ei auttanut vaikka kuinka koitin olla hiljaa ja paijailla tai laulella tai antaa vaan touhuta itekseen. Lähes tunnin siinä oltiin (tyytyväisenä touhus) kunnes otin lopulta sängystä pois kun ei kerran nuku. Lattialla sitten touhus vielä puolisen tuntia kunnes sitten lopulta nukahti taas rinnalle.

  Kiva olisi pikku hiljaa alkaa nukuttamaan omaan sänkyyn, varsinkin kun herkästi herää jos sylistä siirtää nukkuvana omaan sänkyyn (ja siinä menee sitten taas tunti pari ennen kuin nukahtaa), mutta ei se helppoa tunnu olevan. Välillä havahtuu kun siirrän omaan sänkyyn, mutta jatkaa heti uniaan mutta välillä alkaa sitten kunnon mylläys. Täällä kovasti toivotaan, että nyt aloitettu useampi ruokailu päivässä ja iltarutiinit saisivat säännöllisemmän aikataulun pojan elämään. Ehkä tuo omaan sänkyyn nukahtaminenkin olisi sitten helpompaa?

  Neuvolassa siitä oli jonkin verran puhetta, ja lähinnä tuo siis että yritettäisiin tuota omaan sänkyyn nukuttamista. Toki pitää olla väsynyt eikä sinne virkeää poikaa laitettaisikaan. Mutta totesi terkkari, että eihän sitä voi väkisin sängyssäkään pitää jos ei nukuta. Ja meillä tosiaan enemmän tuo ongelma, että tahtoo sitten virkistyä ja alkaa touhuta eikä maltakaan nukahtaa. Mutta nyt tässä pikkuhiljaa vasta päästy tuohon useampaan ateriaankin, että josko siitä tulisi kanssa vähän selkeämpi rytmi kuten terkkarikin totesi. Ja kyllä tässä nyt tuntuukin olevan suunilleen ajat vakiintumassa, tai onko vaan ohimenevää. Toivotaan vain että tuo yöunille meno ei tuosta enää hirveästi vaihtelisi.

  Tulipas paasattua, mutta ehkä nyt ymmärrätte vähän paremmin että mikä meillä on tilanne. Yritetään siis vakiinnuttaa päivärytmiä ja sen toivotaan auttavan tuohon yöunille menoonkin. Niin ja mainitaan nyt vielä, että sen mitä olen ideaa kuullut niin tassuhoito tuntuu fiksulta. Meillä vaan tahtoo olla niin aktiivinen ja liikkuvainen poika, että sen on melkein parempi antaa vaan touhuta sängyssään ja toivoa että nukahtaa. Jos sitä yrittää tassutella niin pian huomaa pitävänsä vain pelkkää peittoa. :D Mutta mielellään otetaan siis vinkkejä vastaan muiltakin jos ideoita löytyy. :)
 6. Sunny^ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Tää on kyllä niin vaihtelevaa tämä arki lapsosten kanssa kun olla voi. Juuri kun luulee, että jonkinlainen rytmi on löytynyt tai yöt ovat alkaneet mennä hyvin niin onkin jo toisin :D.

  En kyllä tiedä miten meillä on alkanut mennä nuo illat ja yöt niin hyvin. Iltarutiinit otettiin kyllä jo tosi ajoissa silloin ja niiden kautta sai rauhoittumaan..mutta en kyllä pitänyt niistä aiemmin ajallisesti niin tarkasti kiinni kun tyttö väsyi eri päivinä eri aikaan, joskus klo22 ja joskus jo klo20. Mutta nyt on kyllä tosi tarkalleen, että 19-20 maissa ollaan nukkumassa..siinä yritänkin pysyä, etteivät illat alkaisi enää venymään.

  Teidän Sisu taitaa olla melkoisen virkeä tapaus :). On vaikea kuvitella, että mitä itse tekisi tilanteessa jossa toinen on ihan virkeänä sängyssä kun pitäisi nukkua..eihän sitä nyt väkisinkään voi nukuttaa. Voihan olla,että teillä nukkumista vaikeuttaa Sisun liikkuminen? Kun osaa jo niin paljon kaikkea, ettei ehkä malta nukkua?! Kun meillähän siis on tämä tarkkailijatyttö, joka ei vielä oikeastaan liiku. Voihan olla että meidän illat huononee kun liikunnalliset valmiudet kehittyvät tai sitten ei, jos tavat ovat jo ehtineet vakiutua ennen sitä.

