Uskossa olevat odottajat ja äidit

Keskustelun 'Äitien kohtauspaikka' aloitti pinguliini:), 4 maalis 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Meillä on ruokarukoukset alkanu viimestään siinä vaiheessa kun lapsi istuutunut ekoja kertoja syöttikseen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Lillimaaria, ootteko miettiny hoitoihin hakeutumista? Teillä ilmeisesti on jo yksi lapsi ja sinulla raskaudet alkaa ilmeisen helposti? Oletko käyny verikokeissa kattomassa esim. Kilpirauhas arvot?
 3. lillimaaria Tuttu foorumilla Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  Meillä on siis kaksi jo, siinä mielessä tilanne on hyvä eikä meillä tosiaan ole enää asiaa saati tarvetta hoidoille. Kuopusta tehtiin neljän keskenmenon kautta ja häntä odottaessa vielä kaksonenkin meni kesken. Käytiin 3.kkm:n jälkeen tutkimuksissa, mutta ne oli tosiaan vaan nuo verikokeet. Ja mua on ultrattu loputtomasti, kun aiemmat km:t päättyi aina erinäisiin toimenpiteisiin, kun eivät itsestään tulleet pois. Mitään syytä näille ei ole selvinnyt eikä niissä ole mitään kaavaa. Ennen kuopusta vika km oli tällainen varhainen ja tuli itsestään, kuten nytkin.

  Tää kolmosen kuumeilu tuntuu itsestä vähän toisaalta kuin olis jotenkin luvatonta, kun on niin hankala tausta, ja kuopusta odotellessa olin varma ettei enää ikinä jos vaan sisarus syliin siitä saadaan. Tuskin uskalsin hengittääkään sen raskauden aikana. Mutta samalla en tiedä miksei meilläkin olisi oikeus haaveilla kolmannesta kuten muillakin, jotka toivoo isompaa perhettä.

  Saa nähdä miten tässä käy, aika varovaisesti liikkeellä ollaan, ja aika syviin vesiin tämä paluu keskenmenoihin veti taas. Ja no, tavallaan tuun helposti raskaaksi. Toisaalta ehkäisyä on viimeksi käytetty seitsemän vuotta sitten, että kai sitä olisi voinut ajatella useammankin saavansa syliin tänä aikana. Mutta todella kiitollinen olen meidän kahdestä pienestä ihmeestä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 4. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Huh lillimaaria, hiljaseks vetää...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Kyllä sitä kuumeilla saa pienistä vauvoista, mut täytyy myös huolehtia itsestä. Ettei käy yrittäminen henkisesti liian rankaks.

  Ootteko miettiny sijaisvanhemmuutta?
 6. lillimaaria Tuttu foorumilla Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  On sitä kaikenlaista ehtinyt miettiä, etenkin silloin, kun alkoi jo henkisesti valmistautua siihen, että esikko jää ainokaiseksi. Ihan hyvähän meillä olisi kahdenkin kanssa, mutta ei kai nämä asiat aina järjellä mene, kun lapsesta haaveilee.

  Mutta tosiaan, varovaisin mielin ollaan. Kyllä mä tiedostan hyvin, etten halua enää siihen synkkään vaiheeseen, mitä toistuvat keskenmenot pahimmillaan toi mukanaan. Ettei mene näiden murujen lapsuus mulla ihan vain surusta toiseen. Ja tosiaan, kuopuksesta ollaan niin järjettömän kiitollisia, ettei tämä kolmannen haaveilu tunnu enää samanlaiselta ahdistukselta. Esikko sai kuitenkin sisaruksen ja me vielä uuden mahdollisuuden elää kaikki ihanat vaiheet läpi. :Heartred
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 7. lillimaaria Tuttu foorumilla Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  Hei minkälaisia pääsiäisperinteitä teillä on?

  Me ollaan pidetty tärkeänä että lapset tietää, mikä pääsiäisen oikea merkitys on ja ettei tää mene sekaisin tipujen ja pupujen ym pääsiäisrekvisiitan kanssa, mitä kaikkialta pursuaa. Esikko osaa kysellä asioita ja miettii paljon, niin paljon on pitänyt itsekin miettiä, että osaa selittää.

  Meillä kasvatetaan rairuohot ja on niissä tipujakin, mutta lisäksi ollaan käyty parina viime vuonna pitkäperjantaina ulkoilulla metsässä ja kerätty luonnonrekvisiittaa ja kotona tehty niistä pääsiäisasetelma, jossa on risti ja puutarha ja kivihauta. Sunnuntaina sitten lisätty enkeli ja otettu kivi haudan edestä pois. Muuten syödään juhlallisemmin, käydään pääsiäiskirkossa ja vietetään yhdessä aikaa.

