Mä oon suosiolla skipannut ulkomaiset, kotimaisia kyllä syön.
Syön ulkomaisista hedelmistä vain niitä, jotka voi kuoria.
Mutta mä olenkin ehkä vähän ylivarovainen varmuuden vuoksi... :)
Monet kyllä syö ulkomaisiakin marjoja ja hedelmiä kun vaan pesee tosi hyvin.
Uskoisin, että on ihan turvallista syödä tuoreita ulkomaisia marjoja ja hedelmiä kunnon huuhtelun jälkeen. Pakastetut sitten pitää keitellä. Mutta minä huuhtelen yleensä myös suomalaiset marjat (ellen nyt juuri ole pensaasta poiminut)!
Itse söin kyllä kirsikoita ja viinirypäleitä. Tosin niitä kyllä huuhdoin todella hyvin. Kptimaisia marjoja ei juuri ollut tarjolla talven mittaan. Pakastemarjoja en kyllä syönyt.
Itse en uskalla käyttää pakastemarjoja paitsi jos ovat itse poimittuja. Ulkomaiset marjat jätän kokonaan syömättä, viinirypäleitä olen kyllä syönyt todella huolellisen huuhtelun jälkeen.
Söin ainakin kirsikoita raskaana ollessa ja pesin ne vaan ihan normaalisti. Ulkolaisista mansikoista en edes välitä ja kesäaikaan tarjolla kotimaisia, niin syön aina mieluummin niitä maksoi mitä maksoi.