  Mut multa on kyllä tuon asian suhteen vitsit vähissä..ja tää on niin hassua kyl esikoisen kanssa, kun koko aika miettii että tekeeköhän nyt tyhmästi ja oiskohan kannattanu tehdä toisin ja plaah :D. Mutta ei me mitään peruuttamatonta näillä jutuilla saada aikaiseksi, tärkeintä että pidetään omista mussukoista maailman parasta huolta! <3
 7. Sunny^ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Ja tosissaan kun noi lapsoset on niin erilaisia yksilöitä, niin voihan olla, että Sisu onkin luonteeltaan iltakukkuja :). Tai ehkäpä päättääkin yllättää jonain päivänä äidin ja alkaakin nukkua ajoissa..ken tietää ;). Ja eiköhän näihin juttuihin vaikuta jokaisen vauvan omanlainen tempperamentti ja kaikki. Mutta jaksamisia "iltataistoihin", toivotaan että teille sopivat menetelmät löytyvät pian :)!
 8. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Kiitos taas kommenteista. Niinhän ne rytmit tuntuu vaihtelevan vieläkin. Toisaalta onhan nämä meidän vauvat vielä sen verran pieniä ettei ihmeitä voi vielä odottaakaan, mutta kyllähän se helpottaisi kummasti jos jo vähän illat tasaantuisi ettei tarttisi mennä nukkumaan vasta puolilta öin kuten tässä parina edellisenä iltana. Sitä vaan miettii kaikenlaista varsinkin kun kuulee että toisilla menee illat/ yöt niin hyvin ja että mitä sitä itse tekee mahdollisesti väärin.

  Iltarutiinit meilläkin ollut nyt jo useamman kuukauden, mutta tosiaan Sisu on niin ikiliikkuja, että vaikea saada rauhoittumaan. Ollaan sitten yritetty suunnilleen pitää aikatauluista kiinni, toivossa että se sisäinen kello siitä tahdistuisi mutta tuloksia vielä odotellessa. Vähän toki täytyy rukkailla varsinkin iltarutiinien aloitusta sen mukaan, että koska herää päikkäreiltä kuten sanoin niin ei ole järkeä aloittaa nukkumaanmenorituaaleja juuri kun vauva on herännyt vaikka olisikin jo sen aika.

  Ja tosiaan vaikka Sisu on väsy kun sänkyyn laitetaan (muuten ei mitään toivoa nukahtamisesta) niin heti sänkyyn laittaessa virkistyy ja rupeaa heti konttimaan ja touhuamaan. Ehkä siinä vaan täytyy olla vähän jämptimpi, että kun kerran väsy jo on ja sänkyyn laitettu niin antaa sitten siellä myllätä vaikka sen tunninkin jos vain tyytyväisenä on. Ettei sitten opi siihen, että kun tarpeeksi meuhkaa ja pitää ääntä niin pääsee sängystä pois ja saa huomiota.

  Toivotaan ettei teidän yöunet kovasti häiriintyisi kun liikkumaan alkaa. Meillä oli alkuun yöt kovin levottomia ja unissaankin piti kontata yms. mutta nyt se puoli on rauhoittunut. Vain siis tuo rauhoittuminen on ongelmana. Päivällä ei olla niin tarkkoja, kun itsekin ollaan hereillä, mutta ehkä jossain vaiheessa yritetään noita päikkäreitäkin saada rytmitettyä. Monesti ekat päikkärit nukutaankin ulkona lounaan jälkeen ja tästä tullut jo ihan hyvä tapa. Iltaa kohden täytyy kehitellä sitten jotain vastaavaa esim nyt kun ollaan alettu syömään päivällinenkin.

  No joo tässä nyt tunnun vaan toistavan sitä samaa. Kai tässä pikku hiljaa oppii että mikä toimii kun eri juttuja kokeilee. :) Ajattelin tuveta pitämään sellaista kirjanpitoa, että koska nukutaan ja syödään yms niin josko siitä sitten löytyisi pikkuhiljaa jotain säännöllistä rytmiä minkä pohjalta voisi kehitellä tuota päivä ja erityisesti iltarytmiä.

 9. taiga Hyväntuulinen höpöttäjä

  Annalla ei vielä vakiintunutta rytmiä ole. Nukahtaa klo 21-23 ja herää aamulla klo 7-10. Kerran yössä herää syömään, mutta jatkaa heti uniaan. Ainut iltarutiinimme taitaa olla puuron syönti.
  Anna nukahtaa usein viereeni ja nostan siitä sitten omaan sänkyyn nukkumaan. Usein nukahtaa myös syliini ihan huomaamatta, siitä kannan sitten vaan sänkyyn.
  Mutta Anna ei vielä konttaa, ryömiminekin varsin hidasta, joten uni on siten vielä levollista. Vaikka muuten aikamoinen puuhatyttö
  ja varsin äänekäs kun asiaa on niin paljon <3 

  Äitiysloman loppuminen on jo mielessä kummitellut, vaikka äippälomaa vielä on vajaa 3kk jäljellä. Minä hain ja sain osittaista hoitovapaata, joten lähden äippäloman jälkeen tekemään 60% työaikaa.
  Ja koska olen yöhoitaja, se tarkoittaa että käyn tekemässä pari yötä viikossa ja yhden pätkäaamun. Anna ei lähde hoitoon, joten saan myös kotihoidontuen. Näin mennään ainakin vuoden 2011 loppuun ja sitten katsotaan tilannetta uudelleen. Ei raaski viedä vielä päivähoitoon, eikä päiväkotiin
 10. Durina Hyväntuulinen höpöttäjä