  En ole kasvanut kristityssä kodissa, niin paljon on tullut mietittyä näitä nyt omien kanssa ja varmaan koko ajan vielä kehittyy uusiakin juttuja, kun lapset kasvaa. Olisi kiva kuulla, millaisia pääsiäiseen (tai muihin kristillisiin juhliin) liityyviä asioita teette lasten kanssa. :)
 8. dadapls Ihastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019

  Meillä ei oo perinteitä ehitty vielä alottamaan, lapsuudenkodissa oli yhdessä ruokailu ja sitten saatiin paljon suklaata :D Haluisin itekkin omille lapsille korostaa päivän sanomaa enemmän. Niin ja käytiin sellasella pääsiäisvaelluksella melkein joka vuosi, jossa näyttelijät esittivät musikaalin tapasesti pitkäperjantaista alkaen tapahtumat :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. marsupilami Naimisissa foorumin kanssa Toukomammat 2017 Maalisäidit 2020

  Meille ei oo vielä muodostunut mitään pääsiäis perinteitä. Kaikki läheisten lapset käy virpomassa, ja varmaan oudoksuvat kun me ei sellaiseen opeteta. Itse oon kyllä lapsena käynyt virpomassa, mutta uskoon tultuani ahdistaa nuo noita hömpötykset.
  Lillimaarian perinteistä vois ottaa kopin :)

  Kerro dadapls tännekkin ultra uutiset, vaikka näkyyhän ne tuos profiilikuvassakin :Heartred:wink
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. dadapls Ihastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019

  Samaa mieltä! Käytiin ite lapsen ja olihan se kivaa mutta nyt vasta aikuisena tajuaa asian oikean laidan. Mun äiti lopulta ehdotti meille että hän antaa meille paljon karkkia ja suklaata jos vaan pysytään kotona, ja no olihan se helpompaa joten suostuttiin sitten vanhempina :D Jännittää jo valmiiks miten sitten omille lapsille sen koitan selittää, ei me oltais lapsena ymmärretty. Halloweenin isä kielsi jo heti alkuun mutta sitäkään ei ymmärretty, ehkä vähän huonosti selitti.

  Ainiin joo :grin Ultrassa meni hyvin ja sieltä löytyi kolmoset :shy::Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
 11. lillimaaria Tuttu foorumilla Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  Oijoi dadapls, aikamoista! Onnea kolminkerroin! :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. dadapls Ihastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019

  Niin on! Kiitos :Heartred
 13. Sipsi Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Heippa, täällä kanssa yks tähän porukkaan kuuluva! :shy: Mun laskettu aika on marraskuussa, tämä on meille toinen raskaus. Aiempi paljastui viime syksynä np-ultrassa keskeytyneeksi keskenmenoksi.

  Nyt menossa 8+2 ja toivoisin kyllä kovasti että tästä raskaudesta tulisi lapsi syliin asti! :smiley-angelic001 Nyt on menossa jännittävät päivät joska näinä päivinä (8+4) aiemmassa raskaudessa oli alkion kasvu pysähtynyt. Varasin tästä syystä varhaisultran parin viikon päähän niin saan ennen np-ultraa myös katsoa onko kaikki kunnossa.

  Varoivaisen toiveikkaana olen liikkeellä. :shy:
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 14. marsupilami Naimisissa foorumin kanssa Toukomammat 2017 Maalisäidit 2020

  Tervetuloa sipsi! :) Ja onnea raskaudesta, toivotaan että tämän pienen saatte syliin :smiley-angelic001

  Täällä esikoinen melkein 40 asteen kuummeessa... :sorry: pihalla oltiin aamupäivästä ja touhus normaalisti tunnin verran ja sitten haluskin sisälle kun oli kylmä, vaikka toppavaatteet päällä. Mentiin sisälle ja aloin lämmittämään ruokaa, ja sit kun kutsuin syömään niin raasu olikin nukahtanut sohvalle :Heartred:oops: ja siitä asti onkin ollut kovin väsynyt. Eilenkin jo oli hiukan lämpöä ja sanoi että on kurkku kipeä, mutta muuten oli ihan normaali oloinen enkä tänä aamunakaan edes hoksannut mitata kuumetta ennen pihalle lähtöä kun kerta ei vaikuttanut mitenkään huono vointiselta tm.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 15. dadapls Ihastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019

  Tervetuloa sipsi :) ootko tuolla marraskuiset 2019- ketjussa jutellut? Tuu sinnekkin jos et oo vielä, me ollaan aika samoilla viikoilla :love017

  Marsupilami eikä, rukoillaan että lähtisi kuume laskemaan :sad001
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. lillimaaria Tuttu foorumilla Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  Tervetuloa Sipsi ja siunausta odotukseen!

