Diagnoosin saamiseen (jos sellaiselle on tarvetta) menee varmasti vuosikin, ellei jopa yli, aikaa, ei ole mikään yksinkertainen prosessi. Tukea voi kuitenkin saada ilmankin.
Tuen muodot päiväkodissa ja koulussa ovat yleinen tuki, tehostettu tuki ja erityinen tuli, tässä järjestyksessä. Jokainen lapsi saa siis yleistä tukea ja jos tuntuu ettei se riitä, lähdetään portaittain tukea lisäämään. Yleiseen tukeen voi lukeutua esim kuvatuen käyttö, jos tuntuu että se lasta auttaa. Tehostettu tuki ei suoraan sanottuna ihan hirveästi käytännössä eroa yleisestä tuesta, enemmän se on byrokraattinen asia. Voi tarkoittaa esim ryhmäavustajaa lapsen ryhmässä. Erityinen tuki vaatii jo oikeasti isoja haasteita, voi olla esimerkiksi henkilökohtainen avustaja. Tuen tarpeista ja tavoista puuttua niihin keskustellaan aina vanhempien, hoitotahon ja päiväkodin henkilökunnan ja erityisopettajan kanssa.
Jos lapsi on aloittamassa hoidon elokuussa niin todennäköisesti ei ehdi puheterapiaan ennen sitä, varsinkin jos lähete on vasta tullut. Sieltä voi kuitenkin sitten tulla vinkkiä miten lasta tukea parhaiten, esim just kuvat ja viittomat. Näitä monissa päiväkodeissa käytetään ihan rutiinilla, ovat juuri sitä yleistä tukea.