  Aina on varmaan jotenkin kummallinen lapsi, kun sillä on ollut samat nukkumarutiinit nyt jo 5kk ajan. Noin kuukauden ikäsenä Aina on käynyt nukkumaan 20-23 ja herännyt 8-10 ja samoin mennään edelleen... hampaidentekovaiheessa (kaksi hammasta puhkesi yhtä aikaa 4kk iässä) oli pientä kärttyä yöllä, mutta sekin meni viikossa ohi. Silloin kun Aina on ollut kipeänä, oon joutunut kerran yössä antamaan rintaa, muuten ei Aina oo tosiaan syönyt yöllä ollenkaan (siitä 1kk ikäisestä asti) Tänäänkin se nukkui 13h yöunet ja nyt päivällä jo tähän mennessä (klo on 17.10) nukkunut päikkäreitä kolmisen tuntia. Ruokahalu on hyvä, meillä syödään 4 kertaa päivässä kiinteitä ja n.4 kertaa rintaa. Musta tuntuu että Aina vierottaa itse itseään rinnalta, sillä ei huoli kuin sen 4-5 kertaa päivässä... oon välillä ollu vähän huolissani, saako tarpeeksi maitoa mutta neuvolassa vakuuttelivat että vauva tietää itse koska on janoinen. Sanoivat että pitäs koittaa saada vielä viides kiinteä ruokailu mahutettua päivään, mutta meille se on ainakin toistaiseksi mahdotonta. Meilläkään ei kontata, eikä kunnolla ryömitäkään, pakitetaan vaan :D Mutta kävelystä tykkää , onkin nyt jo niin reipas kävelijä että tokkopa tuo edes konttaa ennenkuin lähtee kävelemään. Ja niin, moni joille sanon tuon ettei Aina syö öisin, kysyy oitis että kasvaakohan se edes kunnolla. Aina on ollut joka kerta keskikäyrillä neuvolassa paitsi nyt 6kk neuvolassa oli 71cm pitkä ja 8,250kg painava, eli on oikein pitkä ja hyvän painonen. Äitiinsä ei liene tullut, kun äidillä pituutta on sen 150cm.... ;) Mäkään en osaa sanoa noihin yökukkumisiin oikein mitään muuta kuin sen että ÄLÄ SYYTTELE ITSEÄS ja mieti että mitä teet väärin, et tee mitään väärin. Ystäväni aivan ihana ja elämää täynnä oleva poika (pian vuoden vanha) herää edelleen kymmeniä kertoja yössä syömään yms. Ja ystäväni on kyllä kokeillut kaikkea mahdollista saadakseen itsekin nukkua mutta ei kun ei. Me on aloitettu muskari ja hauskaa on! Aina nauttii niin että riehuu ihan urakalla. Viimeksikin muskarin jälkeen veti 4h päikkärit putkeen, mahto olla raskasta :D
  En nyt äkkiseltään keksi enempää oman navan asioita juoruttavaksi, tsemppiä valvovat mammat!
 11. Pumpuli82 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Heippa kaikki!

  Pitkästä aikaan päätin laittaa myös viestiä. Joonakin nukahti joten aikaa löytyy nyt sopivasti.

  Meillä unirytmiä on myös ollut pidemmän aikaan, mutta samanlaisia "nukahtamisongelmia" ollut päiväunille laitoissa kuin mitä Sisulla. Eli Joona virkistyy kummallisesti heti sänkyyn laiton jälkeen. Ensin voi toki olla tosi hiljaista tutin imeskelyä, mutta kohta jo touhottaa ja potkii peittoa pois päältä. Sitten vauvajutustelee ja huutelee. Olen myös tehnyt niin etten säntää huoneeseen kun Joona huutelee, koska silloinhan hän saa periksi sen mitä yrittikin. Joskus on ollut puolisen tuntiakin sängyssä (käyn välillä laittamassa tuttia suuhun) ja aina kun menen huoneeseen, hän alkaa hymähtelemään sellaisella vauvamaisella naurahduksella. Ihan kuin olisi että Jipii, tulithan äitiseni!

  Tänään tein itse asiassa siten, että kun olin laittanut Joonan päiväunille puoli kolmen maissa ja taas alkoi tämä sama kuvio, niin otin hänet 10 minuutiksi lattialle temmeltämään ja leikkimään ja heti kun alkoi kiukuttelemaan, nostin hänet heti takaisin omaan sänkyyn. Tämän 10 minuutin aikana en leikkinyt hänen kanssaan; laitoin pyykkiä ja katselin kodinhoitohuoneesta hänen touhujaan. Luulenpa, että tämä auttoi heti siihen, että Joona nukahtikin lähes välittömästi omaan sänkyynsä --> eli se, etten antanutkaan hänelle enää voimakkaasti huomiota hereillä ollessa ja en ns. herätellyt häntä siitä unenpöpperöstä. Kokeilen kyllä varmasti huomennakin :)
  Epäilen, että Sisullakin on vain niin mukavaa hereillä ollessa ja alkaa kaipaamaan äitiään nukkumaan laitattaessa.