  Voimia marsupilamille ja pikkupotilaalle, toivottavasti pian helpottaa!

  Me oltiin tänään saattamassa puolison vaaria taivasmatkalle. Tuli yhdentoista tunnin reissu ajot mukaanluettuna, mutta ihmeen hyvin lapset jaksoi. Nukkumaan pääsivät vasta lähes tunnin normaalia myöhemmin, mutta onneksi saivat autossa jo vähän aloitella unia. Haikeita ovat aina nämä hautajaisreissut, viime vuosina ollaan monta omaa isovanhempaamme hyvästelty. Mutta jälleennäkemisen toivossa on hyvä jatkaa matkaa. ❤
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 17. marsupilami Naimisissa foorumin kanssa Toukomammat 2017 Maalisäidit 2020

  Esikoinen selvinnyt kuumeesta. Sai manantaina antibiootit korvatulehdukseen. Pienemmällä nousi sunnuntaina 38 kuume ja ollut 38-39.5 koko ajan. Torstaina sai antibiootit korvtulehdukseen, mutta ei auttanut. Eilen lääkäriin taas, tulehdusarvot oli 181 ja saatiin lähete päivystävälle lastenlääkärille. Röntgenis näkyi nestettä keuhkoissa, eli ilmeisesti keuhkotulehdus. Eilisestä asti ollaan siis oltu sairaalassa ja antibiootit menee suoraan suoneen. Tulehdusarvot ja kuume laskussa ja vointi hyvä, poika hyppi täällä päivällä pitkin seiniä, kun ei täältä huoneesta saa poistua muuta kuin tutkimuksiin... Mutta neste ei oo yhtään vähentynyt eilisestä, niin sitä seurataan ainakin alkuviikko..
  Itsellä jo kova koti ikävä... ja oli itkussa pidättelemistä kun esikoinen kävi isin kans täällä, ja kun lähtivät niin se poikien viimmeinen halaus :Heartred kunpa pääsisivät pian taas leikkimään yhteisiä leikkejä :smiley-angelic001 :sad010
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 18. Jos luoja suo... Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  ^paranemisia, muistan rukouksin! ❤
 19. Rebzu Aloittelija

  Olipas tänne tullut viime lukeman jälkeen paljon viestejä.
  Onnea kaikille raskautuneille ja parantumista sairaille.

  Itsellä nyt se tilanne, että kesäkuussa tulee 3 vuotta, kun ollaan toivottu toista lasta. Esikoinen täyttää toukokuun lopussa 6 vuotta ja aloittaa syksyllä eskarin joten elämä vähän muuttuu.
  Viime kesänä mentiin lapsettomuustutkimuksiin ja aloitettiin lääkkeellä en hoito ovulaation tukemiseksi ja siitä loppuvuodesta tulikin raskaaksi, mutta noin RV 6+ todettiin ultrassa ettei sykettä ole ja tammikuussa tehtiin tyhjennys kaavinnalla epäonnistuneen lääkkeellisen jälkeen.

  Piti alkaa miettimään tuon jälkeen, että mitä sitä elämällä tekee, lopettaako yrittäminen kokonaan tai osittain ja keksiä elämään jotain muuta sisältöä, tavoiteltavaa. Päädyin opiskelemaan lastenohjaajaksi.
  Seurakunnassa käyntikin on jäänyt vähemmälle oman pettymyksen ja surun takia. Ei vaan ole jaksanut. Nyt ehkä hiljalleen alkaa vähän jaksaa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 20. Rebzu Aloittelija

  Tosin jos Jumala suo, niin opiskelut saattaa jäädä kesken hetkeksi, koska viikko sitten tein positiivisen raskaustestin ja jos kaikki menee hyvin niin joulukuun lopulla pitäisi olla laskettu aika.
  En ole vielä uskaltanut neuvolaan soittaa, kun pelottaa sama tuomio kuin viimeksi. Lisäksi jännittää se, kun ne laskee raskauden viimeisistä menkoista joiden mukaan raskaus olisi paljon pidemmällä kuin mitä uskon. Mulla aika pitkät kierrot ja lähes positiivisen ovulaatiotestin satuin tekemään silloin noin 2 viikkoa ennen raskaustestiä. Jännittää, että ultrataan liian aikaisin ja sen takia ei sitten näykään mitään.
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1

Jaa tämä sivu