  Meidän rytmi on seuraavanlainen
  - aamuherätys 7-8 maissa
  - aamupuuro 9 maissa
  - aamupäiväunet 10-11 maissa
  - herätys 12 maissa
  - 1. lämmin ateria klo 13
  - päiväunet klo 15-16 paikkeilla
  - 2. lämmin ateria n. klo 17
  - ehkä nukkuu kolmannet päikkärit klo 18-19 maissa
  - iltapuuro klo 19:30
  - nukkumaan klo 20-20:30

  Eli viisi ateriaa, välissä korviketta ja vesi janojuomana, omasta nokkamukista vielä harjoitellaan juomista. Nukkuu vaihtelevasti 2-3 päiväunta, viimoiset unet vaihtelevasti joko on tai ei ole. Iltapäivällä koiran kanssa vaunukävelyllä jos sää sallii.

  Meillä ikää nyt n. 6,5kk
 12. mine88 Satasella mukana keskusteluissa

  Huutelen tuolta kesäkuisten puolelta..  Oon käyny aina välissä täälläkin lueskelemassa kun tytö synty heinäkuun puolella.

  Meillä nukahetaan iltasin kiltisti omaan sänkyyn, on nukahettu 3kk iästä lähtien, jollon opetettiin tyttö nukahtamaan omaan sänkyyn. Joskus saattaa könytä jonkii aikaa sängyssä, toisinaan saa sen tuhat kertaa käyä laittamassa tyttöö takasi selälleen kun kiipeilee sängyn reuna vasten.. mutta nukahtaa kuitenkii aikasa touhuttua. Meillä ei enää nukuta päiväunia kello 18 jälkeen ja ollaankii sit 20 aikaan yleensä jo valmista kauraa sänkyyn. Meilä ainakin se on toiminu ettei oteta enää tyttöö pois sängystä kun kerran hänet sinne laitettu, jos joskus itkee kauheesti nii sillon on hetki sylitelty ja rauhotuttu ja sit mennään takasi omaan sänkyyn.

  Meillä tyttö viilettää jo pitkiäkin matkoja konttaamalla ja vetää ihtesä jo taidokkaasti jaloilleen tukee vasten ja alkanu oppia ite laskeutumaankin alas, ettei vaan päästä irti ja toivo ettei satu. :D Tuokii varmaan vaikuttaa nukahtamiseen ja nukkumiseen kun rupeevat liikkumaan enemmän nii päivät kun viilettää ja puuhastellaan ties mitä nii illalla ja yöllä sit nukuttaa paremimn.
 13. virpik16 Satasella mukana keskusteluissa

  Heipä hei!

  Jotenkin sitä ei vain "ehdi" tänne kirjoittelemaan..

  Meillä tyttö täyttää huomenna 7kk.
  Kova on juttelemaan omalla ihanalla kielellään ja kääntyilee niin mahalta selälleen kuin selältä mahalleenkin.
  ja pinnasänky on kovalla koetuksella, kun tyttö potkii jalkojaan niin vimmatusti sängyn pohjaa vasten. Muilla samoja "oireita"?
  ja ei siis auta, että neitokainen purkis energiansa leikkimatolla.. osaksi purkaakin, väsähtää.. mut piristyy taas hetkeks sängyssään ja sitten nukahtaa.

  Tänne oli noita päivärytmejä laiteltu niin tässä meidän:

  Herätys n. klo8 aamupuuro hedelmä/marjasoseen kanssa (tilkka maitoa)
  leikkiä
  pienet n. puolen tunnin unet klo 10 pintaan
  leikkiä
  lounas n. klo 12 (liha-/kala-/kanasosetta ja kasvissosetta ja maitoa)
  leikkiä
  päiväunet (jos nukkuu sisällä niin nukkuu osissa ensin puolituntia ja sitten leikkii sängyssään ja sitten nukahtaa tunniks..) pihalla nukkuu n. klo 16 asti 
  päivällinen n. klo 16 (sama kuin lounas)
  leikkiä ja nukahtaa vielä tunniksi klo 18 pintaan
  iltapala n. klo 19.30 puuro/velli/
  nukkuun n. klo 20
  ja aamuyöstä n. klo 5 herättää ja tarvii pullollisen maitoa..

  Kovasti tyttö on nyt viimeisen kuukauden aikana pyrkinyt istuun ja nauttii siitä kun esim. leikkimatolla vetää käsistä istuma-asentoon. Mielestäni vain on vielä kovin huteraa, ettei uskalla kyllä edes tyynyjen varassa jättää siihen
  Isänsä kyllä antaa tytön olla sohvalla jalkojen välissä.. ja tuettunahan se tyttö siinä on ja tutkii käsiään
  Meillä ei vielä "onneksi" kontata eikä ryömitä.. mutta pianhan sekin on edessä.. sillä yritys on kova!

  Niin ja mammaloman päättymisestä. Niin ikävää kuin se onkin on myös minun pakko palata töihin toukokuun alussa. ;( hoitopaikkaa täytyy alkaa katselemaan, tosin isänsä kyllä pitää isäkuukauden, joten kesäkuussa vasta hoitopaikkaa sitten tytär tarvitsee.. Saas nähdä miten tää homma lähtee rullaamaan. jännittää!
  Mukava työpaikkahan mulla on mihin palaan, tai uudet tuulet siellä nyt alkaa puhaltaan, mut se on sitten uutta kaikille.

  Niin ja sitten.. monikos teistä hhaveilee kakkosesta? Eikös se puolivuotta synnytyksestä, niin sitten voi haaveilla jo uudsta tulokkaasta.. ? Mä hhaveilin myös toisesta lapsesta, mutta näillä näkymin se taitaa jäädä haaveeksi, ellen saa yksityisestä puolen myöntyvää vastausta. Sydän oireili niin pahasti loppuraskaudesta, että keskussairaalan sydänpuolen lääkäri ei suosittele lisäraskauksia minulle. Mutta vielä siis elää pieni toive. Joo, ja typeräähän tässä on porata, kun toiset ei edes saa sitä yhtä.

  Mutta oikein mukavaa ystävänpäivää kaikille!
 14. Yppy Näppärä viestien naputtelija

  Heips kaikille!

  Täälläkin on sama fiilis, ettei millään ehdi kirjoitella. Tyttö nukkuu niin lyhkäisiä päikkyjä, ettei siinä mitään saa aikaiseksi.

  Täällä kärvistellään pakkasten kanssa. Meidän vaunulenkit ovat rajoittuneet kauppareissuihin tuohon 400 metrin päähän. Ei huvita ulkoilla, kun naama jäätyy ja keuhkoja pistelee. Ja miten pieni hengittää vaunuissa, kun tutti on suussa? Itse en ainakaan vetäisi pakkasilmaa nenän kautta sisään... Onneksi säät ovat lauhtumaan päin!

  Tyttö se vain oppii uusia taitoja, lähes päivittäin. Pari viikkoa sitten hän alkoi pöngätä itseään konttausasentoon ja nyt toissapäivänä keksi nousta kämmenten ja päkiöiden varaan. Ensin vain puoleksi sekunniksi, mutta koko ajan asento vahvistuu. Vauva treenaa rautaista keskivartaloa - pitäisiköhän äidinkin?

  Jännä kuinka pieni jaksaa olla koko ajan liikkeessä. Lattialla hän on joko nousemassa tuohon karhukävely-asentoon tai pakittamassa kuin pikkurappu minne milloinkin. Jos käden ulottuvilla on jotain mielenkiintoista, niin tyttö osaa jo näppärästi kääntyä akselinsa ympäri tavoittelemaan esineitä. Eilen hän keksi pistorasian räpläämisen. Täytyy ostaa ne tulpat. Toinen kiinnostava kohde ovat kaikenlaiset aikakausi- ja sanomalehdet, joita on kiva repiä. Myös rummuttaminen ja muu äänen aikaansaaminen on kivaa! Vessassa on mukava, kun pesukonetta tai äidin analogista vaakaa potkimalla saa jykevät äänet aikaiseksi. Toisaalta tyttö on keksinyt hiustensa kiskomisen, mutta ei tykkää siitä. Hiusten kiskominen näyttää liittyvän väsymiseen.

  Meillä on ollut selkeä päivärytmi aika pienestä asti, toki esim. valveillaoloaika on pidentynyt. Myös päiväunet ovat koko ajan lyhenemässä.

  Aamuisin tyttö syö tissiä klo 7 aikaan ja nukkuu sitten vielä vähän aikaa. Me herätään klo 8-9 välillä. Aiemmin herääminen oli ysin pintaan, vaan koko ajan se aikaistuu. Liekö lisääntyvällä valollakin vaikutusta? Tänään noustiin kasin aikoihin.

  Heräämisen jälkeen on aamupesut, pukeutumiset ja sitten aamupuuro hedelmäsoseen (luumu) kanssa. Tyttö hörppii lasista lisäksi vettä. Aamiaisen jälkeen neiti jaksaa äiskätä maks. puolituntia ja menee sitten noin 30 min tirsoille.

  Sitten päivästä riippuen puuhaillaan kotona tai lähdetään ulos. Viimeistään tytön toisten päiväunien aikaan (klo 12 tienoilla) lähdetään ulkoilemaan edes vähäsen. Kotiintulon jälkeen syödään vähän päivästä riippuen lämmin ruoka tai hedelmävälipala.

  Tätä rataa päivä jatkuu. Tyttö nukkuu yhteensä neljät pienet päiväunet (yleensä maks. 45 min). Nukkumaan saaminen oli aiemmin tappelua, nykyään hän nukahtaa melko hyvin syliin, vaunuihin tai sängyllä, jos makaan vieressä ja taputtelen pepulle. Yksin hän ei osaa nukahtaa. Kiinteitä syödään kolme tai neljä kertaa päivässä ja hyvin uppoaa. Aina sopivassa välissä myös tissutellaan.

  Typylle tulee väsy yleensä klo 20-20.30 tienoilla. Sitten isi tekee iltapesut tai kylvettää tytön ja äiti laittaa nukkumaan, siis klo 20-21 välillä. Yleensä neiti menee aika nätisti nukkumaan. Hän kuitenkin herää noin 40 min nukuttuaan, jolloin hänet pitää mennä auttamaan uudestaan unille. Jos ei mene rauhoittelemaan, hän alkaa leikkiä itsekseen ja villiintyy aivan. Sitten menee äidiltä oma aika ohitse... Tosin kerran tai pari tyttö on nukahtanut itsekin uudelleen.

  Arjen tietyt raamit ja rytmit tosiaan helpottavat toimimista ja auttavat ennakoimaan tapahtumia. Onneksi meidän tytöllä on kuitenkin melko joustava rytmi, eikä hän häiriinny esim. jos olemme koko päivän jossain kylässä tai jopa yökylässä. Jos meillä on joku vieras myöhään, lasta voi olla vaikea saada unille, mutta ei hän näytä kärsivän vaikka joskus ilta venyisikin.

 15. Yppy Näppärä viestien naputtelija

  Heips kaikille!

  Täälläkin on sama fiilis, ettei millään ehdi kirjoitella. Tyttö nukkuu niin lyhkäisiä päikkyjä, ettei siinä mitään saa aikaiseksi.

  Täällä kärvistellään pakkasten kanssa. Meidän vaunulenkit ovat rajoittuneet kauppareissuihin tuohon 400 metrin päähän. Ei huvita ulkoilla, kun naama jäätyy ja keuhkoja pistelee. Ja miten pieni hengittää vaunuissa, kun tutti on suussa? Itse en ainakaan vetäisi pakkasilmaa nenän kautta sisään... Onneksi säät ovat lauhtumaan päin!

  Tyttö se vain oppii uusia taitoja, lähes päivittäin. Pari viikkoa sitten hän alkoi pöngätä itseään konttausasentoon ja nyt toissapäivänä keksi nousta kämmenten ja päkiöiden varaan. Ensin vain puoleksi sekunniksi, mutta koko ajan asento vahvistuu. Vauva treenaa rautaista keskivartaloa - pitäisiköhän äidinkin?

  Jännä kuinka pieni jaksaa olla koko ajan liikkeessä. Lattialla hän on joko nousemassa tuohon karhukävely-asentoon tai pakittamassa kuin pikkurappu minne milloinkin. Jos käden ulottuvilla on jotain mielenkiintoista, niin tyttö osaa jo näppärästi kääntyä akselinsa ympäri tavoittelemaan esineitä. Eilen hän keksi pistorasian räpläämisen. Täytyy ostaa ne tulpat. Toinen kiinnostava kohde ovat kaikenlaiset aikakausi- ja sanomalehdet, joita on kiva repiä. Myös rummuttaminen ja muu äänen aikaansaaminen on kivaa! Vessassa on mukava, kun pesukonetta tai äidin analogista vaakaa potkimalla saa jykevät äänet aikaiseksi. Toisaalta tyttö on keksinyt hiustensa kiskomisen, mutta ei tykkää siitä. Hiusten kiskominen näyttää liittyvän väsymiseen.

  Meillä on ollut selkeä päivärytmi aika pienestä asti, toki esim. valveillaoloaika on pidentynyt. Myös päiväunet ovat koko ajan lyhenemässä.

  Aamuisin tyttö syö tissiä klo 7 aikaan ja nukkuu sitten vielä vähän aikaa. Me herätään klo 8-9 välillä. Aiemmin herääminen oli ysin pintaan, vaan koko ajan se aikaistuu. Liekö lisääntyvällä valollakin vaikutusta? Tänään noustiin kasin aikoihin.

  Heräämisen jälkeen on aamupesut, pukeutumiset ja sitten aamupuuro hedelmäsoseen (luumu) kanssa. Tyttö hörppii lasista lisäksi vettä. Aamiaisen jälkeen neiti jaksaa äiskätä maks. puolituntia ja menee sitten noin 30 min tirsoille.

  Sitten päivästä riippuen puuhaillaan kotona tai lähdetään ulos. Viimeistään tytön toisten päiväunien aikaan (klo 12 tienoilla) lähdetään ulkoilemaan edes vähäsen. Kotiintulon jälkeen syödään vähän päivästä riippuen lämmin ruoka tai hedelmävälipala.

  Tätä rataa päivä jatkuu. Tyttö nukkuu yhteensä neljät pienet päiväunet (yleensä maks. 45 min). Nukkumaan saaminen oli aiemmin tappelua, nykyään hän nukahtaa melko hyvin syliin, vaunuihin tai sängyllä, jos makaan vieressä ja taputtelen pepulle. Yksin hän ei osaa nukahtaa. Kiinteitä syödään kolme tai neljä kertaa päivässä ja hyvin uppoaa. Aina sopivassa välissä myös tissutellaan.

  Typylle tulee väsy yleensä klo 20-20.30 tienoilla. Sitten isi tekee iltapesut tai kylvettää tytön ja äiti laittaa nukkumaan, siis klo 20-21 välillä. Yleensä neiti menee aika nätisti nukkumaan. Hän kuitenkin herää noin 40 min nukuttuaan, jolloin hänet pitää mennä auttamaan uudestaan unille. Jos ei mene rauhoittelemaan, hän alkaa leikkiä itsekseen ja villiintyy aivan. Sitten menee äidiltä oma aika ohitse... Tosin kerran tai pari tyttö on nukahtanut itsekin uudelleen.

  Arjen tietyt raamit ja rytmit tosiaan helpottavat toimimista ja auttavat ennakoimaan tapahtumia. Onneksi meidän tytöllä on kuitenkin melko joustava rytmi, eikä hän häiriinny esim. jos olemme koko päivän jossain kylässä tai jopa yökylässä. Jos meillä on joku vieras myöhään, lasta voi olla vaikea saada unille, mutta ei hän näytä kärsivän vaikka joskus ilta venyisikin.

 16. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Me kotiuduttiin muutama päivä sitten parin viikon lomamatkalta. Matkat meni taas oikein mukavasti ja kelitkin oli paremmat kuin koto-Suomessa. Hyvään aikaan siis lähdettiin. Tuliaisina meillä on nyt 4. hammas ja lisää on kovaa vauhtia tulossa. Sisu oppi kiipeämään portaita (kotona ei portaita ole) ja otti myös hyvin haparoivan ensiaskeleen! Nousi sohvaa pitkin ylös ja siitä otti pari sivuttaisaskelta päästäkseen lähemmäs koiraa "paijatakseen". Yleensä Sisu siis sillä lailla tepastelee, jalka nousee mutta laskeutuu lähes samaan paikkaan takaisin, mutta nyt siis tuli ihan selkeä askel ja toinen. :) Toistaiseksi tämä jäänyt vielä yksittäistapaukseksi, mutta kai tuo pian alkaa taas harjoitella. Ei vielä osaa vilkuttaa, mutta käsi nousee pystyyn ja sitä heiluttaa hassusti moikatakseen. Sisu on myös alkanut konttaamaan lelu suussaan. Siis puree palloa tms. lelua ja samalla konttaa paikasta toiseen. Ottaakohan mallia mummolan koirilta. ;) ? Lisäksi lisääntyvässä määrin lelut lentää lattialle ja käsiä ja tai lelua paukutetaan kovaan ääneen pöytää yms vasten. Voi kun se onkin mukavaa.

  Meillä jatkuu tuo omaan sänkyyn nukuttaminen nyt loman jälkeen. Ekana yönä siinä menikin 1,5h kun Sisu vain ei millään nukahtanut mutta eilen sitten nukahtikin jo vartin päästä sänkyyn laitosta. Kai se lähinnä oli onnekas sattuma, luultavasti tässä vielä menee jonkin aikaa tottumiseen, mutta yritetään sitkeästi. :)

  Meillä oli tuo heräämisaika vakiintunut aikalailla tuohon 6-7 maihin, mutta ollaankohan nyt vielä Englannin ajassa, kun herännyt kotona nyt 8. Saa nähdä vaihtuuko se rytmi vielä. Sikäli paljon mukavampi herätä klo8 kuin klo6, mutta kun se yöunille meneminenkin venyy sitten.

  Laitetaan nyt lyhkäsesti meidänkin päivän ohjelmaa... Herätys ja aamutissi ja sitten tunnin päästä puuro. Aikaisemmin ei maistu. Leikkiä ja touhua, kunnes päiväunet ja sitten lounas. Sitten leikitään ja touhutaan taas kunnes rupeaa väsy tulemaan ja lähdetään ulos. Joskus lähdetään ulos vielä virkeänä, kun on niin mukava seurata mitä ulkona tapahtuu. Heräämisen jälkeen on sitten välipala ja taas leikkiä ja touhua. Päivällinen vielä yleensä unien jälkeen ja sitten touhutaan kunnes rupeaa väsy tulemaan. Iltapuuro pitää syödä kuitenkin viim. siinä 19 maissa tai muuten ei enää maistu. Sitten onkin kylvyt ja muut iltarutiinit. Tissiä syö aina sopivissa väleissä yleensä aina ennen nukkumaanmenoa ja päikkäreitä on se 2-3 riippuen kuinka aikaisin herää. Yleensä päikkärit puoli tuntia, ulkona saattaa nukkua tunnin verran. Meillä syödään jo tuo 5 suositeltua ateriaa, kun ei kerralla maistu hirveitä määriä ja touhua riittää vaikka kuinka. Tosin nyt loman aikana on ruvennut syömään vähän enemmän.

  Mammalomasta täällä ollut myös puhetta ja sen loppumisesta. Meillä on päätetty että olen kotona ainakin vuoden loppuun, kun ei todellakaan haluta Sisua vielä hoitoon laittaa. Eikä mulla mikään hinku takaisin töihin vielä ole. Kyllähän se taloudellisesti tulee hieman haastavaa olemaan, mutta uskon että hyvin pärjätään. Lainaa ei onneksi ole niin se helpottaa jo paljon. Ideaalitilanteessa voisin olla kotona niin kauan kuin toinen lapsi on ainakin sen kaks vuotta. Eli ei masussa vielä ketään asustele, mutta haaveissa olisi toinen pieni suht pienellä ikäerolla. Sellaista 1,5-2v olen ajatellut.... Jos tässä kevään/ kesän aikana alkaisi yrittämään. Miehen kanssa puhuttu ajatuksen tasolla, että sinällään molemmat ollaan samaa mieltä. Ei kuitenkaan vielä varsinaisesti ole yritys päällä. Taikka eiköhän meillä luoteta siihen samaan mitä Sisunkin kanssa. Eli jätetään ehkäsy pois kun aika on sopiva ja sitten tulee kun on tullakseen. :)
 17. söpsötin Satasella mukana keskusteluissa

  Mä taisin jo viimevuoden puolella laittaa tänne että olis vähän vauvakuumetta. Periaatteessa on "yritys" päällä tulee jos tullakseen tyylillä. En oleta et tärppää lähiaikoina kun Hennaakin tehtii se kaks vuotta ennen plussaa, mut silti kokoajan kuvittelen itelle kaikennäkösiä raskausoireita:(
 18. taiga Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meidän pohjoisen lomareissu meni hyvin, pakkasista huolimatta.
  Anna taitaa jättää konttaamisen väliin. Menee mukavalla vauhdilla pitkiä matkoja omanlaisella tyylillä.. konttauksen ja ryömimisen välimuodolla. Eli vartalo ylös, etteenpäin ja vartalo maahan.. nousee konttausasentoon matkaa tehdessä :) Konttausasennossa katselee leluja, telkkaria jne pitkiäkin aikoja, mutta ei silti konttaamalla etene.
  Ruokailun aikana pöydällä ei pysy mikään kauan aikaa, vaan lattialle pudottelee lelut, joita sitten äiti saa poimia ylös. Pöytää taputellaan matkimalla ja myös ääniä matkitaan.
  Monenlainen "pelleily" osataan ja ääneen nauretaan kun saadaan muutkin nauramaan.
  Juomista opetellaan juomaan tavallisesta mukista ja nokkamukista.
  Pinsettiote on jo hyvä.
  Pinnasängystä luovuimme, Anna vaan ei halua nukkua siinä. Nyt käytössä jatkettava lasten sänky ja siinä nukkuminen on Annasta mukavampaa. Edelleen Anna nukkuu meidän huoneessa, sänkykin on kiinni meidän sängyssä (sänkymme ja seinän välissä).
  Nukahtaa nopeasti, kun menee viereen nukuttamaan. Joskus ei näytä edes kovin uniselle, vien vaan sänkyyn ja nukahtaa melkein heti viereen. Siitä sitten nostan omaan sänkyyn nukkumaan, ellen nukuta jo omaan sänkyyn.
  Anna on hyvin hymyilevä hyväntuulinen neiti, ei itke juuri koskaan.
  Hymyilystä Anna saa paljon vierailta palautetta, mm autoliikkeessä saimme kolme työmiestä nauramaan.. ja kyllä siinä jo äitiäkin alkoi naurattaa. Luulenpa, että Anna tietää mikä vaikutus hänen hymyllä on ja siksi hymyilee paljon ja kaikille :)
 19. söpsötin Satasella mukana keskusteluissa

  Hennalla on nyt sit ilkeä flunssa, sama on minullakii. Räkää valuu ihan kamalastiemoticon Mä ku toivoin et olis viel tänä talvena tuolta vältytty...
 20. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Kovin on hiljaiseksi mennyt tämä heinäkuisten palsta. Kirjoitellaan nyt kuitenkin lyhkäsesti jos joku vielä käy tätä lukemassa.

  Meillä käynyt sellainen ikävä asia, että ollaan miehen kanssa muuttamassa erilleen. En nyt yksityiskohtiin viitsi täällä mennä, mutta katsoin nimenomaan Sisun parhaaksi sen, ettei yhdessä enää olla. Vaikea oli päätös, mutta uskon ja toivon, että kuitenkin se paras ratkaisu. Mies muuttamassa tähän lähistölle ja haluaa ehdottomasti olla vielä iso osa pojan elämää, ettei onneksi ilman isää joudu kasvamaan.

  Muuten menee ihan mukavasti. Sisu on tosi touhukas ja utelias, joka paikka pitää tutkia ja koluta. Kävelemistä harjoitellaan nyt ihan tosissaan ja ulkona leikkiminen ja ulkoilu muutenkin on tosi mukavaa touhua. Kovasti puhua pulputtaa, muttei oikeita sanoja vielä tule. Ainakaan mitään tarkoituksellista.

  Nukuttamiset menee edelleen vähän niin ja näin. Tällä hetkellä en usein pääse edes huoneesta pois, kun alkaa sydäntä särkevä huuto. Liekö eroahdistusta nyt. Toisinaan taas nukahtaa jo kuudelta tissille, kun on valvonut 5-6h. Saa nähdä onko muutenkin vaihtumassa vain yksiin päikkäreihin.

  Ruoka maistuu ehkä vähän paremmin kuin aikaisemmin, ei kuitenkaan vieläkään mitään isoja annoksia. Hoikka poikahan tuo on aina ollut, mutta kyllä energiaa riittää silti vaikka muille jakaa. Kuukauden päästä päästäänkin sitten vihdoin neuvolaan (viimeksi 8kk tarkastus) niin saadaan tarkempia mittoja. Näin kotioloissa liikkuvaa ja eläväistä poikaa on aika vaikea mitata.

  Ei meistä sen enempää. Jos joku tänne vielä eksyy, niin kirjoitahan sentään muutama sana. Kiva olisi kuulla muidenkin elämästä ja touhuista.